Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: del.icio.us

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

del.icio.us

Vidim da nitko ne spominje del.icio.us, pa da ukratko objasnim. Radi se o social bookmarks manager-u, ukratko:

Možete kreirati i kategorizirati svoje bookmarke online (dostupni su vam di god se nalazite), možete podijeliti svoj bookmarke sa drugima, možete pogledati što drugi imaju u svojim bookmarksima. Sve ovo ne zvuči baš spektakularno, ali jednom kada probate, brzo se navućete.

Zanima vas neka stranica, pogledajte koji "tag" su drugi dodijelili toj stranici, tako možete vidjeti i koje druge stranice su označene istim tagom.

Da ne bi sve bilo online, postoji Foxylicius ekstenzija za Firefox koja omogućava sinkronizacija Bookmarksa iz Firefox-a sa vašim del.icio.us accountom, pripazite samo koji folder u bookmarksima ćete odabrati za sinkronizaciju jer bi vam moglo prebrisati sve postojeće bookmarkse (napravite backup za svaki slučaj)....

I za kraj, evo i mojih bookmarksa -> http://del.icio.us/gog nisam još stigao sve polinkati zahvaljujući činjenici da imam mali trilijon linkova u bookmarksima pa treba sve to sortirati i srediti

p.s. Obavezno si stavite bookmarklet za dodavanje linkova u Bookmarks Toolbar Folder...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao na lapu. I mogu reci samo bravo gog sto si potegao ovu temu !

Zna biti vrlo korisna stvarcica, poglavito za one koji cesto surfaju za razlicitih racunala. Ja sam jedno vrijeme favorites - e mosio na sticku ili cd - u, ovo je puno jednostavnije i elegantnije rijesenje. U pocetku dok se to malo ne uhoda zna biti pocetnickih sitnih poteskoca, ali kada se jednom naviknete, kako gog i rece...ovisnost!

Svakako barem probajte, nema stete!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam vucarao portable firefox sa sobom na sticku, no naravno da bih ga večinu vremena zaboravio, ovak ako baš nešto tražim znam da uvijek tomu mogu pristupiti... A i community je ok, uvijek naletiš na nešto zanimljivo iz područja koje te zanima...

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E al ima negativa - pa neću valjda da mi drugi ljudi gledaju kakve ja to perverzne bookmarke imam...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa onda te bookmarke nećeš staviti gore, kao što rekoh to je social bookmarks manager.

Evo nešto i za tebe Opera del.icio.us buttons.

Evo i kompletne liste alata (bookmarkleta) -> http://pchere.blogspot.com/2005/02/a...lete-tool.html

Jedan zanimljivi tool, skripta koja se pokrene svaki dan, scrawla sve bookmarkane stranice i pošalje mail na preddefinirani gmail account. U from ubaci adresu, u subject vezane tagove, a u body poruke cache stranice... Odlična stvar, mislim da ću upogoniti tako nešto kada ulovim vremena da vidim kako izgleda. Poslije upalip gmail i search ti baca rezultate samo sa stranice koje imaš u bookmarku, a ako se site slučajno zgasi uvijek imaš zadnju verziju na gmail accountu...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    SE P990
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dobra stvar.neki dan sam išao frendu skinut neke nove programe i pjesme,a nisam znao linkove napamet.lijepo sam sve stavio na del.icio.us,došao kod njega,otišao na del.icio.us i skinuo te programe i pjesme.to je jedan od milijun primjera za što služi del.icio.us i takvi site-ovi
    zzop.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove