Imaš hrpu live distribucija pa ti je najbolje isprobati i vidjeti koja ti odgovara.
Baci oko na www.linuxzasve.com
Imaš hrpu live distribucija pa ti je najbolje isprobati i vidjeti koja ti odgovara.
Baci oko na www.linuxzasve.com
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
puno hvala!![]()
Ok, da malo dignem temu, openSUSE10.3 je gore oko tjedan dana i nisam imao nekih većih problema sa privikavanjem na sučelje (KDE). Svejedno imam par pitanja:
- zvuk mi je nekako loš u odnosu na onaj u Windowsima, visoki tonovi krče... Isto tako nemam svih 6 zvučnika u funkciji (prčkao sam svašta po opcijama za zvuk iako nigdje nema ništa konkretno za 5.1 sustav). Matična je prepoznata, epox 8rda+.
- trenutno koristim Amarok kao player za mp3ce, ali neke albume mi ne želi svirati jer format nije podržan (mp3 album). Ovaj player mi je užasno ružan i pretrpan opcijama koje mi ne koriste, ima li netko kakvu preporuku za normalan player po mogućnosti malo ljepši? ps: mora podržavati scrobbling za Last.fm
Hvala!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Rhythmbox i Exaile. možda bolje Exaile. XMMS, on jede malo ram-a.
Kažu za najbolju kvalitetu zvuka xine.
Što se podrške za formate tiče, neznam kako neke mp3-ce svira a druge neće? Probaj reinstalirati mp3 codece.
sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras
http://ultimateedition.info/ultimate-edition-2-3/
Am..prvo, treba ti kopija linuxa. Za to odi na www.ubuntu.com i skini si ubuntu.iso
Nakon toga, trebaš zapržit iso na cd. Nero će bit dobar, samo stavi čim sporiju brzinu prženja, ne iznad 8x
Onda staviš cd u comp i restartaš.
Tek onda možeš isprobat linux sa cd-a (ne instalira se niš) ili možeš instalirat OS odmah na hard.
Razlike sam prilično jasno objasnio u postu
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=898219#post898219
Vidim da uglavnom znaš o čemu pričaš,al to ti ne daje slobodu nabijat na nos tipfelere ostalima,a pogotovo onima koji su tu dugi niz godina i koji također znaju šta pričaju. Također te molim da koristiš tipku uredi i u jednom postu kvotaj one postove na koje odgovaraš. Forum će biti dosta pregledniji. Hvala,i bez uvrede! Smuchac![]()
Zadnji uredio Smuchac : 23-11-2009 u 13:43 Razlog: postovi spojeni
koju distribuciju linux-a preporucate pocetniku??? ono da nije natrpana s programima vec cista instalacija OS-a s nekim sistemskim aplikacijama...
Ovdje imas dosta informacija...![]()
Sorry na oživljavanju teme ali me zanima kako deinstalirati staru Mandrivu 2008 i umjesto nje instalirati Ubuntu 8.10? Komp je celeron 1.0 ghz, 256 mb rama, 8 mb integrirana grafička i Manrdiva je odilčno radila dok nije crknula. Tako da sam samo ograničen na safe mode. Znači, koja bi mi bila točna naredba? I hoću li možda trebati ponovo formatirati hard s obzirom da sam Mandirvi "pridodao" 5 GB D: diska iz Windowsa. Također bi, ako je moguće, zadržao Windowse, koji su instalirani na C: particiji. Ima li mogučnosti ne-formatiranja C:-a s obzirom da jedino na što mogu napraviti backup je 16 GB memory stick a imam hard od 30 GB? Najveći problem mi je to što neznam gdje mi je instalacijski CD od windowsa (lako za podatke, uglavnom hrpa smeća). Ravilov pomagaj!
Svima koji zele skinuti linux,a da im nije samo do sminke preporucam debian...naucis debian,znas linuxdoslovno....
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Malo nabrijana verzija Ubunta SuperUbuntul
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hmmmm, zanimljivo...iako se sve nabrojano sredi kroz dva-tri sata, fino je vidjeti jednu ovako fino zaokruženu distru![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Postoji još jedna nabrijana verzija Ubunta, Ultimata Edition, ali ne mogu naći link.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Ono, čini se da Ubuntu ima jedan od boljih hardware supportova...radi na jednoj Toshiba Tecri perfektno...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Imam i ja. Napomena je za one koji sami požele nešto drukčiju verziju Ubunta.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks