Eto preuređujem nesto po kuci i naiđem na moj strasni SL45i...

Pa se sjetih tih starih dana i njegovih cari...

sjetih se kako ga kupih kao SL45, pa onda procuri na net winswup v52 (sjetite se , tad nije bilo sluzbenih download-a novih update-a) sa podrskom za Javu...

pa kad sam ga nabrijao i dodao Javu te pretvorio svoj SL45 u SL45i, sreci nije bilo kraja...

Ali tad se pojavio genijalac RizaPN sa svojim flash patch-evima, PRVIM takvim za Siemens-e... I hej! Mobitel se lagano pretvarao u zvjerku, poceo sa grafickim menijem, pa tzv gps funkcijama, pa sa razno raznim patchevima taj se mob uskoro pretvorio u pravu opasnu zvjerku koja je mogla (a siguran sam da i dan dans moze) konkurirati jacim novijim modelima...

samo da napomenem kako u svojoj kolekciji imam sigurno nekih 400-ak patcheva za SL45i v52...

Naravno, nije bio V_klay na pocetku... Uff, oni prvi patch-inzi su bili dosta tezi (sjecas se Fabi?), ali ValeraVi je tad slozio bomba program V_KLay koji je sve to pojednostavnio...

kao da to nije bilo dosta, mob sam jos ukrasio promjenom dioda; pa tako sad ekran svijetli bijelom bojom, a tipkovnica u kombinaciji plavih i ljubicastih ledica...

neki su jos pilali i antenu (meni se to nije sviđalo)...

UFFF, sav se najezim kad se sjetim tih pocetka barijavanja mobitela...

skoro zabiravih i Skylorda i njegove programe za rad sa eeprom-om, lang editor i dr...

tad sam se uvatia i prevođenja cjelog menia na hrvatski (jer tad naravno nije bilo hrvatskog jezika kao jedan od standardnih)...
Ne samo da sam preveo na Hrvatski, nego sam jos i ubacio Hrvatske znakove kao ČĆŠŽ koji su se mogli i mogu koristiti za pisanje poruka i sl.

Naravno, danas je sve to smijesno i jednostavno za napraviti, ali to je bio pocetak i upravo u tome lezi sva magija...

Ah, taj prekrasan mob sa MP3 playerom i svim tim dodatnim mogucnostima, pa i ona mala 32 MB-ajtna kartica...

jednostavno sam morao ovo napisati, da ovi mlađi decki znaju da je bilo ODLICNIH mobitela i davno prije ovih novih tzv pametnih telefona...

Respect to SL45i...