Ja imam s akcije doma 3 telefona i svi rade super (samsung, motorola, SE)...Izvorno postao gesaugen
Nije pravilo...
Koliko sam upoznat nema veze koliko ti garanciju da prodavac nego koliku ti garanciju da proizvodjac !!!! A oni se mogu sanjkati sa svojom jednom godinom ! Ugl ako imate problema samo mirno malo jacim glasom (bez bjesa) ih priupitate dali zele da pozovete inspekciju ili novinare ..... pa da vidite kako se odma stvar popravi ili najde nova zamjenska !
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Kad smo kod akcija , ne znam ako se netko sjeca prije jedno tri godine su na Velesajmu , na nekom sajmu prodavali Simpa pakete sa nokiama i siemensima ful jeftino - jeftinije nego u to vrijeme u oglasniku - zato jer im je kontejener puno mobitela pao u luci u vodu . naravno , to nigdje nije pisalo kad si kupovao takav telefon
nokije i siemensi u istom kontejneru?....hmmmm
Pa sto da ne danas se tak i onak sve proizvodi u Kini !!!!!
Evo ovo se meni desilo prije par godina !
Kupovao sam MB tj osnovnu plocu za PC - mislim da je bio asus u pitanju ! Ugl garancija 1. godina . Nakon 15-16 mjeseci rikne ploca - ja ljepo u prodavaonicu a oni meni nije to nas problem ... he he lol garancija 1.god a ja ne nije nego 3. god. .... ljepo pise u deklaraciji proizvoda ! Trebalo im je par dana da daju novu plocu uz par eura nadoplate jer su mi morali dati noviji model !
Sve ovisi o vama i koliko i kao mislite inzistirati na svojim pravima jer niti jedna firma ne voli losu reklamu tj kritiku - i to narocito ako su im kupci u ducanu ... he he LOL !!!!!
A pretnja novinama i inspekcijom uvjek pali ... jer nedaj boze da im inspekcija dojde i vidi kako im izgleda servis ... ajme kazne ajme sranja .... tako da im se vise isplati nesto zamjeniti nego se zezat sa kupcima .
Ali eto rjetko ko se tako postavi pa oni i dalje zezaju kad mogu a kad ne bas su mili i dragi .
nemože uvozit sa sumnjivih izvora to je prva stvar jer prva prepreka im je carina! to je npr za prvi uvoz od negdje, jer prije uvoza par aparata iz pošiljke mora proći test da se vidi jel to standardna kvaliteta, ako prođu prolazi i pošiljka (carinik bira koji idu na pregled) e sad kvaka nastaje kad poduzeće stalno uvozi onda se stvori nekakv odnos "njima vjerujem" pa se testiranje mannje više izbjegava da bi se sve to ubrzalo pa da drugi nečekaju!
e tu ti sad nastane problem, pa 10ti put možeš uvest aparata iz bombaya u kojima umjesto tipki imaš bonkase a nitkoneće gledat jer vjeruju iz razloga što ti je već 5 puta bilo testirano da je sve ok
a što se ove matične gore tiče, ako su ti oni sklopili PC dali su ti garaniju 1godinu (one fore s naljepnicom da nemoš sam otvarat) ako si uzimo na djelove i sam sastavio moraju ti dati garanciju navedenu na deklaraciju!
i btw nema veze šta piše na ambalaži, sve je to made in china i ostale zemlje gdje je jeftina radna snaga!
a ove nokie i simensi što su pali u vodu... đizs pa di ti živiš? da je sve palo u vodu sve bi bilo krepano
Ako mi šta krepa, cook vodim te sa sobom u dućan...Izvorno postao cook22
A što se motorola ovih tiče, jel bilo kakvih epiloga u novinama poslije?
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Ma kaj bi bilo... Trebao im članak, ovo je uletilo, objavili i nitko ništa.
ništa, to je jedna mini kolumna bila, dobivena iz naroda i to je to...Izvorno postao whiteboy
vjerovatno će na tome ostati, jer je i bila podosta nezapažena u javnosti, ako zanemarimo naš uvaženi forum
Daj se skuliraj malo. pa koji carinik obavlja mjerenja za GSM telefone i utvđuje dali zadovoljava standarde. Kaj če on telefonirat s njim dva dana ili što ?????Izvorno postao mglg
Ako dobiješ dozvolu za uvoz ti prolaziš i kraj emisije.
Z auvoz moraš dobiti dozvolu od nadležnih ustanova i na temelju nje sa carinskom deklaracijom prolaziš u državu. Postoje skupni i pojedinačni atesti za radio difuzne naprave tipa mobilni telefoni, ali to je već druga priča.
Dakle ti se pogodiš s nekim vani za kupnju 10.000 komada i napraviš upute na HR jeziku osiguraš servis i atestiraš uređaj i na osnovu toga dobivaš dosvolu. sve to fino platš. I sad da još dopustim da mi neki carinik prčka po tim stvarima si lud odsječem mu ruku.
dobar grah daleko se čuje
gle majstore ja se školujem za takav opis posla i u takvom poduzeću imam i praksu.
evo ti čisto primjer jedne stolice uvežene iz kine!
testirat će se materijal od koje je pravljena je li dovoljno čvrst, jeli (ajmo reć da je drvena) drvo dovoljno čvrsto da podnese određenu masu koja je po nekoj konvenciji standard etc.
isto ti je i za prehrambene namirnice koje moraju zadovoljit kvalitetom, da nema bolesti u njima etc.
e pa isto tako će se prije masovnog uvoza uzeti par aparata iz serije koja se planira uvest i testirat će se!
čovjek ti pokušava objasnit da nije carinik taj koji niti obavlja niti bira što će na testiranje. to radi netko drugi i izdaje atest pa dozvole za uvoz i kaj već ne. dok ti dođeš do carinika taj više nema kaj s tim, osim pogledat papire i dopustit uvoz ak je sve ok.
Ateste izdaje npr. ZIK . posaljes robu kod njih a oni tebi racun na recimo 5tisuca kuna i robu i dalje orginal zapakiranu - pa toliko o testiranju kvalitete . Mozda je sa mobitelima drugacije , ali ovo sto kazem vrijedi za elektricne alate - eventualno tu i tamo koji malo zadrze pa vrate prasnjav ako ko od njih ima slucajno kaj za raditi.
Carinici samo brinu za papire sa kojim uvozis robu u zemlju.
A ionako sve sto ne zadovaljva Quality Control za EU zavrsi uz rabat kod nas -a problem je kaj kod nas trgovci za to ne upozoravaju.
Krajnje je vrijeme da prestanete pisati neke stvari o kojima nemate osnove znanja
a i sve skupa je mislim OT
plišani
?-------------?
Ekipa, kad se već ne može na Večernjaku ostat, 'ajmo se bar na Motorolama i RAM-3 zadržat... to (još nekako) je povezano s naslovom threada.
Thanx!![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
To kaj mu je istekla garancija ne bi trebalo biti problem (u nekom normalnom svijetu i dimenziji svemira) jer očito problem nije otklonjen u servisu (RAM3) prvi put. Odnosno ako su dali nove zvučnike, na njih je isto tako trebao dobiti garanciju, isto kao i na rad servisera.Izvorno postao cyberphere
Ma najgore je to što mu je zvučnik prvi put riknuo dan prije isteka garancije i on ga je odneo u RAM3 i oni su ga kao popravili. 2 tjedna poslje je opet počelo crkavati i nosio je ponovo na servis i ovaj put platio. I onda očito ni drugi put nisu napravili dobar posao pa je i treći put počeo crkavati. Sad je reko ak mu opet crkne da će bacit mobitelIzvorno postao whiteboy
![]()
Nema šanse da bi im to kod mene prošlo.Izvorno postao cyberphere
Izvorno postao BlueDevil
Ne liči li ova tema ovoj na adresi:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=12570
ekipa brije gluposti koristim motorole već dosta godina i nikad mi se niš slično nije desilo...
Bookmarks