Ideja uopće nije loša. Organizirat to kao podforume.
Ako sam ovo stavio na krivo mjesto, molim premjestite.
Npr. WAP WML, BLUETOOTH, GPRS & UMTS, Wireless LAN u 4 razdjeljena foruma? Dosta nepraktično. Recimo u forumu GPRS & UMTS su samo dva threada uopće, u WAP WML četiri.
Možda bi bilo dobro da se svi gore navedeni združe u jedan recimo "Mobilna tehnologija i standardi" ili "Teme tehničke naravi".
Na dosta stranih foruma ove teme u pravilu su svedene na jednu.
Zadnji uredio Drug Mile : 09-11-2005 u 11:12
Ideja uopće nije loša. Organizirat to kao podforume.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ok, ali time se ne bi ništa dobilo, osim vizualnog. Ja sam mislio da ide sve u jedan forum, jer ipak nema toliko tema i pitanja da bi trebalo biti razdjeljeno.
Primljeno na znanje, mada slažem se sa šljakom, nema veze što je odijeljeno, jer doći će netko s konkretnim pitanjem, a naslov podforuma ga neće odmah asocirati na željenu temu...
Hvala na pažnji![]()
Meni se ideja sviđa, sve staviti u jedan forum u "mMobitelima" tipa "Mobilna tehnologija i standardi" ili "Tehnologije # Usluge" (primjeri) a tamo ostaviti podforume koji sad već postoje.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Eto, moguće su razne kombinacije
ovak... WLAN je vezan više za računala nego za mobilne telefone... stoga ne s tim u mobilne telefone.
ono što se može naći zajedničko u tome jest da se zove 'tehnologije bežičnog prijenosa podataka' u što zajednički spadaju WLAN, GPRS/UMTS, Bluetooth. ostalo bi u kategoriji tehnologija i usluga, zbog WLANA.
u to pak ne spada wap koji se može utopit u mobilne telefone općenito, čak i bez posebnog podforuma, jer nema prometa u tome pošto WAP kao usluga nikad nije populariziran od operatera da postane općeprihvaćena usluga. WML može ići u web development, ali opet nema potrebe za podforumom, nego može u 'ostalo'
znači konačan moj prijedlog:
----------------------------------------
KAT: Tehnologije i usluge
FOR: Bežični prijenos podataka
OPIS: tehnologije bežičnog prijenosa podataka: WLAN, GPRS, UMTS, Bluetooth
=============
WAP/WML se ukida, teme vezane za WAP se sele u: (1) 'mobilni telefoni općenito', (2) vezano za cijene u mobilne operatere (podforum operatera), (3) vezano za izradu WAP stranica u web development - ostalo; prema tome kamo koja konkretna tema pripada
web development - ostalo: dopuniti opis da tu spada WML.
----------------------------------------
ako se slažete. druže cajkane, hvala na konstruktivnom prijedlogu.
OK mi je zappanov prijedlog.
Samo ako u bežično guramo BT moramo staviti i IrDA. Ali to povlači dodatna pitanja - šta kad se radi o problemu sa BT ili IrDA na nekom određenom modelu telefona, npr. SE T610, dal bi to stavljali u podforum SE ili 'bežično'?
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
irdu slobodno dodat.
kad se radi o problemu s konkretnim telefonom, to ide u proizvođački forum (seljenje u slučaju suprotnog je na moderatoru, bez kazni) kao i sve slične stvari koje su vezane uz konkretan mobitel a ne uz tehnologiju. procjenu bi trebao izvršiti moderator.
Drug cajkan se slaže, i drago mi je da se prijedlog usvaja.![]()
Samo još jedna digresija glede WLAN-a. Ne bih se baš 100% složio s konstatacijom da je vezan više za računala. Vezan je i za PDA, a kako stvari stoje u slijedećih par mjeseci i za mobilne telefone (N91, N80, N71).
Mislim, ovo samo razmišljam na glas, ima još sad i Wi-max (koncesije u ZG, ST, OS i RI) ili je i on podvrsta Wlana?
Ok, bilo kako bilo, nadam se da će biti dobro organizirano. Još jednom hvala na posvećenom vremenu.![]()
yup, slažem se da je i za PDA (ali to su ipak računala samo ručna) i da dolazi vrijeme kad će bit na telefonima, čim riješe struju koju to troši... ali ako strpamo u mobilne telefone (wb-ova ideja), to je greška jer je sve skupa iz računala preneseno na njih. to je bila poanta. inače spajanje tehnologija prijenosa podaka je ok. što je točno wi-max, nisam čitao, neka vrsta WLAN-a jest, mislim na 5 GHz (ispravite me ako griješim) a da li je tehnologija WLAN-a u tome ili neka nova, ne bih znao tehnički kak radi.
čim wi-max zaživi, bit će dodan u opis tog foruma pa će se i o njemu moći razgovarati.
=====
ja bih ovo još ostavio da se gog javi, a zatim neka gog ili wb poslože to skupa (da se vježbaju)
Ok, očito nisam gledao iz tog kuta.:bunny: U pravu si.Izvorno postao zappan
![]()
Ja se slažem s ovim.
eh, da, kad se darker već javio, on bi automatski nasljedio moderatorsku funkciju iz bluetootha na zajednički forum, obzirom da druga dva niti nemaju moderatora.
zoro, nažalost, ostaje bez pozicije pošto njegov WAP forum nije pretjerano živ, niti je on pokrenuo neke novosti tamo da ga oživi.
...ok prijedlog... podržavam...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
alo, gog, wboy, oće tko ovo preuzet il da ja? javite tko preuzima ako tko...
novi admini mi spavaju. evo, riješeno, postovi prebačeni, novi zajednički forum posložen i aktivan. uživajte.
Sorry, malo sam odsutan bio... struka i to...
Tnx zap
Bookmarks