Pa, ako oni vele da imaju problema sa roamingom, onda ne znam kako bi ti netko drugačije moga pomoći.
Pa, ako oni vele da imaju problema sa roamingom, onda ne znam kako bi ti netko drugačije moga pomoći.
Ma mislio sam da je možda operater po defaultu odgovorio da me sreše u korijenu![]()
Zanima me je li netko uspio poslat SMS izvana
To ti je duga prica, a naziva se SMS Internetworking iliti skraceno SMS IW. Da bi se potpisao ugovor o IW-u zainteresirane moraju biti obje strane. Tele2 ima ugovore o IW-u s nekim operaterima dok s dosta njih nema i onda se javljaju problemi kakve ti imas u Budimpesti. Na siteu tele2 pise da SMS IW postoji s Vodafone Hungary pa ti savjetujem da se probas spojit na tu mrezu i vidjeti je li to stvarno tako.
Probleme s IW-om u prvoj godini poslovanja imao je i VIP samo sto je tada puno manje ljudi imalo mobitele pa se to nije toliko primijetilo. Operater MOBIS iz BiH nakon 6 godina rada jos uvijek nema reguliran IW sa svim mrezama u Europi tako da ovo s nasim Tele2 me niti ne iznenadjuje previse.
Interworking je nešto drugo. Kada ti netko tko je korisnik mađarske mreže pokuša poslati SMS onda to neće moći osim ako nije korisnik mađarskog Vodafonea.Izvorno postao JBT
Dakako da je roaming povezan sa IW-om odnosno kada je potpisan roaming onda bi trebalo biti i SMS IW-a ali se to kod Tele2 baš ne čini da je tako.
dobar grah daleko se čuje
Ima dosta mreza po Europi kojima roaming ugovor ne podrazumijeva istovremeno i SMS IW, ostaje sa samo nadati da ce Tele2 povecati broj mreza s kojima ce imati i SMS IW ugovore. Sto se tice Italije tamo sve sljaka jer Tele2 ima sa svim operaterima u Italiji ugovore o SMS IW-u.
S pinom je sve u redu. Pozive mogu normalno primat. Nisam ni probavao slati si poruke sa vodafona, ne dolaze mi poruke iz Hrvatske u čemu je u biti i problem
Bookmarks