znaci prvo si flash-a samo egold core i onda kad je to bilo gotov cijeli FW?
imam sx1 koji pati od poznatog sindroma (upališ i samo veli "bzzz"). napravil sam sve po uputama sa siemensfreaksa. winswup (fw15 international) postane zeleni i veli "done".
no mob još uvjek veli samo bzzz! kaj sad!? serijski kabel.
edit: e, da, prije nek veli done, kratko piše "cant start copro-mode"
Zadnji uredio V3rt!g(o) : 04-11-2005 u 02:44
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
znaci prvo si flash-a samo egold core i onda kad je to bilo gotov cijeli FW?
maraschino - PTICICA
core je napravil dobro, onda sam snel oficial update 15, al traži mob samo na usb portu. i ovo kaj winswup veli za "copro-mode" sam na ostalim forumima pročital da isto treba usbn kabel.
E, sad: upiknem dca 540 i niš se ne pojavi u taskbaru, da bi nekaj našel! onda probam upaliti mob i pojavi se usb device not recognized, mob normalno veli bzzz i krepa, i usb device se makne iz taskbara. confuzed![]()
Probaj ponovno instalirati swup drivere, pa onda napravi update i to sa swup FW-om
damn, ništa, nemrem instalirati usb kabel![]()
sigurno se nemre nikak staviti fw prek serijskog?
ispada da ću te "iskoristiti" no eto ja sam mislio da sam jedini sa "bzzzz" efektom:-(
ono što mene zanima - jer nemam nikako vremena flashati jovo nanovo nakon sveg ašto mi je ovo čudo od tulifona priuštilo...
moje je pitanje svima - hoće li me hebati u siemensu ako vide da sam ga sam flashao...kakvo je stanje sada kada nude fw upgrade na svojim stranicama - kako to tretiraju?
mozes ubaciti FW i preko serijskog kabela, ali winswup... To uopce nije bad, ubacis winswup istog varianta kojeg zelis kasnije ubaciti sa update tool-om...
znaci, recimo, zelis imati na mobu International, ali ne mozes flashati preko usb-a, onda ubacis INternational ali winswup preko RS-232 i kasnije flashas preko usb-a international, ili ne moras ubaciti uopce fw sa update tool-om ako ti sve radi kad ubacis winswup (a trebalo bi)...
maraschino - PTICICA
znači ovak, radim sa winswupom i serijskim kablom.
nariftam port, serial to usb = manual, označim samo Core
Start, joystick dolje+pali, kreče:
Processing Egold core image
connect mobile - dobro
erase flash - dobro
new mobile-SW - vrti oko 3 minute, dobro
core image done.
onda skoči eror:
"you told the usb-dll to force a specific usb connection, but this connection was never installed! Use the usb-installer tool"
probaj sad ponovo jos jednom staviti swup drivere (ako ih nemas, javi pa cu ti ih poslati) i onda probaj sa usb kabelom...
maraschino - PTICICA
p.s. kad instaliras swup drivere, onda nemoj samo core update-ati nego cili winswup...
maraschino - PTICICA
kužim...
imam swup usb drivere, pretpostavljam da bi ih trebal instalirati kad upiknem mob u komp pa me pita za drivere.....ali me ne pita neg mi skoči "USB device not recognized"...znači opet sam na početku...ili nisam....ili se ti driveri instaliraju na drugi način....što ako smo sami u svemiru....mama....!!!pid:
Nadi kabel u control panel/hardware/device manager, pa preko toga instaliraj drivere![]()
nema niš i cmanageru, kabel nikad nije instaliran, windowsi javljaju tu usb grešku otkad sam ga prvi put uštekal. (mislil sam da je do kabla, ali radi ok na cx65)...
Ma je... windows ti ih je instalirao za GPRS modem ili tako nesto.
Upali sx1 u update mode pa ga spoji sa kompom, tada ce se device manager refresh-ati pa ces valjda skuziti ka sta ga win. prepoznaje.
Ako ne, probaj na nekom drugom kompu. Kod frenda recimo![]()
Evo sta mozes probati, ovo gore sto su rekli momci koji imaju iskustva (ja ti se nisam bas s ovime bavio, ali ono malo se kuzim u kompove), ali sve ovo sto su rekli uradi na nekom drugom kompu (u frenda ili bilo gdje). Jer meni je windows XP puno puta sa kamerom pravio probleme pri prepoznavanju ili instaliranju, a u tate na XP-u radi normalno.
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
jesi probao ovako instalirati drivere - http://siemensfreaks.com/NOVI1/htm/temp/sxwinswup.htm
maraschino - PTICICA
probal sam na frendovom kompu. ista stvar. !
Drivere nemrem instalirati jer ga upalim (bilo sa stisnutim joystickom ili bez)
skoči "unknown device found" i odmah se makne nakon "bzzza". tu neke ne valja
dal je to normalno da nakon rada sa serijskim kablom i WS-om mob još uvjek ostaje na "bzzz".
Malo je offtopic, no ja sam svoj danas ostavio u Vip-u - pa nek oni misle što će sa bzzz....
Puno je proslo od toga, al me zanima jel uspio ko sta s tim bzzz, jel i moj je riko....
Never fear I is here!!!
probaj raditi po uputama sa siemensfreaksa, kod mene je valjda bio hardverski problem, kad sam ga otvorio, vidio sam da je nutra neko već ordinirao s lemilicom. tebi možda uspije...gud lak
p.s. ak neko treba za djelove, nek ga potraži na newsgrupi ponuda.hr (sori za offtopic)
jel mi se isplati furat to u servis neki da pogledaju, il ga je bolje prodat u djelove?
Never fear I is here!!!
Probaj ovo *-# i OFF/ON tipku zajedno.Meni je uspjelo.![]()
jel treba bit spojena na punjac ili ne,anyway nece ni na jedan nacin, samo daje bzzzzzz
Never fear I is here!!!
@glava_18
NASTAVIO SAM ODGOVOR NA TO U DRUGOM TOPICU - ODNIO SAM GA U SERVIS I RJEŠILI SU
@vertigo - znači imaš polovni sx1?
Kolko su ti naplatili to, il je bio pod garancijom, zanima me kolko bi mi love neko za to uzeo, dali mi se vise isplati uzeti novi telefon.
Never fear I is here!!!
Bookmarks