ako planiraš uglavnom samo surfati, najmanja brzina ti je i više nego dovoljna.
zapravo, što se mene tiče, nije ona ni tako loša za download...
ako planiraš uglavnom samo surfati, najmanja brzina ti je i više nego dovoljna.
zapravo, što se mene tiče, nije ona ni tako loša za download...
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Pa nema veze konfiguracija računala sa brzinom ADSL-a. Zavisi za što će ti trebati ADSL. Ako misliš puno skidati, možda bi si i mogao uzeti veću brzinu, ali stvarno nema neke potrebe ako nisi neki power user/leecher/seeder.
za 38kn je 1Mbit/s, 68kn 2Mbit/s , da nebi bilo loše da ovaj 1 pretvore u 2
ali najvjerojatnije neće, jer nemaju potrebu.
ovako, imam pitanje... kod frendice sam formatirao disk i sad moram naravno sve nanovo instalirati... pošto je ona na optimi, a nisam još imao iskustva s njima, imao sam određenih problema kod instalacije modema... konkretno, radi se o Netopia modemu (nije wireless). kada ubacim cd, odaberem "install via ethernet" jer je tako i spojeno i pratim sve korake i sigurno je sve dobro uštekano jer je tako i radilo pol sata ranije dok još nisam formatirao disk. napišem i username i password i kad je instalacija na kraju, on sam provjerava neke stvari i sve bude ok dok ne dođe do GATEWAY-a i to provjerava i provjerava i provjerava i nikako da provjeri... čekali smo jedno 5 minuta i ništa.... u čemu bi mogao bit problem?
puno ti hvala, bum skoknuo do nje (a mogo bi i na nju, jelte) pa ću javit jel uspjelo.
ispostavilo se da taj njihov cd baš i nije pouzdan (rekla mi njihova tehnička podrška), kao da na slabijim kompovima (a ovaj je 800Mhz) zna zaštekat pri kraju instalacije, što se meni i dešavalo... pa sam ja samo napravio one postavke TCP/IP Protokolu i napravio ručno connection bez instalacije modema i sve funkcionira...
Zadnji uredio marke : 06-01-2008 u 20:52
E imam pitanje. Dobio sam OptiDSL prije 4 dana i dobio sam onaj Telsey modem i radi mi u router modu. I sad, ja sam promijenio lozinku na optiminim stranicama i zanima me jel ja trebam sad u modem ponovno unosit lozinku pošto mi radi u routing modu?
Ja sam koji jesam...
Opet su mene preskočiliTrenutno 25%-tna pokrivenost Hrvatske - 420.000 kućanstava!
Optima Telekom, drugi fiksni telekomunikacijski operator u Republici Hrvatskoj, trenutno je aktivirao 122 pristupna mjesta, tzv. kolokacije, čime je povećao tržišni potencijal na 420.000 kućanstava širom Hrvatske. Od tog broja, 113 kolokacija je u modelu raspetljane lokalne petlje, dok ih je 9 neovisnih uglavnom u naseljima u novogradnji. Naime, da bi operator ponudio svoju kompletnu uslugu u određenom gradu ili četvrti, u svoj sustav mora povezati kolokaciju na koje se spajaju korisnici tog određenog područja.
Osim postojećih, u ovom trenutku, ugovoreno je i 120 novih kolokacija koje će do kraja prvog kvartala 2008. omogućiti izbor telefonije i širokopojasnog pristupa Internetu za dodatnih 245.000 kućanstava. To znači da će Optima Telekom, već početkom travnja 2008. aktivirati 242 kolokacije i povećati tržišni potencijal na više od 675.000 hrvatskih kućanstava.![]()
Niti jedno od novih 122 pristupnih mjesta nije u Karlovcu. Ostaje mi čekati travanj, ako ga dočekam![]()
[QUOTE=hrc777;730328]Opet su mene preskočili![]()
Niti jedno od novih 122 pristupnih mjesta nije u Karlovcu. Ostaje mi čekati travanj, ako ga dočekam[/QUO
Ima negdje popis tih novih pristupnih mjesta?
Za popust od 10$ pri kupnji na Banggood posaljite mi svoj e-mail na PM!
evo samo kratko pitanje,koliko bi ovo došlo:
Flat rate,8 mbps ili 16 mbps?
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
OptiDSL 6144/640 kbps - 208,00 kn
flat - 50 kn
ukupno 258 kn. koliko vidim, 6144 je najveca brzina
iPhone 5s 16 GB
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
dajte mi recite, koja je najjeftinija kombinacija? najmanja brzina, najmanje podataka, plus plaćanje t-com ako se mora plaćat, kolko bi to sve skupa izašlo mjesečno?
Sony Ericsson G700 smartphone + 4GB Memory Stick Micro M2
Planiran pric na optimu i zanima me nekoliko stvari:
Kolka je cijena prikljucka?
Moran li u njih uzet i telefon i adsl ili mogu samo adsl?
Moze li njihov dsl na moj se555 router ili moran kupovat kod njih?
Kolko bi me misecno kostalo ovo:
Flat i 2 mb? Ako triba i telefon kolko bi njega mora jos placat?
fala
cijena priključka ti je 549 kn, s time da ga možeš dobiti za kunu, uz ugovor na 24mj.
moraš imati i telefon, da bi koristio optidsl
ruter dobijaš uz potpis ugovora, a uz to, t-com routeri su annex b, dok optima koristi annex a modeme.
179kn (61 pretplata i tarifni paket opti fix+68kn 2mbita+50kn flat)
Kolko je potrebno čekati za uključivanje OptiDSL usluge i prijenos broja? Rekli ovi u SZK da treba 30-38 danaTreba mi nečiji primjer iz prakse, u ovo ne želim vjerovati.
I da potvrdim sljedeće: Da li je telefon uvijek 61kn neovisno o tarifi?
(eventualno se neke tarife još dodatno naplaćuju mjesečno tipa OptiFix..)
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ovo za OptiFix sam vidio i mislim da ću tu tarifu na kraju i uzeti.
Jednu sitnicu sam zaboravio pitat u T-Com SZK-u:U svakom slučaju mi ne gine mjesec dana apstinirati, jel tako?
- Kolko prođe vremena nakon potpisivanja prekida adsl usluge i ukidanja korisničkog imena do konačnog isključenja adsl usluge? Pretpostavljam da će to biti vrlo brzo.
- Traži se podmirenje svih neplaćenih računa prije isključenja usluge - što će biti sa računom za tekući mjesec, da li ga plaćam na licu mjesta ili ću ga dobiti sljedeći mj. i platiti kao i svaki drugi račun?
![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
što se tiče zatvaranja adsl accounta, imaš dvije opcije. da ga zatvoriš na licu mjesta, odnosno da je ugašen istog dana, ili imaš opciju da ti ostane aktivan do prvog u mjesecu...narednom, jel...
račun za tekući mjesec ti stiže normalno na naplatu u onom iznosu za koje vrijeme si ga ga koristio, i tek kad se zabilježi da je on plaćen, tebi se sve to zatvara službeno do kraja...
ako uzimaš optimu i dsl, optifix ti je svakako najpovoljnija opcija, ne plaćaš dodatnu naknadu, a ima definitivno najniže cijene telefoniranja...
za 179kn ->telefon(100 min)+2mibt+flat
Ja sam raskinuo sa t-comom preko onog ugovora sto sam ga poslao optimi.I onda su mi face iz t-coma poslali racun za dsl za iduca 2 mjeseca, a objasnjenje im je bilo da nisam odjavio korisnicko ime kod njih.
Nisam nista placao, nego sam im napisao reklamaciju i za divno cudo nakon par tjedana, stigla je isprika od t-coma za ta dva racuna.
Optimu sam cekao 4 tjedna od dana kad su primili moj zahtjev.
FORD FOCUS RS500
I like it!
Dakle, ako želim flat dsl (2Mbit/s) i telefon najjeftiniji je IskonDUO 170kn vs 179kn kod Optime?
A uz trajni nalog Iskon daje 10% popusta pa je to 153kn, kraću ugovornu obvezu (18 umjesto 24 mj), te jeftiniju jednokratnu naknadu (450 vs 549kn) bez ugovorne obveze.
Tko je povoljniji?
Bookmarks