Ljudi pomagajte!!!!
Pozdrav svima,imam par pitanja radi se o USB DVB-T karticama(digitalni zemaljski signal)
Prvo pitanje dal to uopće vrijedi što se tiče gledanja TV.
Drugo pitanje kakva je pokrivenost signalom pošto sam u ZG tu bi ga trebalo biti.
Treče ako ne i najvažnije kolko se može loviti sa antenicom koja se dobije sa samom karticom.
četvrto,ako neko od vas to več koristi koju mi karticu može preporučiti.
Sigurno sve zanima i cjena,ona se kreče od 450 do 750 kuna a gledam na netu ima ih barem 40
modela.Puno bi mi pomogla i kakva dobra web stranica.Hvala svima na pomoči
hoču BRži INTERnet....
Ljudi pomagajte!!!!
hoču BRži INTERnet....
pridružio bi se strelicar-evim pitanjima i ujedno podigao temu.
Ovako ja sam to gledao dok sam bio u Italiji i to ti se tamo zove digitale-terestre.Samo sto nisam koristio racunalo vec riciver koji se spaja na obicnu antenu.Slika je bolja nego preko obicne antene, tj boje su bolje izrazene, uz sve to i kvaliteta zvuka je odlicna.Samo sto tamo ima puno kanala koje mozes gledati u tom standardu, istina vecina se placa, ali koga zanima njemu nije skupo.Ima i solucija na kartice ( prepejd ).Koliko znam DVB-T signal emitiraju sa Sljemena i Ucke, ali se nesto prica da ce do kraja ove godine pokriti vecio dio RH
Ja sam imao TechniSat Air Star 2 (pci) super je samo što sam hvatao samo HRT 1,2 RTL , Novu one druge nisam (OTV,NET..), Ja sam stavio obicnu onu kučnu antenu hvatalo je, imas cak na kartici izlaz za TV da kroz karticu šalješ digitalni signal na TV
raul,još je jedna antena na prisavlju
nego zapelo mi za oko ovo: http://www.helicom.hr/artikl.php?id=12361
Samo RTL, HRT1,2 i NOVA emitiraju u DVB-T standarduIzvorno postao Hell_Blazer
da,no cjela je stvar još u testnoj fazi,do kraja godine če situacija vjerojatno biti nešto bolja,no mene i dalje zanima kakva je kvaliteta prijema sa malom antenicom?
Oni koji su probali Yakumo QuickStick DVB-T kazu, citiram"..to znaci da prilozena antena jos uvijek nece biti dovoljna, barem dok je emitiranje u eksperimetalnij fazi" zvrsen citat.Sto ce reci, ako si blizu repetitoru vidjeti ces i sa malom antenom, a ako nisi morati ces spojiti vanjsku.Nesto slicno kao kucna antena i vanjska ( analogni signal )
Postoji jos jedna tema o ovome na formu http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...ighlight=DVB-t
Pa neka moderator jednu izbrise ili ih spoji
Pošto sam ja započeo tu temu da je i završim,kupio sam usb karticu neku no name,cjena 450 kn ako nekog zanima ubacit ću i slike.Što se tiće one male antenice lovi ako je usmjeriš prema Sljemenu.Pošto sam ja u Dubravi problema nema,sve u svemu potpisujem.AVE
hoču BRži INTERnet....
A dal se može i na običnu sobnu antenu s takvom karticom hvatat DVB signal? Ili mora biti neka posebna?Izvorno postao RAUL
Stavi screenshotove.Izvorno postao strelicar
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
antena je antena, nema posebne,..a pitanje je dali bi ju mogo ikako prikopčat na tu sobnu
Imas DVB i TV kartice u jednome, ako se ne varam od firme Haupage, tu mozes satelit i normalnu TV antenu spojit. Ali cemu normalni TV ulaz ako vec sa DVB mozes 800 kanala hvata, od toga su 80% digitalni kanali i grafika je na monitoru puno bolja nego na TV.
Evo jucer gledam na CINE +1 Van Helsing i moram reci da je kvaliteta ko na DVD izgledala.
Trenutno sam zadovoljan sa SkStar2 karticom kako sam cuo mora da vec ima SkyStar3 na USB ako to nije neka provala, sta se kvalitete tice trebala bi ista biti.
al ti sad o nekom satelitu govoriš! Zar je za gledanje DVB-a potrebna sat antena, ili obična sobna i dal se takva može spojit na DVB karticu?
Nemojte brkat stvari ljudi, jasno pišite dal govorite o DVB-u, Satelitskoj, ili analognoj tv. malo to jasnije molim za nas kojima nije sve jasno...
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
dvb-t ,digital video broadcasting (terra mislim) odnosi se za emitiranje zemaljske televizije
dvb-s je sattelite,to su dvije različite stvari za dvb-t nije potrebna nikakva posebna niti satelitska antena več "obična" antena samo je pitanje može li se ona spojiti (sobna) na dvb-t karticu
DVB-T je najnoviji standard.Znaci za nju je potrebna TV kartica koja podrzava DVB-T signal, te sa njom mozes gledati HTV1, 2, RTL i Novu.Potreba je obicna anlogna antena ili antenica koja dolazi sa TV karticom.Sa tom malom antenom ( koja je prilozena uz karticu ista je na razini sobne antene )mozes gledati programe samo ako si u blizini repetitora, a ako nisi spojis sa razdjelnikom obicnu antenu koju koristis za gledanje nasih programa.
DVB-T ne emitira u cijeloj RH vec samo sa repetitora Ucka, Sljeme i Prisavlje
Do kraja godine bi trebalo biti pokriven cijeli teritoriji RH
DVB-S TV kartica je zamjena za digitalni reciver i za nju ti treba satelitska antena koju spojis na karticu umjesto na digitalni reciver
Jel postoji ona prelijepa mogućnost hackiranih kanala, kao na SAT karticama???Izvorno postao RAUL
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Pa daju se 70% kanale dekodirat... Ovisi koji crypt..
Pa i ne basIzvorno postao blazzer
Sky jos nitko nije hackirao, a niti nece tako dugo jer oni koriste zastitu koju koristi Izraleska vojska za zastitu svoji podataka
Evo sad ti mogu odgovoriti iz prve ruke - može se spojiti obična antena (sobna, krovna..) na DVB-T karticu. I DVB-T signal se hvata istom antenom (isti priključak).Izvorno postao sodom
Da se hackirat ali ne ostane dugo ON nakon par sati je ponovo OFF..Izvorno postao RAUL
Gle na forumu tamo se dosta kljuceva i IP adressa sa passwortom izbacuje. Puno toga ces korisnoga naci. http://ragabbader.ultra-boards.net/forum
Nezelim puno pricat i ici u OFF ali poznam lika koji hackira SAT DSL vjerovao ili ne ali nikome nedaje kljuceve jer je rizik velik i preopasno se igrati stime.
da znam to,neznam iz kojeg razloga ali ja sam mislio da ti trebas pcmci ili usb dvb-t karticu za laptop za koju neznam jeli moguče priključit takvu antenu, nisam skužio da je riječ o pci karticiIzvorno postao whiteboy
Ali i USB i PCMCIA kartice također imaju normalan priključak za antenu, dapače, to moraju imati. Stvar je u tome što takve kartice (USB i PCMCIA) imaju posban adapter koji se spaja na samu karticu, a na drugom kraju je normalan priključak za antenu.Izvorno postao sodom
e vidiš ovo pohranjujem u pamčenjetnx
Bookmarks