Ček kaj ti imaš to kućište? E to mi je stvarno prehebeno kućište, odlično izgleda!Izvorno postao damgol
Oko 1000 kn, jelda?
Iako mi se teško odlučiti dal je ljepše crno ili srebrno...Vjerojatno si i ti bio na tim 'slatkim mukama'...
![]()
@XLR8R Maticna koju imam je Epox 8RDA 6+ PRO, a sto se CPU coolera tice, on je uistinu silent, i kada je kuciste zatvoreno gotovo da se i ne cuje van, tako da sa njim nema problema.
@gog kako i kazes mislim da su mi "bolne" tocke sto se buke tice upravo chipset fan i fan na grafickoj! Sve ostalo i nije tako bucno, a i sa jednim potenciometrom, tipa ovaj kakav sam namjerio kupiti, lako bi se to i jos malo stisalo!
Oko rijesenja na grafickoj se dvoumim. Imam side fan na kucistu koji "obradjuje"i graficku, drugi 90 mm side fan je na drugoj strani kucista i upuhuje zrak na hardove. 120 mm je na stražnjoj strani! Ne znam da li bi stavio pasivca ili neko aktivno hladjenje tipa ovo koje je predlozio XLR8R. Pored navedenoga sto je OVO i gdje bi se to trebalo montirati? Ako na graficku, nije mi jesno kako.
Sto se rijecenja za chipset tice niti tu nisam siguran! Pasivci...koji tocno gog...!
Hvala svima na savjetima!
BTW nakon cijaloga dana i noci rada racunala u srednjem operecenju temp. su ovakve:
CPU 47
SYSTEM 35
GRAFICKA 50
Zadnji uredio Bimbi : 17-09-2005 u 17:40
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ček kaj ti imaš to kućište? E to mi je stvarno prehebeno kućište, odlično izgleda!Izvorno postao damgol
Oko 1000 kn, jelda?
Iako mi se teško odlučiti dal je ljepše crno ili srebrno...Vjerojatno si i ti bio na tim 'slatkim mukama'...
![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Taj zalmanov se montira na one pasivne zalmanove za grafičku, ali ako imaš side-fan to ti nije potrebno. Arctic cooling koji sam ti predložio je aktivni cooler. Pogledaj na zalmanovim stranicama, imaš 2 verzije pasivaca, ovaj plavi i (novi) žuti, ja sam uzeo plavi jer na rubovima nije tako visok...Izvorno postao Bimbi
Hehe, od tebe nisam ni očekivao drukčiji komentarIzvorno postao whiteboy
![]()
E tako već daIzvorno postao Bimbi
8RDA6+ Pro - Ako ti cpu cooler nije prevelik (što sumnjam, pretpostavljam da je kockast..) možeš umjesto tog NB zujala staviti zalmanov pasivni za NB. Na slici je shematski prikaz moje situacije na 8RDA+, krug je zalman 7000b. Kvadrat je zalmanov pasivni, očito je da ga ne mogu staviti bez rezanja i sl u bilo koju poziciju... Slika govori sve, vidiš kolko ti zalman za NB zauzima u obje pozicije i procijeni svoju situacijuIzvorno postao Bimbi
evo i slika
![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
@XLR8R Hm, ovaj Arctic cooling koji imam je mrcina, ali posto je cetvrtast, mislim da cu nekako iskombinirati to sa jednim od dva navedena pasivca od Zalmana. I jedan i drugi su dobavljivi u linksu! Samo to moram jos malo premjeriti prije kupnje sljedeci tjedan.
Dakle, izgleda da je odluka pala. Kupuju se odmah pocetkom sljedecega tjedna Thermaltake Hardcano 13, da iskontroliram malo CPU fan i ostala tri u kucistu, i Zalmanov pasivac za NB. A kada stigne u Links, uzimam jos i Arctic Cooling rev. 2 silencer za graficku.
Jos jednom hvala XLR8R i gog na savjetima.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Moguće da je mrcina, al neznam na koji drugi pasivac misliš... Možda si pogriješio, no big dealIzvorno postao Bimbi
Računaj da sam za onaj krug uzimao promjer 90mm, pa ako ti išta pomogne... Napravio bi skicu s tvojim coolerom ali nisam znao koji je (fale podaci).
Danas sam dobre volje, popravili su alarm na benziskoj... Duga priča![]()
Ma bez brige majstore, oko skice! Vec ste puno pomogli!
Mislio sam na CPU cooler kada sam rekao da je mrcina, a ova dva Zalmana koja spominjem, su ona dva koja je prvi spomenuo gog, za NB (kako on rece ojan plavi i zlatni)!
P.S. Drago mi je da si dobre volje koji god razlog bio!
Hvala jos jednom! Uzivaj!
Imaš točne dimenzije na zalmanovim internet stranicama...
pa kaj fali kometaru, nije nimalo maliciozan... rekoh, 'vjerujem da je vrhunsko'. ma znam da ti ne bi izabrao nekaj loše, a estetika je čisto stvar osobnog ukusa...Izvorno postao gog
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Izvorno postao whiteboy
je dragi to kućište imamsamo temperatura mi se nije baš drastično smanjila
u kompu od kad sam ga kupio zato morat ću nekaj iskemijat tak da bude kak treba
je košta 1000 kuna al odmah sam izabrao ovo srebrno jel mi više paše uz
ostale stvari na stolu,zato i nisam bio na mukama![]()
pa dobro o kakvim se temperaturama tu radi?Izvorno postao damgol
CPU: 46
System: 38
to je sad bez ikakvog opterećenja
Pogledaj na net-u kolika je drugima temepratura za točno tvoj proc? To mi je malo previše, toliko bih očekivao pod full loadom... Na koliko ti je volti cooler na procu? Kakve su ti temeprature hdd-ova?
to uopće nije puno.Izvorno postao damgol
Ja sam imao temp proca 56 stupnjeva, sad mi je na oko 47 do max 49 pod opterećenjem (otkad imam ispušni ventilator), ali radi se o starom athlonu koji se više grije.
Ne znam kaj ste toliko zabrijali na temperature. Do 60 stupnjeva se uopće ne trebate brinuti, to čak i proizvođači procova garantiraju.
Ništa kod tebe damgol nije loše. A ak stvarno briješ toliko na tu temperaturu, kupi vodeno hlađenje.
Pa nije baš tako, držanjem proca na višoj temperaturi mu i skraćuješ "vijek trajanja". Moj proc sa stock coolerom kada je upaljen radi na cca 35-37 stupnjeva, ako je netko kupio zalmana onda valjda očekuje ili bolje hlađenje ili jednako hlađenje, a puno tiši rad. Zato velim najbolje je pogledati kakve temperature imaju drugi ljudi sa istim procom...
OK, ajde da se osvrnem na naslov teme i konstatiram da "sveti gral" postoji, ali košta nešto manje od 10k kunića...
The TNN 500A is the world's first absolutely noiseless computer case for high-end systems that has been developed with Heatpipe Technology, HSC (Heat Source Contact) Power Technology, a High Capacity Extrusion Technique, and FMS (Flexible Mounting Structure) Design Technology by ZALMAN Tech Co., Ltd. The TNN 500A package includes a high performance aluminum computer case with an absolutely noiseless cooling solution that does not require the use of a fan, making it suitable for storage servers, workstations, high-end home systems, and sound studio computer systems.
1. Permanent Life Cycle
3. No Noise
5. No Electro-magnetic Interference
7. Low Maintenance Cost
9. Various Options 2. High efficiency Power-Saving PSU
4. No Dust
6. Stable System
8. Recyclable Aluminum Case and Heatpipe
a jel se isplati uzimat vodeno hlađenje
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
pa jesi sam napisao da je tebi pod opterećenjem 47-49 stupnjeva!Izvorno postao whiteboy
a ti em nemaš kućište kao i ja i em nemaš zalmana![]()
e tako je gogo točno to i ja mislimIzvorno postao gog
u tome i jest poanta cijele priče oko temperature!
ma isplati se vraga to baš moraš biti i gori frik od gog-aIzvorno postao bbbrljo
da si tak nekaj priuštiš![]()
Sve temperature do 60-65 su skroz ok, ove temperature od 30-40 su najvjerojatnije stvar krivog očitavanja, ili očitanja iz socketa što može služiti čisto kao predođba..Izvorno postao whiteboy
Svi athloni XP mogu radit do 90C osim Bartona, oni mogu do 85C. Tako bar navodi AMD....Pretpostavljam da ni za A64 ne deklariraju preko 85 al to nisam siguran..
Šta mislite o mojoj situaciji:
MB: 35
CPU: 35
HDD: 35
To vam ja pričam...
ma ja sam sa svojim prezadovoljan samo da temperaturu riješim i to je to![]()
e to ja želimIzvorno postao XLR8R
![]()
Ja neIzvorno postao damgol
Mene ovo samo deprimira jer to nisu stvarne temperature, s vodenim bi teško imao ovakve kamoli sa zračnim..
Bookmarks