znaći, da nabacim malo texta::
Siemens SX1 sam razmišljao da ga kupim radi extremnog položaja tipkovnice, i bržeg rada pri flashanju na najnoviji firmware..
za razliku od 6600, SX1 ima za 12 pixela veći ekran koji ti služi samo za prikaz dijela baterije, i ne vidi ti se razlika. Pri suncu se ne ponaša baš nešto kao 6600, svi kažu da je sporiji od 6600, ali ja to nevjerujem jer jedan tip koji ga ima baš mu leti..
PLUS-imaš na Siemensovoj stranici sve moguće Firmwarw updateove, i u paketu dobiješ data kabel, stereo u slušalici, MMC hot swap..
MINUS-ekran koji se ne ponaša baš nešto na suncu, Symbian 6.0, nije dobro sređena tipkovnica jer pritiskanjem oštećuješ ekran, inaće Siemens je poznat po ne baš nekakvoj kvaliteti mobitela..
KOMENTAR- dobar i solidan mobitel, i prva izravna konkurencija Njoki 6600..

NOKIA 6600:
imam je i zadovoljan sam.. u početku kad sam je kupio polovnu za 1200kn, nije bila formatirana, i kad sam kupio karticu od 512MB, radila je sporo, tako da sam je htio mjenjat za SX1, ali sam odustao kad sam vidio da je puuunnnnooooo brža bila nakon formatiranja..
za razliku od SX1, ima ekran 176x208, bolji ekran na suncu, lakšu tipkovnicu, dobru bateriju, i kvaliteta..
neznam šta da još napišem jer nemam rijeći za nju..
PLUS- kvaliteta, ekran, tipkovnica, možda brzina, Simbian 7.0, mogučnost 70% igranja igrica sa Nokie N-Gage..
MINUS- ne postoji data kabel, mono zvuk, MMC se stavlja vađenjem baterije..

neznam baš kakav je P800, ali on koristi Symbian UIQ platformu koja ima manje aplikacija i tih sranja za razliku, ima Touch Screen, i stillus, velik je, i još malo nedostataka..

Sve u svemu, moj izbor je Nokia 6600..
i to je moje mišljenje..