nitko nezna kako?
nadam se da sam postavio topic u dobrom podforumu, ako ne, premjestajte, sorry...![]()
imam siemens router i wireless karticu. e sad, ja koristim taj wirless uredjaj USB adapter, sve radi normalno OSIM:
1. kvaliteta veze mi nije 100%, nego varira izmedju 55% i 66% (66% mi je zabiljezeno kao najkvalitetnije)
2. ako ostavim komp upaljen pol sata (ne gasim vezu nikad), nakon istih vise nemogu surfat i "vuc" podatke s neta, ali veza je uspostavljena (tako kaze onaj "adapter monitor" u sys trayu), pa mi preostaje jedino restartat komp.
probao sam i disable-enable veze , ali ne pomaze...a za ono prvo dal se uopce moze nesto, udaljenost je samo 1 kat, mislim da je cak tocno iznad moje sobe router u gornjoj sobi.
any help?
nitko nezna kako?
Što se jačine signala tiče tu nemreš ništa, ipak je zid između dva uređaja, a ne znam ni kakvu antenu ima taj siemensov ap/router.
Ako ne možeš surfati, probaj se spojiti na router, čisto da vidiš da li je problem u vezi između tebe i rutera ili routera i interneta...
spojim se na router tako da otvorim mozillu, upisem 192.168.1.1i kaze da je veza uspostavljena i da sve radi, ako stisnem disconect-conect, nis se ne dogodi. ne pomaze to...Izvorno postao gog
1)
2dBi non-detachable antenna je gore - 55% je dovoljno za rad s DSLom.
2)
Ofakoc. Ako sam dobro shvatio...
Ti upališ DSL ruter i sve ti super radi. akon toga odložiš laptop i nakon određenog vremena inaktivnosti, dsl ruter se "zgasi" (prekine vezu). Nakon toga ju više ne želi uspostavit.
E sad. Brijem da trebaš skonfati ruter. Riječ je o jednoj opciji koju možeš namjestiti na ..hm... 2 načina.
1. Uspostavljanje veze po zahtjevu ("on demand")
2. Stalno spojen ("always connected")
Ja bih ti preporučio "always connected". Možda ćeš potrošit koji MB tokom mjeseca više no, radit ćeš komotnije.
Uz to preporučam postavljanje wep keya (128-bitni ili više, 64bitni je samo pitanje dobre volje i par minuta vremena) te MAC filltering zaštite.
ne, stvar je u tome sto je konekcija uspostavljena cijelo vrijeme, ali mislim da ce ono namjestanje routera ipak pomoc, probat cu.
nego nisam shvatio jel bolje 128 ili 64-bitni taj wep key? i dali stavit i wep key i mac zastitu zajedno?
na programu "adapter monitor" mi pise da imam instaliran wep key od 128 bit, valjda sam to dobio sammom instalacijom programa koji sam dobio uz wlan uredjaj...
Kada smo već kod zaštite, složim frendovim starcima da se nitko nemre spojiti na wlan (samo sa mac adrese 00:00:00:00), oni su kablom uštekani u ruter. Složim wep ekripciju i sve. Dolazi frend s puta nakon tjedan, dva i zahakla se iz prve s laptopom i zove da mi objasni kako sam nesposoban...Izvorno postao PaosMarsa
Ja već poludio, kad na kraju ispalo da nešto nije valjalo sa vezom i iz t-coma su njegovoj staroj rekli da resetira ruter...![]()
meni je cudno da sam ja nakon 15 dana (racunajuci od pocetka 9mj) iskoristio vec 1gb prometa, s tim da samo pregledavam ovaj forum, citam vjesti s indexa, citam mejl i tu i tamo dowloadam neki prog (max 5-10mb, ali rijetko)...pa mi se cini da se neko mogao spojit na vezu? ali kad bi se vec spojio, racunam, nabio bi prometa ohoho...
1GB za 15 dana je cca 66MB dnevno .. što je prilično normalno.
Za WEP i MAC odjenom, svakako je preporučeno. Treba se dosta namučit da se tako nešto zaobiđe.
Za diskonektanje nakon perioda inaktivnosti, mislim da samo treba konfigurirati ruter kak spada. Ako jedino i uvijek u tom slučaju nastane problem.
Bookmarks