Uzeo sam za probu dava ista mob ali sa karticama od Vip-a i od Tele2.
Desava mi se da Vipov signal je pun a od Tele2 jedva jedna do dvije crtice.Ako je roming sta nebi trebalo biti signal od Tele2 iste jacine kao i od Vipa.
Kakva su vasa iskustva?![]()
Uzeo sam za probu dava ista mob ali sa karticama od Vip-a i od Tele2.
Desava mi se da Vipov signal je pun a od Tele2 jedva jedna do dvije crtice.Ako je roming sta nebi trebalo biti signal od Tele2 iste jacine kao i od Vipa.
Kakva su vasa iskustva?![]()
Pretpostavljam da si koristio VIP roaming na obadva moba ili ti se mozda na jednog od njih pristekao Tele2 signal??? Cuo sam da je Tele2 stavio neku baznu stanicu u Rijeci pa ti se mozda T2 mobitel zakvacio na nju. Ja sam inace u ZG i koristim samo Tele2, prije 2-3 tjedna sam u Slavonskom Brodu koristio VIP nacionalni roaming i signal je bio identican kao i na mobu u kojem je VIP kartica.
Ma u Rijeci nemam takvih problema ali u Omišlju na Krku mi se to desava.Je jedan mob je na vipu a ovaj drugi je u romingu sa vipom.Zato i postavljam pitanje sta nebi trebao biti isti signal od Tele2 kao i od Vipa?Mozda grijesim!
Mora biti isti. Mozda je stvar do mobitela. Probaj zaminiti kartice!Izvorno postao Bumbislav
...also known as El'AnDrA...
Ili ti se zakacio na tele2 stanicu, ako je ima u Ri ili se je jedan prijavio na jednu baznu, a drugi na drugu pa signal nije bio isti. Neki put se kaci na slabiju, ali se ubrzo prijavi na najjacu!Izvorno postao Bumbislav
U ponedjeljak sam ponovo u Omislju pa cu zamjeniti kartice te vidjeti ako ce biti ok.
mozda u vipu su ogranicili snagu i resurse za tele2 to je vjerojatno.
Izvorno postao khideg
Mislim da to nije tehnicki moguce. Broj kanala je moguce ograniciti, ali jacinu signala. Sumnjam!
A još je više moguće da se drugi mobitel prebacio na drugu baznu stanicu pa nisu na istoj i zato je razlika u jačini signala.
@JBT - Provjerio sam juče i nikakav signal od Tele2 nema u Rijeci (oko Korza jer tamo bi najprije trebalo biti),bar još ne.Idući tjedan idem u detaljniju potragu pa ću vas izvijestiti o stanju.
Zadnji uredio sms freak : 26-11-2005 u 00:15
[QUOTE=sms freak]A još je više moguće da se drugi mobitel prebacio na drugu baznu stanicu pa nisu na istoj i zato je razlika u jačini signala.
QUOTE]
To sam i ja napisa odma na pocetku! Sigurno je ili to ili je nesto do moba.
ako možeš pričati sa 3 crtice onda budi sretan s tim pričekaj još malo vidjet ćeš
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Ma mogu pricati ali mi puca veza dok s vipom nema problema.Mozda je stvar u ogranicvanju snage kao sto je gore napisano ili namjerno ogranicavanje signala
...kod mene je sve ok... signala stalno ima, nema prekida...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ja na Tele2 imam problem samo u Zagrebu i to samo u gradu. Naime, uopće nemam nikakvih crtica, javlja mi samo "SOS-Calls only". Problem prestaje čim izađem iz grada (primjerice nakon naplatnih kućica prema istoku imam pun signal, kao i na Staroj samoborskoj cesti..). Dakle šteka mi jedino cijeli Zagreb.. I to je dosad jedina zamjerka, u Zg uvijek moram imati 2 mobitela.. .. Ima li tko sličnih problema?![]()
a kak ti je podeseno trazenje mreze? mozda moras rucno prebacit na drugu mrezu
Signal varira od moba do moba. Poznato je da siemensi bez antene loše hvataju signal, nego Nokie bez antene.
Pa ja baš nemam takvih iskustva. Imao sam i siemens bez antene i nokiu bez antene i jedina je razlika u načinu prikazivanja signala. Dok nokia recimo varira na prostoru od nekoliko metara od 2 crtice pa do full signala, siemens pokazuje objektivnijih 3 ili max. 4 crtice (u oba slučaja je 5 max). Naravno ovo je bio primjer s jednog područja.Izvorno postao mateob
Nikad nisam imao slican problem, signal je najcesce pun, pogotovo ako nisi u nekom pothodniku, liftu ili podrumu.Izvorno postao ::wrangler::
Meni kao da je "zaključan" kad sam u Zagrebu. Nevjerojatno nešto. I sam BlueDevil može potvrditi - trebali smo se naći, moj telefon uopće nije reagirao, a tele2 od cure je radio bez problema. Čim sam izašao iz zg, sve ok.. To je bilo u t610, a nakon što sam prebacio karticu u Benefon Q - ista stvar...![]()
A da probas staviti na automatsko trazenje mreze![]()
Tko rano rani, zajebo je pjetla
pravo.Stvar je bila u mobu.Probao sam sa drugim te je bio signal relativno dobar.Hvala na savjetima
Bookmarks