Gdje je problem?
http://www.optima.hr/za-po-doma/internet/optidsl
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Što predstavljaju CRC, FEC i HEC ?
Brzina u ruteru mi je bila ograničena na 2 Mbps i tada su mi ti CRC, FEC i HEC bili 0/0.
Tražio sam da mi povećaju brzinu na 12 Mbps kako bih dobio veču brzinu kad aktiviram OPTIMA BLAST i sada mi ti parametri više nisu 0/0, već su to neki poprilično veliki brojevi.
![]()
da ne pametujem, reći ću ti ukratko, to ti je korekcija greški, odnosno u ovom slučaju povećana tolerancija na greške pri DSL komunikaciji
Da li je za 1Mbps vezu normalan download od 95-100Kb/sec ili bi se trebao nazvati Optimu da vide što tu šteka?
činejnično stanje je da oprima u većini slučajeva daje nešto malo veću brzinu od one nazivne, no opet..to ne mora uvijek biti slučaj. ovih 95-100kb ti je otprilike neka normala (s obzirom na stanje naših vodova)...
ono što možeš napraviti je evenutalno probati nazvati szk i reći da imaš 1mbit vezu ali da ti radi na manje, tipa 512kbps ili tako nešto. ako ti budu mijenjali portove, probaj testirati na speedtest.net da vidiš kako se ponaša koji port. ako ti daju neki veći port moguće je da imaš i veću brzinu, samo nemoj to spominjati![]()
Drugi problem:
Nalazim se 5 metara zračne linije od Optimine centrale, u potpunosti je Optimina infrastruktura a nemogu aktivirati Optima Blast. Kad kliknem na aktivaciju ovo mi napiše:
* Došlo je do greške u propagaciji parametra prema pozadinskim servisima
* Uslugu trenutno nije moguće koristiti na Vašoj lokaciji
Zašto????
jednostavno....to sto je centrala ti 5 m od tebe nista ne znaci.....linija ti ide preko t coma....koja se onda spaja na optimu....poanta je da ti je vjerovatno jos neko uz tebe ili na parici....taj ti krade promet(ne u smuslu da te potkrada,nego i on uzima dio propusta linije)...moze biti i netko tko gleda maxtv....pretpostavljam da si na brzni 1024...ali ako ti odes na neku vecu i dalje ces imati 1024...to nije kriva optima nego t-com....
Već drugi ili treći dan mi se neće logirati na https://um.optinet.hr/login.php niti provjeriti poštu - javlja slijedeće: Prijava nije uspjela jer su Vaše ime ili lozinka pogrešno uneseni.
A kad se spajam na Korisničke stranice - tamo se uredno spoji sa tim istim podacima... Jel samo ja imam ovaj problem ili?
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
Znam, tu mi je samo drugačiji nastavak, imam ono @optinet na korisničkom imenu kod podataka za mail. Ali radilo je sve normalno do prije 2-3 dana, od tada nikako. Primjetio sam to prije dva-tri dana i nije radilo ujutro, a poslijepodne jest i nisam više ni obraćao pažnju na to. I eto danas cijeli dan mi ne radi to. Imam u toolbaru u FF-u naređeno da mi provjerava poštu sa 2-3 mail acc-a, a radilo je 100% prije, ništa nisam mijenjao.
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
Evo i ja se prebacivam s t-comovog max adsl-a na opti dsl...narucio sam prije 20 dana trebalo bi stici ovih dana....
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Naplatili su mi ono prvo "besplatno" korištenja Optima Blasta
Ali mi nisu naplatili jedan paket prometa
Sustav im je stvarno u banani![]()
Imam vec par dana problema sa brzinom na optiminom trafficu,download mi je uglavnom 20-30 kb/s_nekda ode i na 100_ali sa obzirom na brzinu od 2 Mbps preslabo je to.,
Ima netko da mu traffic na radi kako treba i koga sada zvati,Optimu ili T-com?Mozda oboje![]()
Za brzinu ti je odgovoran T-Com...zato i plačaš onih 79kn za brzinu...stoga lijepo zovi njih pa ih pitaj u čemu je problem...
Da li netko od korisnika Optima ADSL-a ima problem pristupa određenim web-stranicama? Ja npr. danas ne mogu pristupiti stranici www.warez-bb.org
Molim vas javite mi kako je kod vas stanje, znam da t-com korinnoci nemaju problem pristupa ovoj stranici!
Bookmarks