Da to je istina ima manji sum tj pri 1600 daje bolju sliku nego vecina aparata u to i nesto visoj klasi ali moram priznat da preko 800 nisam isao - tj za sada nisam imao potrebe .
Hmmm Amateri ... da .... fotografijom se bavim podosta godina i ovo mi je 3 ili 4-ti fotic - tj digitalni fotic i ugl .... uvjek sam poludio jer mi je falila "neka" od opcija .... ma neka ih je previse ... nemoras ih koristiti ali kad ti zatrebaju neka se nadju ! Slobodno ti slr koristi na automatici - dobit ces jako dobre slike .... nemoras ni puno znati o slikanju ni o nicemu - mozes ga koristiti ko tzv "idiot" foto-aparat .
Kak bi se to reklo : Ja sam se opekao pa sad pusem i na hladno . Jer ipak takve fotoaparate ne kupujes svaki dan a i nisu jeftini !
Evo usporedbe !
NIKON D50 Kit 18-55 = 6400 kuna
Digitalni fotoaparat Nikon D70, (KIT) AF28-80mm/3.3-5.6 G = 8000 kuna
Razlika = 1600 kuna - mozda i manje !
Razlika u kvaliteti = OGROMNA
Ukoliko kupujes samo tjelo onda je d70 cca 7300 kuna .
Razlika u kit objektivima naravno na strani d70 iako taj 28-80 objektiv "nije" sirokokutni .
Ukoliko imas love onda odi na :
Digitalni fotoaparat Nikon D70, (KIT) AF-S 18-70mm/3.5-4.5 DX G
to je cca 9500 kuna . A objektiv je skoro pa savrsen !
Razlika u opremi sd i cf kartice ! price/performance je na strani cf kartica ... jos ako umjesto cf-a uzmes microdrive ! Razlika je ogromna !
6gb microdrive = 1200 kuna - usporedbe snimanja tj razlike u brzini imas u posebnom topicu !
SecureDigital 1 GB SANDISK EXTREME = 1000 kuna
CompactFlash card 2 GB, KINGMAX = 1100 kuna
skrecem paznju na postojecu temu na forumu posvecenu iskljucivo memorijskim karticama i medijima za pohranu podataka u dSLR fotografiji:
Memorijske kartice iliti mediji za pohranu fotografija kod dSLR foto aparata
Bimbi
Stvarno ti nije isplativo kupiti jeftinije jer ce te na kraju krajeva kad sve kupis ono sta si mislio da je jeftinije doci skuplje ..... baci malo racunicu pa provjeri .
Pozdrav

Bookmarks