vezano uz temu:
prije dvije godine sam bio u situaciji da mi je frend (dobar frend, jedan od boljih) spomenuo da je nasao poslic u vezi prijevoza moba - jednokratni posao. fora je bila da idemo s jednim autom u metliku gdje bi usli u odredjeni lokal gdje bi nas cekala cuga s kojim bi dosao i kljuc nekog karavana sparkanog na parkiralistu. od tuda smo trebali preci granicu na jenom poznatijem ilegalnom prijelazu te voziti do karlovca (do naplatnih kucica - kod benziske)... ja sam trebao ici naprijed s autom i javiti ako naleti rija, a on voziti mobove. spletom slucajnosti morao sam ici van drzave neko vrijeme na par dana i kad sam se vratio neki likovi nam preuzeli posao. kad su dosli do prijelaza dvoje policijskih auta im je stalo na put, rija izasla s pistoljima van, a dva auta koja su bila iza njih su bila civilna, puna policije u civilu. decki sad paze na sapun negdje u crnomelju... ne sjecam se koliko je bilo placeno po osobi, mislim oko 1500-2000 kn. sjecam se isto kad sam razgovarao s The Manom kojeg btw nisam ni vidio, samo ga je frend vidio, tip mi je rekao, "mali ak padnete nista ne govori, samo suti i u roku od 2-3 sata dolazi moj odvjetnik po vas i vani ste u roku odmah, a za uhvacene mobitele zaboravi, nemas odgovornosti". oni decki koji su vozili umjesto nas su sad u buksi. sva ekipa s ovog podrucja koja je sverala sa svime i svacim od ljudi, mobitela, oruzja pa do droge su prestali s tim sranjem... nekaj se gadno dogodilo cini mi se . brijem da je omjer zarade i rizika postao prevelik cak i za pojam malo vecih mahera...