Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Hybrid View

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2004
    Mobitel
    Čipana E550
    Operater
    antipatija
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim daj je meni 60 pa se ne gasi ... al ak fakat mislis da je to (trebo bi te komp bar upozorit tak da sumnjam , imas warning temperature i shutdown temp ) odsarafi komp , odsarai kuler , obrisi šrasinu , eventualn ostavi pastu ...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilo bi zgodno kada bi naveo koji tocno proc imas, koji cooler i kuciste, te koliko i kakvih ventova na kucistu imas. Takodjer i kakav ti je cooler na NB - u. Da li si ista sam modao po hladjenju od maticne i proca ili ti je sve serijski, te da li si clockao proc! Ove informacije pomogle bi da ti se preciznije odgovori!

Software: Najprije skeniraj disk sa recimo Nod - om i Ad Aware - om da ne bi bilo sumjivosti. Probaj i instalirati neku otprilike jednako zahtjevnu igru i igrati cca 15 min ili pola sata da vidis hoce li se tada restartati, ako da siguran si da je hardware greska (vjarojatno hldajenje)!

Hardware: Inace, sumjam da se radi o ramu. On ti, manje vise, ili radi ili ne. Vrlo tesko da se moze raditi 10 min za igranja, a onda uzrokovati restart racunala, tako da bi mogucnost kvara rama odbacio.

Dvije stvari na koje bi obratio paznju su proc i graficka. Ne znam koju graficku imas, ali imao sam prilike vidjeti racunalo koje se restartalo pod opterecenjem zbog pregrijavanja proca na grafickoj, tako da ne bi bilo lose da i to provjeris.

Dakle pogledas kako cooler od proca i graficke nalijeze na cipove, ima li prasine i paste i je li se pasta vec pretvorila u prasinu! Najprije sve rastavis, ocistis od prasine, kupis novu keramicku pastu i ako sve dobro nalijeze stavis natrag. Ako si clockao proc, bilo na maticnoj ili ako si clockao graficku, preporucam vracanje na tvornicke postavke ili nabavu efikasnijega sustava za hladjenje!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    44
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Hardware: Inace, sumjam da se radi o ramu. On ti, manje vise, ili radi ili ne. Vrlo tesko da se moze raditi 10 min za igranja, a onda uzrokovati restart racunala, tako da bi mogucnost kvara rama odbacio.
    Ja ne bih, puno ljudi tako misli. A problemi sa ram-om su čini mi se 1. razlog nestabilnosti sustava. Skini si memtest sa microsoftovih stranica, snimi na disketu ili na cd i u bootaj s tog uređaja i pusti ga da radi (postojii ekstended test)..

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Ja ne bih, puno ljudi tako misli. A problemi sa ram-om su čini mi se 1. razlog nestabilnosti sustava. Skini si memtest sa microsoftovih stranica, snimi na disketu ili na cd i u bootaj s tog uređaja i pusti ga da radi (postojii ekstended test)..
    Ima i tu istine, radio sam na racunalima na koje sam po par puta instaliravai windoze jer mi se u procesu instalacije gasio komp (radilo se o novim racunalima). Moje sumje u hladjenje su se pokazale netocnima, oba puta je ram bio u pitanju.

Na dva sam racunala cak uspio formatirati diskove, instalirati windoze, diguti sustav, instalirati drivere i tek su onda pocinjali problemi sa gasanjima ili restartanjima, takodjer se radilo o ramu.

Znalo je i napajanje uzrokovati slicne probleme!

Zasto sam rekao ono dolje, jest cinjenica da ako mi je komp radio prvih para dana bez vidnih problema sa gasenjima ili restartanjima i ako se nadalje nije prckalo po ramu, onda je on manje vise radio bez problema i u buduce. Eventualni simptomi cudnih i neobjesnjivih gasenja ili restartanja u kasnijoj su fazi prije objasnjivi hladjenjem, odnosno pregrijavanjem, barem iz moga iskustva!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. komp se restarta
    By bbbrljo in forum Stolna računala
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 06-04-2005, 12:27

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove