Po meni jedini Firewall-ovi o kojima mozemo pricati su Sygate i Kerio (ne Sunbelt Kerio), u kojem slucaju ja preferiram kerio. (ma kakav zonealarm ...)
Po meni jedini Firewall-ovi o kojima mozemo pricati su Sygate i Kerio (ne Sunbelt Kerio), u kojem slucaju ja preferiram kerio. (ma kakav zonealarm ...)
ZA je opak. Stvarno dobar. A to što se svadi s Avastom, to Avast i najavi da je moguće kolinje. Meni rade zajedno bez beda: samo isključi u ZA sve one antispyware i antimalware, anti-ovo i anti-ono: ionako Avast ima sve te filtere i radi čisto dobro.
Ostavi se ZA da bude samo FW, Avast ima sve ostalo pod sobom, i stvar hoda.
A to kaj pita često - tako je podešen. Mene pitao prvih dan-dva, dok nije sve "zapamtio" i sad me više ne pita, osim ono što sam i htio da me pita.
Stvarno nemam prigovora na ZA...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
i mene je zivcirao. stalno me nesto pitao,ali sad se opametio i upamtio sve i radi kao zmaj.![]()
![]()
![]()
E ovako, da vam malo uletim u temu. Uz Nod koristim NetLimiter 2 Pro zbog njegovih funkcija a kako on ima ugrađen firewall nisam instalirao niti jedan posebno. Sasvim sam zadovoljan, ima sasvim dovoljno funkcija (jest da su dosta bazične, ali prosječnom korisniku ništa više niti ne treba).
Mogu reći slobodno da uz ta dva programčića nisam nikada doživio neugode da mi se ikakva gamad naselila u sustav.
Ne kažem da ostali nisu bolji, samo bi se mogao i ovaj firewall razmotriti.
Filseclab Personal Firewall. Odlican firewall. Pohvalili ga u bugu pa ga odlucio ja probat.
Ima bezbroj opcija s kojima i nije tesko raditi, dosta je pojednostavljeno.
Npr. ima opciju blokiranja nekih stranica, onda mozes namjestiti da te pita za konekciju nekog programa svaki put kad ide na net, a mozes ga pustiti stalno - meni je ova opcija mocna i nisam primjetio da to imaju drugi firewalli.
Pa postoje i pravila(rules) koja mozes namjestati i imas opciju kada ce raditi, tj. kojim danima(subota, pon,,uto...).
Takoder prati i status neta, itd... sad ne mogu nabrojati sve, koristim ga tek 10 min...
Ja isto imam kerio personal firewall i super je imao sam zone alarm pa mi je nešto stalno štekao .
I feel the need -the need for speed!!!!!
Ja koristim Kaspersky![]()
Results from scan of ports: 0-1055Izvorno postao daspei
0 Ports Open
0 Ports Closed
1056 Ports Stealth
---------------------
1056 Ports Tested
ALL PORTS tested were found to be: STEALTH.
TruStealth: PASSED - ALL tested ports were STEALTH,
- NO unsolicited packets were received,
- NO Ping reply (ICMP Echo) was received.
Koristim ga vec godinu dana i nisam imala nikakvih problema. Ne opterecuje sistem - zauzima malo memorije![]()
evo dobar link,sve o firewallu:
http://www.iks-jena.de/mitarb/lutz/u...rewall.en.html
zone alarm je svakako možda jedan od best firewalla, al meni osobno ne odgovara jer nije kompatibilan sa nekoliko programa koje ja svakodnevno koristim, jedan od njih mi je i google desktop search. također je malo kompliciraniji za podešavanje, i ima masu stvari koje nisu potrebne. ja koristim kerio, free je, vrlo jednostavan, nema nikakav update za razliku od ZA koji kad se updatea povlači cijelu exe verziju kao novu instalaciju što je jednom rječju ogavno. eto, dakle moja preporuka je kerio.
ja imam kombinaciju ZA i nod32...i ono...sve je ok...na ZA sam se navikla, cak mi je i bolji od keria kojeg sam prije koristila...jedino mi se cini da pri samom startanju windowsa kasni za ostalima i zbog njega mi se komp sporije dize...dok se sve vec digne,njemu treba minuta duze od svih
![]()
ali kad radi...ne primjetim neke probleme...
meni je kerio blokirao pristup par stranicama a nisam to znala kako maknutipa sam se odlucila za ovu kombinaciju i za sad sam zadovoljna...
sto se tice updateanja...radi to sam i ja ni ne skuzim...![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
ZONE ALARM!![]()
![]()
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Zone Alarm Internet security - moja topla preporuka..istina da košta nešto više..no postaneš totalno nevidlji na netu...(ok ne totalno)...ali i zaštićen od virusa, spyvera, napada..itd..
jedini problem kod zone, mislim nije nikaj strasno, ali me zivcira pomalo kaj se predugo uci..pa stalno gnjavi sa dopusi i odpaci...![]()
![]()
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Ma nekada prije je to bio paket za pet,ali od verzije 6.5 gadno su zabrljali ovi iz zone labsa.,
Pokusao sam po svim uputama instalirati i nakon dan dva vise ne mozes skinuti av update.,Uglavnom po meni ga se ne isplati trenutno instalirati jer je pun bugova,a i verzija 7 je teska oko 39MB.,
A za sve koji ga misle nabaviti neka posjete http://forums.zonelabs.com/zonelabs/
Sto se tice cijene nije skup,upises pravi kljuc i vrijedi nesto oko 150 godinica
I od verzije 7 ZAIS koristi umjesto CA antivirusa,Kaspersky AV.,
Zadnji uredio Putumayo : 12-02-2007 u 23:21
zone alarm
to je jedino kaj koistim cak imam i od windowsa disablean jer nis ne valja
Comodo firewall, stvarno dobar, a besplatan...![]()
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
sygate,outpost i kerio su takodjer jako dobri.
šta se tiće antivirusa to samo steka komp ja imam 1gb rama procesor 2.6 i još ga klokam i kad instaliram neki anti virusam sami problemi!! zato sad ih više nemam nekad instaliram ad aware i počistim cookies sa ovih stranica glupih i svaki mjesec rušim windows i metnem novi!!!!!!!!!
★★★★★
zanima me jel itko isprobao spyware doctor? trenutno koristim zone alarm security suite, i imam spyware doctora koji povremeno instaliram , obavim full scan, pocistim fino sve, i onda uninstaliram. dali je pametno koristiti spyware doctor i ZA security suite istovremeno:?
ako se ne kolju nema problema za koristiti oba.i ja povremeno koristim spyware doctor,ali vise preferiram avg antispyware.
ZoneAlarm
F-Secure
Keiro Personal Firewall
Zone Alarm mada nekada prezastitnicki nastrojen.Hehe,no najbolji,a i treba ga malo konfigurirati.
Pa bas najbolji i ne ali medju top 5 da.Pa zato jer daje veliku sigurnost i za sve te pita a nereaguje kao neki drugi sam od sebe,ne popusta i siguran je.Moja preporuka,mada ako koristite mnogo programa koji idu na net onda bolje prestanite.
E da meni je jednom jaaaako pomogao,kada sam imao visruse koji su se kacali na net.
Bookmarks