Hm, pa UMTS već imaš kod nas dosta dugo...
htio sam pitati koji ce biti sljedeci veliki korak mobilnih operatera? mozda ipak taj umts? il ce jos ostati na tih realtonove i skidanje slika i wallpapera? mislim da im se ne isplati umts?! ipak u ostalim zapadnim drzavama je to jos slabo... pa di im je sada u hrvatskoj najveca zarada? u mms? ili samo sms?
Hm, pa UMTS već imaš kod nas dosta dugo...
Ma kakav MMS! To uz ovakve cijene, a i nepouzdanost nikad neće zaživjeti ni približno kao SMS. SMS još uvijek prednjači. A idući koraci su im nadmetanje u cijenama.
Normalno da prednjaci SMS jer je MMS i dalje relativno skup,ali kako nasim operatirema ide dobro i dok im god bude islo dobro SMS ce im biti najveci izvor zarade.Sto se tice UMTS, bas ga i nema u cijeloj zemlji.Koliko znam u Italiji imaju vec dosta vremena UMTS, ali je masovno koristenje pocelo tek kada je operater TRE ponudio jeftnije UMTS aparate.
http://www.tre.it/3foryou/Offerta3/P...0_ITA_HTML.htm
Ma fućkaš ti jeftinije UMTS aparate kad je poziv skup ko... da ne velim kaj. Dobro, oke, da mi ponude N70 u pola cijene, još bih si stao i razmislio...
ma o čem vi pričate. Kakav skupi UMTS gdje ste vidjeli cijene. Sad fakat moram napisat da laprdate.
dobar grah daleko se čuje
Pa pgledaj malo link
http://www.tre.it/3forbusiness/Offer...1_ENG_HTML.htm
Racunaj da je u Italiji prosjek place cca 1500€
Ne kužim talijanski ni slova.
Negdje sam jendom pročitao nekakve cifre, a gdje pojma više nemam. A na T-Mobileovim stranicama nigdje ne mogu pronaći cjene poziva za UMTS.Izvorno postao KaKaV NeReD
na Tmobileu video pozivi još uvijek ne rade tako da nema niti cijena.
Nikakvih cifri za UMTS nije u Hrvatskoj bilo jer se on kao usluga dodatno ne naplačuje več je samo tehnologija koja omogučuje brži prijenos podataka.
A govor i SMS se ionako mogu koristiti kako na GSM-u tako i na UMTS-u, kod oba operatera. Tako da UMTS radi, ali nikakvih dodatnih usluga još nema koje bi se bazirale na njemu, osim video poziva i bržeg paketnog prijenosa podataka. A kako sad stvari stoje, taj UMTS je očito sam sebi svrha.
na video pozivu govor ide preko GSM a za sada.
Čekaj, govor preko GSM-a, a video preko UMTS-a? Yebeno!
...a kod nas negdje 2500-3000kn (naravno ne računajući saborske zastu...ovaj spavalice)...Racunaj da je u Italiji prosjek place cca 1500€
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ako sam vas dobro shvatio cjena UMTS i GPRS u biti je ista.
Ako griješim ispravite me.
Za mene su ti video pozivi glupost. Tko lud želi još i vedjet šefa preko mobitela, i objašnjavat ženi zašto je u kafiću sa društvom.
nisi upućenIzvorno postao Eminem
izvor: http://www.dzs.hr/Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za kolovoz 2005.
iznosila je 4 417 kuna.
Super su mi ti prosjeci koje dižu lopine, tajkuni i ini. Ali, nemojte sad skrenuti sa raspravom u tom smjeru.
Ti isto nisi upućen, riječ je o neto plaćama, a lopine i tajkuni neisplaćuju sebi plaće nego isplaćuju dobit firmi, a što nema veze s plaćama.Izvorno postao frish-KI
Sorry na offtopicali bitno je da su ljudi upućeni
A što se tiče slijedećih poteza naših operatera, za početak bi mogao T-mobile malo korigirati cijene u trenutnom điru smanjivanja cijena, a onda će nas svi zasipati hrpom uslugica tipa pošalji sms i oguli kumpir![]()
Zadnji uredio jay : 11-11-2005 u 11:35
Pod tim lopine i tajkuni mislim na direktore i njima slične.
T-Mobile je potegnuo novi korak. Ljudi im trkeljaju gluposti naokolo.
ja mislim da treba kreniti u smjeru snizavanja cjena GPRS prijenosta podataka. i UMTS naravno
Ako ponude videofoniju po povoljnoj cnije to bi kod nas jako dobro bilo prihvaceno
Ako ponude videofoniju po povoljnoj cijeni to bi kod nas bilo jako dobro prihvaceno.
Teško, jer su 3G telefoni još preskupi, a dok se ta usluga malo ne zalaufa, većina neće ni pomišljati na kupovinu takvih mobitela. Sigurno još godinu-dvije. Samo usporedi sa jednim MMS-om.
To je istina, ali u Italiji cijena LG 3G telefona iznosi 99€ modeli LG U8330 ili LG U8180, a zna se da su nasi ljudi dosta zainteresirani za novitete.Jedini problem MMS je u njegovoj cijeni, ali da je MMS poruka oko 1Kunu sigurno bi se vise koristio.Ovih dana me je moj stari pitao kako se MMS koristi![]()
A što je to povoljna cijena . U kunamaIzvorno postao RAUL
Bookmarks