Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19

Hybrid View

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zalba na kaznu - ID: 7316-001 - imatic

Evo, ujutro vidim da sam popusio ban, al sam morao ici voziti u Osijek pa nisam stigao nista napisati. Nego, stvarno me iznenadilo za to sto sa, dobio ban. Gdje to pise da sam ja raspravljao o radu moderatora. Samo sam napisao da bi trebali biti blazi s banovim. Jel to za ban? Dakako da ne. A u prvom dijelu tog posta (85%) zelim samo reci kako je to na drugim svjetskim forumima (naveo sam primjer na forumu na kojem sam aktivan) myforum.lasyk.net koji broji trenutno 110,520 clanova nema takvih rigoroznih pravila. I nema nereda ako neko nesto krivo napise nego se samo malo opomene. A ipak je forum uredan, bez ikakvih netematskih postova. Nego da se vratimo na kaznu. Mislim da stvarno nije u redu od moderatora. Zar me tko opomenuo? Nije. Ma koliko sam samo puta vidio da je bezbroj ljudi samo reklo "ides u offtopic" ili "offtopicaris". Kako to da onda oni nisu dobili ban? (namam nista protiv vas, samo dajem primjer nepravde prema meni). Ili to budes na piku moderatora samo kad pricas o njima, ne znam. Uvijek sam uredno postao, nikad nikoga provocirao, a ono o cemu nisam znao, nisam se htio uplitati.
    I jos u kazni mi pise "rasprava o radu moderatora u forumu koji nije za to namjenjen". Pa samo sam nadodao na pinocciev post, ili smo trebali otvoriti novi thread koji bi svejedno bio zatvoren cim bi vise ljudi napisalo nesto protiv moderatora. A vjerujte ima takvih. Jos jednom na kraju mislim da to nije u redu zbog prve greske dobit ban, ali neka, tako samo ovaj forum gubi clanove, jel se boje nesto napisati da ne bi zavrsili isto kao pinoccio i ja.
    @Pinoccio nadam se da ces se vratiti ovdje
    @svi koji su mene ili pinoccia podrzali i to su rekli a i oni koji nisu od straha jedno veliko HVALA
    P.S. Mislim da cu za ovo popusiti i nastavak bana, ali neka

EDIT: i jos samo da dodam da nema nas obicnih korisnika ovaj forum propao, i ako se moderatori tako nastave ponasati, veliki dio ce i otjerati. Sta ce onda sami tu raditi, nece valjda banati sami sebe? (iz dosade)
    Zadnji uredio imaticx : 09-11-2005 u 17:54
    iPhone 5s 16 GB

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao imatic
    Gdje to pise da sam ja raspravljao o radu moderatora. Samo sam napisao da bi trebali biti blazi s banovim.
    tome mjesto nije forum chataonica, nego mobil # forum # obavijesti. objašnjeno je u jednoj od tema danas (po nebrojenti puta) i zašto je to tako.

= Citat = Izvorno postao imatic
    I jos u kazni mi pise "rasprava o radu moderatora u forumu koji nije za to namjenjen". Pa samo sam nadodao na pinocciev post, ili smo trebali otvoriti novi thread koji bi svejedno bio zatvoren cim bi vise ljudi napisalo nesto protiv moderatora. A vjerujte ima takvih.
    upravo si to trebao napravit. i ako to napraviš tamo gdje je predviđeno, vjeruj mi da ne bi bio zatvoren. to što ti pretpostavljaš da bi bio bez da si to napravio, žao mi je.

a inače, je li ovo žalba na tvoj ban ili komentar na rad foruma? cijeli dan objašnjavamo razliku između te dvije stvari, te kako i gdje o čemu od tog dvoje razgovarati.

odluku o žalbi ću prepustit moderatoru koji ju je dodijelio...

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tome mjesto nije forum chataonica, nego mobil # forum # obavijesti. objašnjeno je u jednoj od tema danas (po nebrojenti puta) i zašto je to tako.
    Hocu reci da nisam mogao sudjelovati u raspravi (a vjerujte mi da bi) jel sam bio na putu cijeli dan do maloprije

a inače, je li ovo žalba na tvoj ban ili komentar na rad foruma? cijeli dan objašnjavamo razliku između te dvije stvari, te kako i gdje o čemu od tog dvoje razgovarati.
    I zalba (jel mislim da mi je nanesena nepravda) i komentar na rad foruma jel sad ne znam koliko i gdje jos mogu postati pa sam napisao ovdje svoje misljenje, jel jos nikad nisam imao ban pa se ne razumijem u to.
    iPhone 5s 16 GB

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    BlackBerry: Z30 & Q10
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.599, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan

odluku o žalbi ću prepustit moderatoru koji ju je dodijelio...

Ne bi zelio biti padobranac (iako ocito jesam) jer prije svega ne znam ni o cemu se radi, a posto sam novi (relativno) onda zapravo ne znam kakve su sankcije ovdje (znam onu ignoratia iuris non excusat, ignoratia iuris nocet - nepoznavanje prava ne opravdava, nepoznavanje pravda skodi, ali me sankcije ovdje uopce ne brinu), medjutim da ne odlutam puno, samo sam zelio reci jednu stvar.
    Jako me smeta ono sto sam gore citirao (odluku o zalbi cu prepustiti moderatoru koji ju je dodijelio). Znam ja da ne trebam svugdi gurat svoje pravo, ali ljudi, dati pravo osobi (vjerojatno nekom moderatoru) koji je donio odluku o nekoj kazni, da ponovno odlucuje o zalbi na istu kaznu je krajnje nekorektno (i pravno nedopusti, tocnije nezakonito). UVIJEK o zalbi mora odlucivati visa instanca (ili visi organ)... posto toga ovdje nema (bar mislim da ga nema), onda bi po meni trebalo osnovati neko vijece moderatora gdje bi se odlucivalo o zalbi. Mislim da bi to bilo (ne samo pravno ispravno) vec i posteno, jer kao sto sam rekao dozvoliti osobi da ponovno odlucuje na zalbu svoje odluke, je po onom principu "Kadija te tuzi, kadija ti sudi", a sto je ipak povijest - bar bi trebala biti

Znam da nisam govorio o konkretnoj kazni, i da je ovo bilo vjerojatno off topic, ali za mene je IZNIMNO vazno, i ja ne bi bio ja, da nisam ovo napisao. Hocete li vi ovo prihvatiti, to je vasa stvar, ali ja sam svoje napravio.

Zahvaljujem,

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dok imaš ban ne možeš postati nigdje osim ovdje, ali ovdje se ne raspravlja o radu foruma, to možeš u m#f#o nakon što ti ban istekne.

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma sto sam imao rekao sam, a vidim da ste vi vec odlucili.
    nego, sad sam htio napraviti malu anketu (ali ne mogu jel sam banan) da vidim misljenje drugih ljudi jesmo li ja i Pinoccio pogrijesili tako jako da smo zasluzili ban. Pa moderatori ako ste fer dopustite nekome da napravi ili napravite vi pa da vidimo sto cijeli forum kaze, jel bi tako bilo najpravednije, jel ja mislim da ste vi pogrijesili.
    iPhone 5s 16 GB

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da misle da smo pogriješili navalili bi ovdje u tvoju žalbu i iskazali ti podršku. ja mislim da ste ga zaslužili kršeći pravilo koje od početka navodimo kao pravilo čije kršenje kažnjavamo.

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2004
    Mobitel
    Čipana E550
    Operater
    antipatija
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    JA iskazujem evo podrsku Imaticu.Decko je inace full korektan .

I slazem se njegovom idejom polla ... ocemo cut sto ljudi mislE?

jos je lik u postovima ljepo elaboriro da je to sve prerigorozno blabla ...

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @seguy - ja sam isto tako u ovoj temi rekao da smatram kaznu opravdanom (a ja sam kao viša instanca), te da je tema otvorena da se odluka može i iskritizirati ako netko smatra da je pogrešna (a to mogu biti između ostalih i moderatori, pa je to dakle vijeće moderatora ako se odluče javiti da je odluka kriva).

ovo da ću odluku prepustiti onom tko je dao je samo mogućnost da ako on prihvati ovdje navedene argumente kaznu poništi. ja kao 'viša instanca' ne smatram da je treba poništiti.

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sve je ok, ja ISKRENO nisam ni procitao sve sto si gore napisao, samo sam vidio ono i, najblaze receno sokirao se...
    Uglavnom, ako si ti visa instanca, tj. II stupanjski organ, super, a ako si potvrdio odluku o sankciji koju je donio, nazovimo to (radi rasprave) I stupanjski organ, onda mora da je i pravedna, jer res iudicate pro veritate habetur - presudjena stvar smatra se pravednom, stoga svaka cast, malo pravnog uredjenja (bar negdje) u ovoj drzavi (iako ovo zadnje sto sam rekao, bas i nije lijepo, ali eto, i ne mislim bas ozbiljno)

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Nokia 5800 XM
    Operater
    Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja podrzavam Imatica, to je sve sto imam reci
    Kazne jesu prestroge ali je dobar ovo forum pa se ja puno puta zaustavim prije nego sto nesto bubnem zasto mogu samo ban popusiti.
    Pozdravljam Imatica i podrzavam njegovu ideju
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    T610
    Operater
    Tmobajl
    Bodovi
    18.752
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.752, Nivo: 33
    Bodovi: 18.752, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stvarno ne kužim ovaj forum..
    radi jednog posta dobiješ ban.. dobro ako je član prije toga opomenut više puta i ako drugima ide na živce, ali ovo stvarno nemam riječi..
    osvrnite se malo i čitajte malo o ovom forumu na netu, nije baš na dobrom glasu.. svi znamo da se Zappan trudi ali njegov trud nekima ide na živce jer stalno nekoga okrive radi nečega.. pa što ako je napisao post podrške Pinnociu, sad bi i ja trebao isto dobiti jedan jer sam ovo napisao..
    uostalom, ne želim previše komentirati ali dajem podršku imaticu i Pinnociu..

EDIT: još jedno pitanje..
    za šta služi Žalbe za kazne?? čovjek kaže da nije namjerno i tako, i vi ga ne šljivite ni jedan posto i nešto odgovorite, i zatvorite topic..
    to je kao kad si u zatvoru, imaš pravo na samo jedan poziv..
    evo u zadnjih par dana je izbilo toliko tih svađi da je doslovno svatko tko je sudjelovao pobrao ban..
    to je to što želim reći, i nadam se da me neće zbanati..
    ******www.media-project.org******
    IMPOSIBLE IS ONLY WORD!
    Granice ne postoje za one koji ih ne vide...

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @seguy - to što si vidio 'ono' je uobičajeno da kažnjeni ističu samo ono što ide njima u prilog, a sakrivaju sve ostalo, kao i to da smo na ovom forumu priredili mjesto gdje se možemo razgovarati i o funkcioniranju foruma i o radu moderatora i o svemu ostalome bez straha od kazni dok god je razgovor temeljen na argumentima a ne na 'zato kaj se meni to tak hoće', ali da ljudi koji vode forum to ne moraju tražit po cijelom forumu nego da im se sve vezano uz forum ostavi na za to predviđenom mjestu kako bi sigurno bilo viđeno, pročitano i, ako je u redu, primijenjeno.

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @zappan:
    "Ono2 je bilo zapravo ovo: "odluku o žalbi ću prepustit moderatoru koji ju je dodijelio...", nista drugo, jer kao sto rekoh nista vise nisam ni citao, samo sam se radio toga javio.
    Ovo pisem, jer mislim da ti o "ono", ne mislis isto na sto sam ja mislio kad sam napisao "ono"!

Sto se pak tice raspravljanja o odlukama moderatora, i kaznama izrecenim... to je stvarno za pohvalu na ovom forumu, kao i mnogo toga!
    Demokracija na djelu, stvarno svaka cast!

Mislim da bi trebali zavrsiti ovu argumentaciju, jer mi vec malo postaje zamorna, posto smo rijesili problem II. stupnja, oko cega sam se, ponvaljam, zapravo iskljucivo i javio

Tebi se zahvaljujem na objasnjenju!

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prvo zelim zahvaliti Gruntovčanu, blazzeru i Bronthu na ukazanoj podrsci Hvala decki!
    Koliko vidim, nece biti nista od poll-a jer su neki tako valjda odlucili. I ne znam jos (meni jos nije jasno) da se radi o JEDNOM krivo smjestenom postu i da se odma za to dobije ban. Nit sam ista krivo rekao, nekog vrijedao, podj....ao - samo krivo stavio post. Ajde da me netko upozorio: "imatic - ides u offtopic" ali ne - ja direktno ban. Pa to nema ni na jednom forumu. Al necu se vise pravdati jel imam i ja to malo ponosa.
    iPhone 5s 16 GB

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @imatic - prvo, nema potrebe za anketom, kome je stalo da ti da podršku, može napisat post. to sam već rekao. zbog podrške nekom tko je dobio ban nitko do sada nije bio kažnjen, mislim da to i sam znaš, niti je to osnova da netko novi popije ban, tako da nema zapreka da ti se podrška iskaže.

a drugo, zamolio sam whiteboya da pogleda sve ovo i razmotri prigovore, naime kao što ste primijetili, njemu i gogu sam privremeno dao također ovlasti administratora, te ih time izjednačio sa mnom. ne želim sam poklapati i poništavati whiteboyevu odluku, obzirom na to da smo sada izjednačeni funkcijom, nego sam ga zamolio da pogleda sve ovo ovdje napisano i razmotri žalbu. obećao je to još večeras napraviti, pa ćemo vidjeti

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    siemens sl65 cv65
    Operater
    VIP
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i ja te podržavam kompa
    ma neki su si uzeli previše oduška

forza imatic
    dinamo sancta sanctorum
    PRODANE DUŠE NEKA MI POPUŠE

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako - usprkos tome što vi mislili o modovima i njihovoj 'strogoći' ja vas uvjeravam da smo mi itekako blagi. Često samo progledamo kroz prste kada vidimo da netko krene u krivom smjeru, oftopičari i slično, ponekad opomenemo u istoj temi, ali kažnjavamo što rijeđe možemo. Nije nikome u interesu.

No da bi forum funkcionirao, pravila se moraju poštivati. Neka pravila imaju jaču težinu, neka manju, ali sve su to pravila koja nam omogućavaju da se ovdje družimo i da nam bude ugodno, a ne neugodno. Kako bi bilo kad ne bi postojala pravila pogledajte samo neke forume (ala VIP-ov i slično). Za čas bi se poklali, vrijeđali na osnovi mjesta boravišta, vjere, razmišljanja i slično.

Ajmo malu analogiju:
    E sad, ako postoje pravila, mora postojati i netko tko ih provodi, odnosno sankcionira one koji ih se ne pridržavaju. Nazovimo ih 'dežurnim policajcima'. To smo mi moderatori. A zna se da nitko ne voli policajce, odnosno ne vole ih oni koji znaju da su krivi ili jednostavno im ne odgovaraju "zakoni" i ne žele ih se pridržavati. Takvi ljudi u pravom svijetu isto imaju naziv. A suprotan je od 'policajca'. No da bi stvari funkcionirale i da bi bili zadovoljni oni članovi koji se pridržavaju 'zakona', policajci moraju djelovati.
    I tu dolazi do naše neugodne zadaće. Radi svoj posao da bi sve štimalo i bit ćeš kamenovan od šaćice ljudi koji su prekršili pravila. Nije lako.
    Upravo zato smo često kretali sa prvim upozorenjima, pa drugim upozorenjima, pa progledavanjima kroz prste, PM-anjima i slično... no nakon nekog vremena sav taj uzaludan trud dozlogrdi. Pa se mora djelovati i bez upozorenja. Što je potpuno ispravno. Jer dobro znate da je svaki član ovog foruma prilikom registracije imao priliku pročitati pravila i koje su posljedice njihovog nepridržavanja. A to ako se nekom to nije dalo čitati, to nije naš problem.

No sve ovo smo već 100 puta objasnili. Ali uvijek me iznenadi kako neki ljudi ne vide što je s druge strane medalje...

Ajde da se vratimo na 'žalbu'.

S obzirom da je imatic-u ovo prvi prekršaj (koliko znam), te s obzirom da je imatic samo naivno prihvatio Pinocijevu provokaciju (koji usput kao stari i iskusni član već jaaaaaako dobro zna gdje šta ide), pa se nadovezao na njegov post, odlučujem smanjiti kaznu.
    Kazna je ban na 3 dana. To zaista nije puno i nadam se da će se imatic vratiti u naše društvo.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro, u redu, prihvacam smanjenje bana na 3 dana, i zahvaljujem na tome, ali jos uvijek mislim da to nije bilo u redu od vas da za prvi prekrsaj koji nije nista strasno (kao sto sam vec rekao nikog nisam vrijedao, omalovazavao ili podje....o) odma mi dodijelite ban od toliko dana. Posto ne mogu nigdje drugdje postati, reci cu samo da cu se vratiti na forum i da ako ubuduce nesto slucajno pogrijesim da ce biti makar neko pismeno upozorenje (ides u OT ili tako nesto) ili PM.
    I jos jednom zahvaljujem deckima na podrsci
    iPhone 5s 16 GB

Zatvorena tema

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove