Izvorno postao Gruntovčan
Quotam dva posta jer je odgovor isti: teško je odrediti kazne za prvi prekršaj od toliko-i-toliko kad nije isto da li je taj prvi prekršaj off-topic ili je prvi prekršaj takav da ti netko opsuje svu rodbinu i uvrijedi nacionalnost i vjeru ili slično.Izvorno postao Vuki
Evo Vuki je naveo da je za jedan dan bana ako netko vrijeđa, a opet postoji vrijeđanje i vrijeđanje. Nije isto ako te netko uvijedi sa 'a jesi budala' ili sa 'mama ti je xyz, tata ti je životinja zxy + sočna psovka po izboru'. Ovaj drugi bi po meni dobio doživotan ban odmah, jer jednostavno takvi karakteri nam ne trebaju na forumu. Zato i dalje ostajem pri tome da je određivanje duljine bana izuzetno individualna stvar, od slučaja do slučaja.
No, vjerojatno znate da mi modovi imamo svoj privatan forum gdje većinu stvari i raspravimo, tako da nema samovolje. Further more, otvoren je i forum za žalbe na kazne, što se rijetko koji forum na netu može pohvaliti da ima. A sami ste vidjeli da se žalbe često znaju i uvažiti, pa čak i prvotna odluka poništiti.
Zato i mislim da trenutno imamo jedan od boljih sustava koji se može naći na net forumima - imamo dosta iskustva za donošenje odluka glede individualnih prekršaja (barem to mogu reći za većinu nas koji smo stvarno starosjedioci, ali i za kvalitetne 'mlade' snage), a korektivni 'organi' su dostupni, te donošenje deliktanih odluka često raspravljamo među sobom. Tko nudi više?![]()

Odgovori uz citat

Bookmarks