Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Nikon D200

Hybrid View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nikon D200

Nikon je predstavio novi digitalni SLR foto aparat, koji bi trebao naslijediti bivsi D100 model, i koji bi trebao zapapriti Canon - u, pogotovo njihovom 5D modelu!

Kao i uvijek, detaljne specifikacije i (p)review mozete naci na:

http://www.dpreview.com/articles/nikond200/

Aparat je impresivnih karakteristika i kvalitete, ali ce, sto se i ocekuje, i cijena biti impresivna!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo jos pokoji dobar review na koji sam naletio po netu, neka se nadje za onu "masu" ekipe koja ce izbrojiti nemali iznos kuna za ovaj aparat :

http://www.kenrockwell.com/nikon/d200.htm
    http://www.letsgodigital.org/html/re.../dslr_EN1.html
    http://asia.cnet.com/reviews/digital...096600p,00.htm

EDT:

Evo skrecem paznju i na link u dio foruma posvecen recenzijama digitalnih foto aparata, u kojem mozete pronaci jos ponesto informacija o navedenom modelu (Nikon D200). Autor recenzije jest moja malenkost!

Link:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=15930
    Zadnji uredio Bimbi : 26-11-2005 u 19:57

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jao ne mogu vjerovati da sam tek sada vidio ovaj thread! I to samo zato što sam i sam htio poneku napisati o D200.
    Nakon podužeg vremena odlučio sam malo vidjeti što ima novoga u foto svijetu i tek sad vidjeh da je ovaj dugo očekivani dragulj već na tržištu!
    Po ovome što sam pročitao i vidio, usuđujem se reći da je D200 savršen d-SLR aparat! Bar za mene!

Izgleda fenomenalno, specs su odlične, hrpa accessories-a... (novi objektiv, fleš...)... ma jednostavno sam ostao bez daha dok sam sve to gledao!

Jaaaao moram ga imati!
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Jaaaao moram ga imati!

Slazem se iako kolicina eura koja se za ostvarenje ovih zelja mora izbrojiti nije mala, pogotovo s obzirom da je deklarirana cijena od cca 1500 eura, cijena samo tijela aparata.

Eh, sad tu valja ukalkulirati barem jedan kvalitetan objektiv nesto siraga raspona (ovaj novi 18 - 200 bi bio idealan, ali i onaj nesto stariji sa D70s 18 - 70 bi posluzio za pocetak), battery grip, jedan dobar polarac, jedan UV. U dogledno vrijeme i kvalitetan flash bi dobro dosao.

Sa navedenim dodacima cijena raste...uh sve me strah i racunati...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi

Slazem se iako kolicina eura koja se za ostvarenje ovih zelja mora izbrojiti nije mala, pogotovo s obzirom da je deklarirana cijena od cca 1500 eura, cijena samo tijela aparata.

Eh, sad tu valja ukalkulirati barem jedan kvalitetan objektiv nesto siraga raspona (ovaj novi 18 - 200 bi bio idealan, ali i onaj nesto stariji sa D70s 18 - 70 bi posluzio za pocetak), battery grip, jedan dobar polarac, jedan UV. U dogledno vrijeme i kvalitetan flash bi dobro dosao.

Sa navedenim dodacima cijena raste...uh sve me strah i racunati...
    Dakle, evo da quotam malo sam sebe...ipak sam fulao cijenu...ima netko tko je i pogodio, bar donekle:

D200 body only: £1299.99 / €1940
    D200 & 18-70mm: £1499.99 / €2240
    D200 & 17-55mm: £2299.99 / €3435

Ova predviđanja mi se čine puno preskupa! Vidjet ćemo...
    Ipak ova predvidjanja nisu bila previskoka!

Naime evo da malo ovu temu izvucem iz naftalina...razmisljam ozbiljno o kupnji D200...otvaraju se neke materijalne mogucnosti, pa se tako u zadnje vrijeme raspitujem oko cijana kod nas i vani!

Trebao bi pocetkom svibnja u London, pa gledam cijene i tamo.

I doista stoji ovo sti je WB napisao.

Najjeftinije sto sam ga u UK nasao je bilo 1199 britanskih funti i to samo u online ponudi, najjeftinije u ducanima je 1299 funti. OK to je sa VAT - om, ali posto se tako skoro necu vracati u Britaniju to mi nista ne znaci.

Ponuda u Sloveniji jadna...nasao D200 na jednom mjestu u Mariboru cca 1900 eura, i u Ljubljani, mislim da je bilo 50 ak eura jeftinije.

Austrija...gotovo ga je nomoguce naci...jedino sam ga nasao kod Niedermeyera po cijeni od 1799 eura.

Njemacka...imam frenda koji radi u Muenchenu, pa ce on malo pronjuskati tamo.

Kod nas Fototeh...14 760 kn!

Uzeo bi uz njega vjerojatno ovaj IF ED G VR 18-200, premda sam malo skeptican prema mogucnostima toga objektiva, s obzirom na ovako veliki raspon...ako ga je netko mozda imao prilike isprobati...iskustva bi koristila, ja sam kako je iz reviewa koji sam za D200 napisao imao navedeni aparat sa drugim objektivom.

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo cisto informacije radi ako planirate uzimati Nikon D200,kao sto vidim neki planiraju.
    Ja sam ga kupio u Njemackoj u MediaMarkt-u cijena 1699 eura...na to sam dobio
    168 eura mervera ( povrata poreza ).
    Mem.kartica me je izasla 99 eura ( SanDisk Ultra II 2.0 GB )
    Moram priznati da sam imao dosta srece jer sam aparat odmah dobio,netko ga je narucio pa je odustao...a imali su jedan jedini.
    Inace kada ga se naruci ceka se oko mjesec dana.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao vtomislav
    evo cisto informacije radi ako planirate uzimati Nikon D200,kao sto vidim neki planiraju.
    Ja sam ga kupio u Njemackoj u MediaMarkt-u cijena 1699 eura...na to sam dobio
    168 eura mervera ( povrata poreza ).
    Mem.kartica me je izasla 99 eura ( SanDisk Ultra II 2.0 GB )
    Moram priznati da sam imao dosta srece jer sam aparat odmah dobio,netko ga je narucio pa je odustao...a imali su jedan jedini.
    Inace kada ga se naruci ceka se oko mjesec dana.
    Recite mi molim vas, tocnije gdje ste ga uzeli u njemackoj (grad) i da li postoji u Media Markt - u mogucnost narucivanja robe preko interneta, a preuzimanje u dogovorenom ducanu u njemackoj kada narucena roba dodje?

Unaprijed hvala!

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istina... ja kad sam ga vidio samo sam počeo kalkulitati što sve treba prodati i kako dragoj objasniti da bi žrtvovao planirano putovanje i slično, samo da za D200 imam. Ali čak i uz sve žrtve (koje vjerojatno neću niti ostvariti) neću tako skoro tu lovu skupiti...
    Pas mater neplaćenom stažu! Tako mi i treba kad sam doktor...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istina... ja kad sam ga vidio samo sam počeo kalkulitati što sve treba prodati i kako dragoj objasniti da bi žrtvovao planirano putovanje i slično, samo da za D200 imam. Ali čak i uz sve žrtve (koje vjerojatno neću niti ostvariti) neću tako skoro tu lovu skupiti...
    Pas mater neplaćenom stažu! Tako mi i treba kad sam doktor...
    Da, cijena jest povisoka. Da se bar radi o cijeni kita sa jednim od dva nevedena objektiva, jos bi se i dalo razmisljati...tocnije u tome slucaju ovo bi bila jedina kupnja dSLR - a o kojoj bi razmisljao, ovako...tesko, tesko...

Mislim da ce mnoge koji rezimiraju mogucnosti kupnje u ovoj klasi ova cijena odbiti iako je opravdana onime sto aparat nudi, pa ce njihova odluka pasti na kit sa D70s ili nekoga Canona (350D...) ili mozda Olympusa (300 ili 500) jer su svi navedeni osjetno jeftiniji i to u kit opciji!

P.S. Sto se neplacenoga tice...sve je to ista gabula...barem nesto radis...ja zavrsio pa sjedim doma, slazem kompove i dajem instrukcije klincima iz matematike i fizike za dzeparac !

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ocaran sam stvarno...

ovim novim Nikonovim proizvodom (D200)...i zanima me kako doci do njega.
    Znam da je zastupnik za Nikon Unifot,pokusavam doznati nesto o njima ali im stranica nije aktivna.
    Stvarno bih si htio kupiti taj D200 pa ako netko zna gdje i kada je to moguce bio bih zahvalan da napise nesto na ovom forumu.
    Hvala

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zastupnik za Nikon za RH vise nije Unifot!

To je sada Fototeh!

Stranica ti je www.fototeh.hr!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @bimbi - jesi imao ikakvih kontakata s tim fototehom, kakva je firma, kakav je servis? u biti kako sad sve više razmišljam kako da se dočepam digitalnog SLR-a, sve više razmišljam i o tome da je bitno imati i dobar servis za ne daj bože situacije....

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan
    @bimbi - jesi imao ikakvih kontakata s tim fototehom, kakva je firma, kakav je servis? u biti kako sad sve više razmišljam kako da se dočepam digitalnog SLR-a, sve više razmišljam i o tome da je bitno imati i dobar servis za ne daj bože situacije....
    Osobno ne.

Ali poznam cak tri fotografa, koji koriste 90% Nikon opreme i koji su doista zadovoljni Fototehom. I to i sa prodajom, i sa servisom, pa cak i sa prodajom rabljenih i repariranih foto aparata i opreme.

Na tu rabljenu i repariranu opremu daju garancije 6 mjeseci!

Bio sam u servisu jednom, osoblje mi je ostavilo prilicno strucan i obazriv dojam!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imam ja u digitalnom obliku,ako ih nisi pronašao javi se pa čemo se dogovoriti.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao nisde Pregledaj post
    imam ja u digitalnom obliku,ako ih nisi pronašao javi se pa čemo se dogovoriti.

Evo ljudi...covjek nudi pomoc!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nikon d70 Vs Canon Eos 350d
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 06-10-2005, 11:58
  2. Nikon d50 VS d70
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 05-10-2005, 13:47
  3. Punjač za Nikon
    By sfinga in forum Oprema za digitalne fotoaparate