Word up!![]()
60 dana je previse....kada nesto kupim hocu da radi,to sto oni zbog zurbe, najvjerojatnije, slazu konfiguracije u 10 min/kom i zato i rade tolko kolko rade, nije moj problem...rade bi da su mi dali u komponentama i sam to sve pristekam, ne bi da je neka nauka
Word up!![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Sto se tice Televizora LCD LCD i samo LCD !
Ukoro dolazi nakon 40 i nesto godina novi standard !
Tj HDTV !
Vecina Plazmi su HDTV ready ! To nije full HDTV tako da ne nasjednete ! Gledajte da su rezolucije minimum 1280x1024 !!!!
Vecina LCD-ova to i je ima ih cak i sa jacim rezolucijama !
Cjenovni razred je manji od plazme ! A vise daje jer vecina LCD-ova uredno ima sve moguce i nemoguce prikljucke ukljucujuci i prikljucak za monitor !
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
slažem se potpuno no znaj da je danas reklama jaka stvar i da mnogima zamaže oči,u velikim kupovnim centrima izloženi su uređaji loše kvalitete a boldani su nazivi tipa PLAZMA!!! ili trikovi tipa HDTV ready što si spomenuo sam.
Da znam u tome i je problem ! Ali bar ovako na neki nacin mogu pomoci ljudima ... ipak ze koliko toliko bavim sa televizijom (satelitskom) Pa onda znam sta kako i zasto se to razvija i sta se isplati a sta ne isplati uzeti !
Tj na sta treba dobro obratiti paznju ! A to je narocito taj HDTV ready koji u stvari je HDTV ali u po normalne rezolucije sto znaci da je sa oprostenjem jedno veliko sranje za koje ce ljudi dati novce a dobiju polu proizvod i onda banana ! Tuku se u glavu a novce su bacili ... daleko od toga da plazma nije dobra ali dobra i prava plazma kosta i to je jako velik udarac po zepu !
LCD rula jer nije tako velik udarac , duze traje i svaki noviji model daje sve vise i vise i brze se razvija ! Sam ekran duze traje nego kod plazme a ono da lcd ima "tzv sumove tj sjenu ) Nekako i vise nije istina !
Ovakav komad opreme se ne kupuje svaki dan cak ni svake godine pa stoga ljudi dobro promislite hocete li se praviti vazni sa plazmom ili sa ultra dobrom kvalitetom nekog "slabijeg" LCD-a !
Sve sta mogu reci da cu jednog ljepog ljetnog dana prije pocetka nogometnog prvenstva uzeti LCD !
A VI ?
Kao što sam već davno napomenuo, LCD-ovi polako prelaze plazme. Ali još ih nisu skroz prešli to je ziher. Po pitanju crne, pitanju mrtvih piksela, lovi po inču... (govorim o kvalitetnijim primjercima). Problem je također i u nativnoj rezoluciji na kojoj LCD najbolje radi (i jedino na njoj), a kako je TV signal još uvijek VGA, onda dolazi do interpolacije (ali i kod plazme), što znači da je slika 'fuzzy'. Meni je to negledljivo. Za sad je na visokorezolutnim ekranima najbolje gledat DVD-ove i digitalnu TV.
A što se tiče trajanja cook22 tu si u krivu, naime i LCD i plazma imaju polu-vrijeme trajanja koje u boljim primjercima obiju tehnologija iznosi oko 60000 sati. To znači da će nakon 60000 sati intenzitet pozadinskog osvjetljenja pasti na pola. Ništa drastično dakle. Taj pad će se tek postepeno primjećivati, a nakon 60000 sati (sami izračunajte koliko je to godina normalnog gledanja TV-a) bome vrijeme je za novi TV, vjerojatno će nakon toliko godina biti i hologramskih TV-ova.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
znam, ali LCD-i od 107 cm ili barem 95 kolko je meni minimum,nema ih za kupit ili su papreno skupi,zato smo se odlucili na plazmu...
kao sto je WB reko, nakon 60000 sati, ide red na novi TV, to je 7.5 godina 0-24 gledanja TV-a
bio sam u jednom "SALONU" i gledao isti program na LCD-u i Plazmi,jedan do drugog...na LCD-u je cisca slika, tj na plazmi izgleda ko da je izblijedena slika u odnosu na LCD --> to sam ja jedino vidio
ovo s bojama ovisi od modela do modela, a ovisi i o kalibraciji tv-a. ima plazmi koji imaju fantastične boje, no u principu LCD ima zasićenije boje, to je istina.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Ma ima toga ... samo malo da pregledam svoje linkoveIzvorno postao vkosalec
![]()
Javim ti cjene i mjesta !
www.audio-video.com.hr
www.europatrade.hr
http://www.sancta-domenica.hr/akcija%20sony.htm
www.hr.megatrend.com
www.ve-mil.hr
Ima ih jossssssss poodosta![]()
Ugl pazi samo na rezolucije !
Cjene = Paprene !
2. Plazme su jos uvijek ispred LCD i sto se tice vijeka trajanja, i sto se tice prikazivanja crnog kontrasta i ghost-a
3. Naime zamisli odnosno najbolje pogledaj jednu sliku naprimjer LAs Vegasa u noci ili Broklinskog mosta onako da je osvjetljen tu ces vidjet najvecu razliku izmedu plazme i LCD. Na LCD sve mljecno nema one ostrine izmedu noci i svejta.
4. Pa urezivanje ghost-ing ili kako se vec zove. Ubacis dvd otvoris meni kliknes play a ono dvd meni osto urezan a film ide, mislim bljak
5. A sto se tice hdtv mislim notorne gluposti pa znas gdje smo mi od toga i kad ce se kod nas prikazivat program u tom standardu. Do sad imas jedan jedini (mozda se u trenutku pisanja ovog teksta to promjenilo) program na satelitu koji svoj program emitira u hdtv. Cak mu se i naziv sastoji od nekog skracenog naziva za hdtv.
I na kraju sve ovo a i jos vise u Bug - 147 gdje imas test LCD a test plazmi imas hmm neznam tocno broj.
I da na kraju jedno i osnovno bitna je razlika u tome da LCD+tv tuner i LCD TV. Jel pravi LCD televizori pocinju od 300inca navise dok je ovo sve ispod obicno LCD s samo "prikacenim" tv tunerom.
Mislim jasno PLAZMA!!!! (za sada)
Pomješao si ghosting sa urezivanjem, odnosno 'burn-in'. ghosting se javlja u LCD-ovima jer ovisi o 'response time'-u, odnosno vremenu koje je potrebno da se piksel upali i ugasi. Urezivanje ili 'burn-in' se javlja kod PLAZMI i to samo kada jaaako dugo bude prikazana ista slika (kao recimo dvd meni, što si spomenuo) i to se uglavnom događa u primjercima koji po cijele dane stoje u nekom dućanu i prikazuju istu sliku. Pa ta slika ostane 'urezana', odnosno ostaje vidljiva (slabašno) i kad se gledaju druge stvari. No 'burn-in' je sve rijeđa pojava i nemoguća je ako se TV gleda normalno, odnosno ako nije po cijele dane prikazana jedna te ista statična slika.Izvorno postao Šile
Čuo sam nešto da bi navodno HTV od nove godine morao početi emitirati signal visoke rezolucije, jer je to jedan od uvijeta za ulazak u EU. Živi bili pa vidjeli.Izvorno postao Šile
To je već dosta stari broj, stvari su se od onda već pomalo promjenile (razvoj tehnologije leti)...Izvorno postao Šile
Iako se tamo, naravno, može pročitati dosta toga pametnoga.
Ne vjerujem TV standard se mjenja ! to se ne desava samo tako preko noci ali na neki nacin ce se i desiti ! Jedan od najvecih svjetskih tv providera (premiere) definitivno prelazi na HDTV - normalno imat ce podrzan i stari mod rada - koliko dugo to neznam ali HDTV generalno starta sljedece godine ! NPR sve utakmice Svjetskog nogometnog prenstva biti ce prenosene u HDTV standardu ...... Nad Europskim nebom za sad ima cca 20-tak HDTV kanala - ono sto se otprilike ocekuje je to da ce sljedece godine biti preko 50 .
Uz sve to Najveci koncern (Sky) sto se tice TV-a testira HDTV . Sto znaci da se u sljedecim tj narednim godinama (1-2) moze ocekivati preko 200 ultra kvalitetnih HDTV kanala !
Ugl Plazma ili LCD pitanje je sad .... obicne televizije nemaju vise sta traziti u nasim domovima![]()
Evo , želio bih se nadodati na ovu temu ( nadam se da nije prekasno....):
Naime , i ja kupujem LCD TV.
Moj prvi pick bio je Philips sa Pixel Plus 2 , ali to je toliko skupo ( 25000 kn) da stvarno ne bi ni u ludilu dao toliki novac.
Inače , radi se o 32" ekranu ...
E sad....prekopavajući internet , suzio sam izbor na tri modela :
Sony KLV V32A10
Samsung LE 32R51B
Panasonic TX32LX500
Panasonica su mi ispljucali , zato što mu je contrast 800:1 , te vrijeme odziva ( Reaktionszeit ) 14 ms .
Sony-a su ispljucali , zato što spada po Bravia - program , i kažu da je to puno para za malo muzike .
Samsung su ispljucali zato što se proizvodi u Kini a ne u Koreji...
Prema onome što je netko u postu iznad napisao , rezolucija ne smije biti ispod 1280 x 1024....a ova tri LCD-a , imaju 1366 x 768 Pixela....
Nisam više pametan...kupiti ću jednu od ova tri uređaja , ali ne znam koji .
Spreman sam potrošiti oko 16 000 kn . Imate li vi za tu svoticu bolju preporuku ?
Ma ko je rekao da Bravia ne valja???
Pogotovo V serija, ne S
Pogledaj na www.whatvideotv.com review lcd televizora.
Dobio najbolje ocijene u izdanju Sept, i Oct 2005
A i ove kontraste nemozes uzet zdravo za gotovo jel to nije ustandardirana mjera. Bas u jednom od Bagova pise kako dakle ne postoji standard za to jel neki mjere u nekim tamnijim prostorijama s nekim drugacijim uredajima od drugih. Ap u biti razlicite cifre od proizvodaca do proizvodaca mogu znaciti isto. To ti pise u Bagovima koje sam gore spominjo.
nema razgovora.plazma je jos uvijek zakon.pogotovo je tu jak philips.
http://asia.cnet.com/reviews/home_av...mpare_page=top
Ova stranica kaže da je Panasonic nešto bolji od Sony-a....![]()
Bok, evo ja sam svugdje trazio Samsunga WS32A208P i nisam ga nigdje nasao za manje od 5500kn, u biti velika vecina ga prodaje po 6000kn i vise. Daj pls, ako netko zna gdje ima za kupiti jeftinije javite....Izvorno postao Šile
Najbolje je plazma.
Lord of the Rings RULES!
glas za plazma
Dajem glas za LCD...imam Sony LCD Bravia, 82cm ekran i prepreprezadovoljan sam!!!![]()
Bom Chicka WahWah
Bio sam na velesajmu, i video sam neku telku, sad nemrem odgonetnuti, mislim da je bila plazma, imala je jako dobru sliku, sad ime je thomason, thompson, tako nešto, ako netko zna ime pravo, da malo pogledam jer to kaj vrijedi
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Bookmarks