Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
ako nema WiFi na routeru, a kaže da nema, apsolutno je nevažno da li je on upaljen ili ne, čak je bolje da je upaljen, jer se onda nije moguće spojiti sa dvije lokacije sa istim podatcima. upaljen router sam za sebe u toku 24h razmjeni podataka za max 1 MB
Imam situaciju da sam potpuno zaboravio na promet i imam potrošenih 26.10 GB prometa, a paket mi je 25GB (+512MB fair usage). E, sad, koliko mi naplaćuju nakon potrošenog paketa od 25GB - novi paket od 25GB za 70kn ili paket od 2GB za 20kn?
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
Nakon dosezanja 25 GB prometa u 25 GB paketu dodatni promet se obračunava sukladno cjeniku osnovnog paketa.=)
Tako pise na njihovoj stranici,prema tome je po 20 kn za svaka sljedeca 2 GB=)
Da ne otvoram novu temu samo za ovo, iako se radi općenito o čitavoj firmi - čuo sam glasine da Optima lagano tone. Saznao sam da već par mjeseci ne isplaćuju svojim kooperantima, a znam i da nisu platili već 4 mjeseca najamninu mjesnom DVD-u... Ima li itko kakvih informacija o tome?
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
Moze li ko reci koja je cijena najeftinijeg optima interneta (ukljucujuci najeftiniji paket i brzinu)
Najmanja brzina od 256kbs je negdje 38kn,a koje sve podatkovne pakete imaju i koja im je cijena
Ima netko problema sa optidsl-om na podrucju pule u zadnjih sat-dva vremena? Ne uspijevam dobiti nikog na szk zasad.
edit: imali neku poteškoći, rješeno.
Zadnji uredio xlr : 16-10-2009 u 21:55
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Naš omiljeni "fer" telekom skratio je besplatnih sat vremena optima blasta na samo 15 minuta
Usluga OptimaBlast omogućuje surfanje največom mogućom brzinom* dostupnom na Vašem OptiDSL priključku. Nakon aktivacije, uslugu možete koristiti sljedećih 6 sati. Prva aktivacija usluge svaki mjesec je besplatna i traje 15 minuta, dok se svaka sljedeća aktivacija naplaćuje 4.1 Kn + PDV (5.04 Kn s PDV-om) i traje 6 sati.
nisu samo oni u banani nego je i tele2 u k.... i uskoro ce ih kupiti strana mreza koliko sam cuo jer su im poslovni rezultati katastrofalni tako da....
Da li netko koristi OptiCarnet i kakva su iskustva? Da li korisnici Optime imaju nekakav prioritet (promet, brzinu) u odnosu na korisnike OptiCarneta?
Iskustva su s moje strane vrlo pozitivna, zapravo nemam što zamjeriti.
Evo ja sam od danas korisnik Opticarneta i imam problem. naime kad preko speedtest izmjerim unutar Hrvatske brzinu ispadne velika, a kad izmerim na neki server van Hrvatske brzina je katastrofalno mala. Evo imate to i vidjeti. To mi je problem jer skidam pomoći rapidsharea. Da li još netko ima ovakvih problema?
![]()
![]()
Jako sličan problem imam i ja. Kad mjerim brzinu u Hrvatskoj onda je doduše uvijek 3,54, a kad mjerim na nekom serveru van (Rim, Budimpešta, Frankfurt) nikad nije više od 1 Mbps.
Youtube filmove mi otvara jako jako sporo, a to već traje nekih tjedan ipo.
Ako probam mjerit na bwm.carnet.hr onda je opet brzina oko 3.5, tako mi nije jasno u čemu je problem.
A mateob ima opaku brzinu unutar HR, s obzirom da je opticarnet baždaren na 3 Mbit. Jeste probali zvati SZK u svezi tog problema?
Ja sam tek danas uhvatio malo vremena te sam ih zvao. Pitali su me za broj telefona i koji router koristim jer su nešto promijenili. Rekli su da bi se sada to trebalo stabilizirati i stvarno je. Poziv je trajao cca. 3 min.
Nadam se samo da se neće ponovno pogoršat.
Jedno vrijeme mi CARnet nije uopće mogao otvorit jedan website, a svi drugi (koji ne koriste OptiCARNet) su pristupali sasvim normalno?!
Od neki dan i to je riješeno.
Nadam se da je kod vas ostalih (koji koristite OptiCarnet) sve ok, jer kod mene opet ista priča s brzinom?!
Da li netko ima problema za Optimom ADSL zadnjih par dana
kod mene neke stranice rade a neke dizaster...ucita se pola i shit
speedtest.net ne fecera mi...dok na bwm.carnet.hr imam 3,25 Mbit
nista ne skidam niti uplodam, zvao szk kod njih sve divno krasno bajno
i nista nisu dirali/mijenajli..ako prijavim kvar doci ce čiko s latopom i spojit se na moj
router i isprobat..pa ako njemu sve radi...jos cu i majstora plaitit.
Mislim da je nesto kod njih...ali samo šute ko p....
Koji ruter imaš? Ja sam imao problema na D-Linku i riješio sam ga pozivom szk, trebalo je promijenit nešto u postavkama, ne sjećam se više točno što ali ako ti treba budem pogledao pa se probao sjetit![]()
problem: Nakon normalnog rada zadnjih par dana dosta stranica nije htjeo otvoriti, krene i samo pise Waiting...i nikako da loadira. Imam Win7 x64 SP1
Rjesio sam nakon sto sam drugi put zvao SZK, promjenio sam prema uputama postavke na routeru
D-Link DSL 2640
Znaci http://192.168.1.1
Pa postavite na ove dvije pozicije tocno sto je zaokruženo. nJoy
Zadnji uredio djkika : 19-04-2011 u 18:01
Nisam bio pri kompu dosad pa ti nisam mogao napisat. Uglavnom da, to je to, to sam i ja promijenio i od tad sve radi kako treba![]()
Kod ADSL Traffic, nakon što potrošim 15 GB paket, mogu li potrošiti još 512 MB prije nego što mi naplate dodatni promet?
Fair usage se odnosi na osnovne pakete prometa... Dakle ako potrošiš 15 GB paket prometa, dalje idu osnovni paketi od 2 GB na koje se odnosi fairusage...
15 GB + 2 GB + 512 MB.... Nema fair usage-a odmah nakon 15 GB paketa nego tek nakon prvog potrošenog osnovnog paketa od 2 GB...
Planira li Optima svoj IPTV?
Bookmarks