evo, kako sam i obećao, provrtio sam malo po glavi ovaj prijedlog kaj je vuki dao... nekakvu sliku počinjem slagati pa samo kratka skica kako bi izgledalo...

dakle, ideja je da bi prekršaje podijelili u 3 kategorije:
  • lakši - upozorenje do 7 dana kazne
  • srednji - 10 dana do mjesec dana kazne
  • teški - preko mjesec dana do trajnog isključivanja s foruma

zatim, unijele bi se otegotne kazne za ponavljanje prekršaja. to još nisam skroz u glavi definirao, ali ideja bi bila ako se ponovi prekršaj, a pripada u kategoriju za koju je član već imao prekršaj, prekršaj bi time postao prekršaj više kategorije. moderator bi mogao ostaviti ga u vlastitoj kategoriji prema slobodnoj procjeni ako smatra da prekršaj nije bio namjeran, omakao se korisniku slučajno, iz nepažnje. ali to je mogućnost moderatoru, a ne pravilo, ne bi bilo u žalbama pozivanja na to kao argument da se kazna vrati u nižu kategoriju ako je moderator zbog ponavljanja prebacio u višu.

ovim bi se moderatorima ostavilo slobode izbora trajanja unutar zadanih okvira, a opet 'povijest' bi se uračunavala kao temelj za strožu kaznu.

to je eto nekakva skica koja mi se za sad mota po glavi, razrada još slijedi, pa zatim i razgovor među moderatorima o tome jel bi to funkcioniralo na odgovarajuć način, pa ćemo onda dalje. nek se još malo kuha po mojoj, a evo i po vašim sad glavama...

ako ovo ispadne zadovoljavajuće rješenje, pobrojavanje vrsta kazni i njihovo kategoriziranje ćemo među moderatorima interno dogovoriti i tek onda konačan prijedlog kategorizacije dati ostatku foruma, smatram da moderatori međusobno mogu donijeti kvalitetnu kategorizaciju, a članovi će onda moći eventualno uputiti prigovore koje ćemo u moderatorskom timu raspraviti i prihvatiti ili odbiti.