Jedino još možeš pokušat sa EEPROM tool-om ubaciti bootcore dio unutra ili čak cijeli eeprom flash. Njega si izbrisao i zato V-klay ne vidi mob.
Jedino još možeš pokušat sa EEPROM tool-om ubaciti bootcore dio unutra ili čak cijeli eeprom flash. Njega si izbrisao i zato V-klay ne vidi mob.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Izvorno postao Sljaka
Možeš li mi malo pojasniti...našao sam neki eeprom na freesiemens.tk za MC60 ali kad ga loadujem u eeprom tool (sa siemensfreaksa) pita me za block number i block version šta trebam upisati? I da li mogu izvući eeprom iz svog FUBU-a?
Test point nema šanse da ponovo povežem to je suviše sitno i napatio sam se da ga precizno prekinem,ali nemam tako precizan alat kojim bi ga ponovo vezao.
Pretpostavljam da je block number broj blokova eeproma pa sam putem smeltera to saznao i upisao a za verziju sam stavio 10 (kao i fw),je li to OK? Samo što ni eeprom tool ne očitava telefon,kad kliknem na "init" i pritisnem on/off na telefonu on počne skenirati i to onda traje...do ko zna kad ali ništa ne ispisuje odnosno ne očitava eeprom na telefonu,pa mi zbog toga i ne daje one opcije na desnom dijelu gdje trebam (valjda) kliknuti kako bih upisao taj eeprom koji imam. Da li se uopšte više može popraviti taj telefon?
Bookmarks