mislim daj je meni 60 pa se ne gasi ... al ak fakat mislis da je to (trebo bi te komp bar upozorit tak da sumnjam , imas warning temperature i shutdown temp ) odsarafi komp, odsarai kuler , obrisi šrasinu , eventualn ostavi pastu ...
mislim daj je meni 60 pa se ne gasi ... al ak fakat mislis da je to (trebo bi te komp bar upozorit tak da sumnjam , imas warning temperature i shutdown temp ) odsarafi komp, odsarai kuler , obrisi šrasinu , eventualn ostavi pastu ...
Bilo bi zgodno kada bi naveo koji tocno proc imas, koji cooler i kuciste, te koliko i kakvih ventova na kucistu imas. Takodjer i kakav ti je cooler na NB - u. Da li si ista sam modao po hladjenju od maticne i proca ili ti je sve serijski, te da li si clockao proc! Ove informacije pomogle bi da ti se preciznije odgovori!
Software: Najprije skeniraj disk sa recimo Nod - om i Ad Aware - om da ne bi bilo sumjivosti. Probaj i instalirati neku otprilike jednako zahtjevnu igru i igrati cca 15 min ili pola sata da vidis hoce li se tada restartati, ako da siguran si da je hardware greska (vjarojatno hldajenje)!
Hardware: Inace, sumjam da se radi o ramu. On ti, manje vise, ili radi ili ne. Vrlo tesko da se moze raditi 10 min za igranja, a onda uzrokovati restart racunala, tako da bi mogucnost kvara rama odbacio.
Dvije stvari na koje bi obratio paznju su proc i graficka. Ne znam koju graficku imas, ali imao sam prilike vidjeti racunalo koje se restartalo pod opterecenjem zbog pregrijavanja proca na grafickoj, tako da ne bi bilo lose da i to provjeris.
Dakle pogledas kako cooler od proca i graficke nalijeze na cipove, ima li prasine i paste i je li se pasta vec pretvorila u prasinu! Najprije sve rastavis, ocistis od prasine, kupis novu keramicku pastu i ako sve dobro nalijeze stavis natrag. Ako si clockao proc, bilo na maticnoj ili ako si clockao graficku, preporucam vracanje na tvornicke postavke ili nabavu efikasnijega sustava za hladjenje!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ja ne bih, puno ljudi tako misli. A problemi sa ram-om su čini mi se 1. razlog nestabilnosti sustava. Skini si memtest sa microsoftovih stranica, snimi na disketu ili na cd i u bootaj s tog uređaja i pusti ga da radi (postojii ekstended test)..Izvorno postao Bimbi
Ima i tu istine, radio sam na racunalima na koje sam po par puta instaliravai windoze jer mi se u procesu instalacije gasio komp (radilo se o novim racunalima). Moje sumje u hladjenje su se pokazale netocnima, oba puta je ram bio u pitanju.Izvorno postao gog
Na dva sam racunala cak uspio formatirati diskove, instalirati windoze, diguti sustav, instalirati drivere i tek su onda pocinjali problemi sa gasanjima ili restartanjima, takodjer se radilo o ramu.
Znalo je i napajanje uzrokovati slicne probleme!
Zasto sam rekao ono dolje, jest cinjenica da ako mi je komp radio prvih para dana bez vidnih problema sa gasenjima ili restartanjima i ako se nadalje nije prckalo po ramu, onda je on manje vise radio bez problema i u buduce. Eventualni simptomi cudnih i neobjesnjivih gasenja ili restartanja u kasnijoj su fazi prije objasnjivi hladjenjem, odnosno pregrijavanjem, barem iz moga iskustva!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks