japanci su zakon.
Obična utičnica za struju koja se nalazi u svakoj prostoriji bit će vaš priključak za širokopojasni Internet, uz pomoć novog čipa kojeg je proizvela japanska kompanija Matsushita Electric Industrial (inače proizvođač Panasonic uređaja). Hoćemo li ubuduće zaboraviti očekivanje majstora da dođu s ADSL-om, petljanje s antenama za wi-fi pristup ili prčkanje po spravicama za spajanje na bežičnu mrežu? Japanska tvrtka još razvija proizvode koje ćemo s ugrađenim čipom moći "uštekati" u utičnicu za struju i surfati Internetom. Radi se o tehnologiji koja koristi električne žice za prijenos podataka. Tehnologija već postoji neko vrijeme (čak i u SAD-u), ali Matsushita je razvila sustav koji omogućava vrlo brzi prijenos informacija, do 170 megabita po sekundi, što je brže od Etherneta. U utičnicu se samo utakne poseban uređaj kojeg je proizvela japanska kompanija, i nakon toga možete priključivati svoj TV i druge sprave na broadband Internet.
sta kazete na to.
Resistance is futile. You will be assimilated!
japanci su zakon.
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
...već se to negdje spominjalo, ima možda već i 6mj. ...
...evo, ovdje se razgovaralo - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9952 ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
da to vec ima dugo ima cak za kupit kod nas al samo za umrezit racunalaIzvorno postao Eminem
glavni problem im je bio prelazak s jedne trafo stanice na drugu to nikako nisu mogli izvest, dok nisu dosli japanci i to rijesili.
znam da nije ovo uz temu al samo da spomenem. moj rođak u kanadi ima internet preko tv signala.
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
Kaj nema uređaj za kupiti već negdi? Ve-mil? ili?
znam da to ameri prakticiraju odavno...
ja sam mislio da je to nekaj novo. sad sam malo ispo glup al dobro.Izvorno postao cyberphere
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
to upce nije kablovski internetIzvorno postao cyberphere
Kablovski Internet je servis koji podrazumeva povezivanje korisnika na Internet,
koristenjem kablovske infrastrukture namjenjene distribuciji televizijskog programa.
sory ja sam mislio da si mislio na internet preko uticnice.
meni ljudi koji nam daju uslugu kabelske televizije , nude i interent , dakle isto prek kabla bi iso...
nadam se da ja sad nisam ispo glup![]()
...pa sad glup, ne bih tako daleko isao...Izvorno postao Gruntovčan
...ali nisi bas ni temu temeljito procitao...
...ne uzbudjuj se oko toga...
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
evo na
sad me i vrjeđama ok .. i mislio sam da misli da internet prolazi kroz 0 i fazu
![]()
sve je to super,ali ako to ikada dodje do nas,biti cu zadovoljan ako budem imao 1.5mbita za jefitiniju cijenu,ako dodje do interneta preko struje,koliko su nasi specijalci,poskupit ce struja![]()
to je super ali mi možem, to samo sanjati još koje desljeteće
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
ma doce prije(bar se nadamIzvorno postao sipe
). samo ostaje problem kako ce to ljudima naplacivat.
Princip prijenosa informacija preko naponskih mreža poznat je već više od 30 godina.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Kako Sljaka i rece, u teoriji to nije novost, ali u praksi, za siroke narodne mase, mislim da ce morati pricekati jos neko vrijeme, da bi se implementiralo!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks