Ovako - usprkos tome što vi mislili o modovima i njihovoj 'strogoći' ja vas uvjeravam da smo mi itekako blagi. Često samo progledamo kroz prste kada vidimo da netko krene u krivom smjeru, oftopičari i slično, ponekad opomenemo u istoj temi, ali kažnjavamo što rijeđe možemo. Nije nikome u interesu.

No da bi forum funkcionirao, pravila se moraju poštivati. Neka pravila imaju jaču težinu, neka manju, ali sve su to pravila koja nam omogućavaju da se ovdje družimo i da nam bude ugodno, a ne neugodno. Kako bi bilo kad ne bi postojala pravila pogledajte samo neke forume (ala VIP-ov i slično). Za čas bi se poklali, vrijeđali na osnovi mjesta boravišta, vjere, razmišljanja i slično.

Ajmo malu analogiju:
E sad, ako postoje pravila, mora postojati i netko tko ih provodi, odnosno sankcionira one koji ih se ne pridržavaju. Nazovimo ih 'dežurnim policajcima'. To smo mi moderatori. A zna se da nitko ne voli policajce, odnosno ne vole ih oni koji znaju da su krivi ili jednostavno im ne odgovaraju "zakoni" i ne žele ih se pridržavati. Takvi ljudi u pravom svijetu isto imaju naziv. A suprotan je od 'policajca'. No da bi stvari funkcionirale i da bi bili zadovoljni oni članovi koji se pridržavaju 'zakona', policajci moraju djelovati.
I tu dolazi do naše neugodne zadaće. Radi svoj posao da bi sve štimalo i bit ćeš kamenovan od šaćice ljudi koji su prekršili pravila. Nije lako.
Upravo zato smo često kretali sa prvim upozorenjima, pa drugim upozorenjima, pa progledavanjima kroz prste, PM-anjima i slično... no nakon nekog vremena sav taj uzaludan trud dozlogrdi. Pa se mora djelovati i bez upozorenja. Što je potpuno ispravno. Jer dobro znate da je svaki član ovog foruma prilikom registracije imao priliku pročitati pravila i koje su posljedice njihovog nepridržavanja. A to ako se nekom to nije dalo čitati, to nije naš problem.

No sve ovo smo već 100 puta objasnili. Ali uvijek me iznenadi kako neki ljudi ne vide što je s druge strane medalje...

Ajde da se vratimo na 'žalbu'.

S obzirom da je imatic-u ovo prvi prekršaj (koliko znam), te s obzirom da je imatic samo naivno prihvatio Pinocijevu provokaciju (koji usput kao stari i iskusni član već jaaaaaako dobro zna gdje šta ide), pa se nadovezao na njegov post, odlučujem smanjiti kaznu.
Kazna je ban na 3 dana. To zaista nije puno i nadam se da će se imatic vratiti u naše društvo.