Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Hybrid View

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jucer je mob cijeli dan normalno radio, ali se onda tokom noci opet tri puta zablokirao..
    Odmah sutra ujutro idem u Europatradeov servis!! Reci cu sta je sve bilo s mobom, i pokusat cu ih uvjeriti da mi izdaju nekakvu potvrdu da mi u trgovini zamijene mob! Ne bih htjela da aparat ostaje na popravku, jer je potpuno nov, i automatski ostajem bez moba na nekoliko dana..
    Ako ce u servisu izdati potvrdu, onda mi u trgovini moraju predati novi aparat bez nekih prijetnji inspekcijama No, ako cu se ipak trebat prijetit, da li tko od vas zna tocno koliki je taj rok u kojem mi moraju zamijeniti uredjaj? I da li znate, ako je rok tri dana, da li se u to broji nedjelja (neradni dan)? Mobitel sam kupila u cetvrtak, pa da ne bi bilo "Sta nisi ranije dosla.."
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    w910i
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa
    I da li znate, ako je rok tri dana, da li se u to broji nedjelja (neradni dan)? Mobitel sam kupila u cetvrtak, pa da ne bi bilo "Sta nisi ranije dosla.."
    ako trgovina radi nedeljom onda se broji, ja mislim..... ako ti kazu sta nisi ranije dosla, reci da nisi znala dali rade nedeljom....
    .....cute but psycho.....

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    46
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa
    Jucer je mob cijeli dan normalno radio, ali se onda tokom noci opet tri puta zablokirao..
    Odmah sutra ujutro idem u Europatradeov servis!! Reci cu sta je sve bilo s mobom, i pokusat cu ih uvjeriti da mi izdaju nekakvu potvrdu da mi u trgovini zamijene mob! Ne bih htjela da aparat ostaje na popravku, jer je potpuno nov, i automatski ostajem bez moba na nekoliko dana..
    Ako ce u servisu izdati potvrdu, onda mi u trgovini moraju predati novi aparat bez nekih prijetnji inspekcijama No, ako cu se ipak trebat prijetit, da li tko od vas zna tocno koliki je taj rok u kojem mi moraju zamijeniti uredjaj? I da li znate, ako je rok tri dana, da li se u to broji nedjelja (neradni dan)? Mobitel sam kupila u cetvrtak, pa da ne bi bilo "Sta nisi ranije dosla.."
    Evo ti izvatka iz zakona o zastiti potrosaca.

(1) Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba – trgovac, zajmodavac ili treća osoba ako:
    – na zahtjev potrošača, proizvod koji ima nedostatak ne zamijeni novim proizvodom ili potrošaču ne vrati iznos plaćen za taj proizvod, odnosno ne snizi cijenu ili uz suglasnost potrošača, ne otkloni nedostatak na proizvodu, a bio je dužan to učiniti (članak 5.),
    – u slučaju nedostatka u obavljanju usluge, na zahtjev potrošača ne vrati iznos koji je potrošač platio za tu uslugu, ne snizi cijenu ili ne otkloni nedostatak, a bio je dužan to učiniti (članak 5.),
    – bez opravdanog razloga ne ispuni ugovor koji je sklopio s potrošačem ili ga ne ispuni na vrijeme (članak 5.),
    – odbije s potrošačem zaključiti ugovor o prodaji proizvoda koji izlaže na prodajnome mjestu ili usluge koja je predmet njegovog poslovanja bez posebno opravdanih razloga (članak 7. stavak 1.),
    – uvjete prodaje ne istakne jasno, vidljivo i čitljivo u prodajnom prostoru, a posebne uvjete za pojedine proizvode ne istakne jasno, vidljivo i čitljivo na prodajnim mjestima tih proizvoda (članak 7. stavak 2.),
    – za usluge popravaka i održavanja proizvoda čija je vrijednost veća od 500 kuna, trgovac ne ispostavi potrošaču predračun i radni nalog s opisom radova te upotrijebljenog materijala i dijelova za popravak te nepotpisani radni nalog uruči potrošaču (članak 7. stavak 4.),
    – tijekom popravka proširi radni nalog bez prethodnoga pisanog pristanka potrošača (članak 7. stavak 5.),
    – prodajnu cijenu proizvoda i usluge ne istakne jasno, vidljivo i čitljivo u kunama na način kako je to propisano člankom 8. stavkom 1. i 8. ovoga Zakona,
    – ističe cijenu koja nije konačna za potrošača (članak 8. stavak 2.),
    – kod prethodno zapakiranog proizvoda u potrošačkom pakiranju uz maloprodajnu cijenu ne istakne cijenu za jedinicu mjere tog proizvoda, ako su mjera pakiranja i jedinica mjere proizvoda različiti (članak 8. stavak 4.),
    – oglašavanje ne sadrži cijenu na način propisan člankom 10. ovoga Zakona,
    – potrošaču ne omogući provjeru ispravnosti zaračunatog iznosa u odnosu na kakvoću i količinu kupljenog proizvoda, odnosno pružane usluge (članak 12. stavak 2.),
    – se ne pridržava prodajne cijene proizvoda ili usluga i uvjeta prodaje (članak 12. stavak 3.),
    – cijenu posebnog papira za zamatanje i uporabu dodatnih ukrasa te usluge zamatanja ne istakne jasno, vidljivo i čitljivo (članak 15. stavak 2.),
    – ne postupi sukladno odredbi članka 15. stavka 3. ovog Zakona
    – na zahtjev potrošača ne zadrži ambalažu prodanog proizvoda (članak 15. stavak 3.),
    – ako potrošač najkasnije u trenutku zaključivanja ugovora ne dobije pisanu obavijest o njegovom pravu na otkazivanje ugovora zaključenog izvan poslovnih prostorija trgovca (članak 31. stavak 3.),
    – vraćeni novac ne uveća za zatezne kamate obračunate od trenutka primitka pisane obavjesti u raskidu ugovora do isplate (članak 34. stavak 3.),
    – ne postupi sukladno članku 44. ovoga Zakona,
    – traži razloge raskida ugovora unutar roka propisanog člankom 44. stavkom 1. ovoga Zakona,
    – potrošaču zaračunava troškove, kamate ili kaznu, suprotno propisanom u članku 51. i članku 79. stavku 2. ovoga Zakona,
    – u pisanom obliku ne obavijesti potrošača prije ili u vrijeme zaključenja ugovora o odredbama iz članka 62. stavka 1. ovoga Zakona,
    – postupi suprotno odredbama članka 71. ovoga Zakona,
    – osobi koja traži obavijest ne dostavi obavijest ili je ne dostavi sukladno članku 74. ovoga Zakona,
    – zahtijeva od potrošača plaćanja suprotno propisanom u članku 80. ovoga Zakona,
    – nameće ugovorne odredbe nepoštene u smislu članka 81. ovoga Zakona.

Sto se rokova povratka robe i ostaloga tice mislim da ti to spada u obvezno pravo, ali ne znam koji to zakon tocno regulira!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Zatvorena tema

Slične teme

1. problemi problemi i opet problemi
    By Ifrit in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 14-03-2005, 02:13

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove