Verovatno si obrisao neke stvari iz telefona koje nije trebalo tj. one koje se nalaze u /a/mobile/mib/pcf/
Stavio sam flash 65.25 i flex 50C6, onaj od motoxa na svoju motorolu v550 i ne prikazuje mi vodafone live portal kako treba (ne prikazuje ikone i slike). Napominjem da je tako isto bilo i sa starijom verzijom flexa. Koristio sam search ali ništa nisam našao na forumu u vezi s ovim. Zna li netko kako ovo popraviti? Zahvaljujem unaprijed.
Verovatno si obrisao neke stvari iz telefona koje nije trebalo tj. one koje se nalaze u /a/mobile/mib/pcf/
Ne, nisam ništa dirao ni obrisao...
Pa cekaj onda jel su tebi onda ostala sva ona vodafone sr*nja?Ili samo hoces da udjes na njihovu stranicu?
Posto sam citao na nekom sajtu da ima nekih problema sa tim motox-ovim flex-om kad ga ubacujes na telefone koji imaju vodafone firmware.
Ne, nije mi ništa ostalo, pošto sam flexao na onaj stariji v620 flex XXXX056. A flash je ostao 65.25, dakle nema veze s vodafonom. Kao što sam naveo, samo me spajanje na vip portal zeza, spoji se on normalno, ali ne prikazuje ikone i slike. Inače sve drugo radi normalno.
Pokazuje tekst, ali ne slike, ha? Dešavalo se podosta na v525@v600 flashanjima.
Daj virni u seem 0117_0001: otvori ga u nekom najobičnijeh hex-editoru, pa vidi šta piše, koji je model?
Isto tako, virni u seem 0032_0001, offset 4D, bit 5 da li je ON ili OFF, i probaj mu promijeniti status (ako je OFF stavi ga na ON i obratno). Pa restartaj i probaj.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
imo sam i ja slicnih problema,ali sam samo piko "reset cache".mozda to nema veze sa ovim....Izvorno postao horner
V550 nova sve difolt-e pa vise nije..enejblan java app,diliveri i spremanje sms-a na mob
Flex verzija:SE7479AXXQ506F
S/W Version:R376_G_OE.66.OER
Vjerovatno ti je problem u seem-u 0117_0001 kao što je u Blue Devil spomenuo. Otvori ga sa hex editorom i promjeni model u V500 (sigurno radi).
Imao sam isti problem sa V500@V600 i čak sa originalnom V620, dok ovo gore nisam izmijenio...![]()
Problem riješen. Zahvaljujem vam svima!![]()
da, to je totani propust VIPa, koji nije ažurirao popis dozvoljenih modela, očito!
no, bitno da se može rješit.
Bookmarks