Ma nije sigurno ovo clockanje, u najboljem slucaju ces dobiti bolju brzinu ali malo ces bugova imati, a u najgorem ces dobiti qrac i sprzen procesor
Savjetujem nabavku nekoga hardware monitor programa i detaljno pracenje temperature, i to procesora, chipseta, te chipa na grafickoj.
Ako te temperature pri opterecenju racunala dosezu neke kriticnije vrijednosti (cca 60 - ak stupnjeva), trebao bi razmisliti o nekom novom rijesenju hladjenja komponenata. Ne kazem da trebas utuci 2000 kuna u hladjenje, ali neke sitnije zahvate, koji se i za 50 - 60 eura daju uciniti, u tome slucaju bi ti mogli olaksati napore i maticnoj i grafickoj.
Evo pogledaj i ovu temu mogla bi ti biti od koristi:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=13592
BTW, ja imam clockani AMD mobile proc dok graficku nisam imao potrebe clockati (ATI 9800 pro)! Inace u zadnje vrijeme sam poduzeo neke zahvate da stisam buku kompa i sredim hladjenje, tako da su sad uvjeti rada komponenti i temperatute izvrsne, ali ni prije dok nisam navedeno rijesio, nije bilo problema!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ma nije sigurno ovo clockanje, u najboljem slucaju ces dobiti bolju brzinu ali malo ces bugova imati, a u najgorem ces dobiti qrac i sprzen procesor
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Kakve to zahvate u vezi smanjivanja buke? Pitam zato sto mi je mob kraj glave kad idem spavat i iritira me ono zujanje ventilatora.Izvorno postao Bimbi
iPhone 5s 16 GB
Mislim da je logično ako imaš greške kod OC-a smanjiti takt komponente.Izvorno postao blazzer
Rijetko kad će ti se komp podići ako si prekoračio granicu cpu-a, u najboljem slučaju će se sam spustiti na safe mode vrijednosti. Kod OC proca nema manje ili više bugova, ili radi ili ne, kad izbaci jedan jedini bug gotovo je i slijedi freeze/restart.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Za pocetak, rekao si da ti je mob kraj glave dok ides spavati pa ti smeta zujanje ventilatora. Koliko je meni poznato mobovi jos uvijek nemaju ventilatore. Dakle pretpostavljam da se radi o kompu!Izvorno postao imatic
Ako se o kompu radi, sve sto sam ja poduzeo, a i jos mnogo korisnih sitnisa imas na nize nbavedenom linku.
Evo ga jos jednom za svaki slucaj:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=13592
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ma da za komp![]()
![]()
Thx for link
iPhone 5s 16 GB
kad dizes fsb dizi i napon procesora jer koji put nece stabilno radit ako to ne napravis
ja imam bartona 2600+ (1917mgh original ) i digao sam mu napon i fsb na 200 i radi na 2400mgh ko sat ali je napon na 1,8 cim je bio manje rusio se
a ako ti ploca ima zastitu od izgaranja tj regulaciju temperature nemoras brinut
zaboravih reci da ako si naletio na dobar proc mozes ga clocat ako nenis od toga
Bookmarks