Ni sam neznam šta bi to bilo..
Ovako, imam epox 8RDA+ (rev1.1) matičnu i u manualu piše da podržava ddr400 memoriju. Super, posudim OCZ platinum memoriju na 400mhz, ubacim, podesim i radi (istina, nije bilo tako lako al da nastavim priču..).
Problem prvi: Kako imam axp 2400+ (2ghz) postavke su bile 200x10. Memorija na tvorničkih 2-2-2-5 sa 2,77V. Pokrenem komp, počne svirati memoriju (C1h na postu na matičnoj, a nekad i C5h i 01h). Ništa strašno, obrišem CMOS, kad opet svira... Sad mi već nije jasno, izvadim mem i opet ubacim - isto. Ukratko CMOS je valjda bio obrisan ali komp nije reagirao dok nisam vratio svoju memoriju unutra i ponovno ubacio ocz-ovu (na mojoj memoriji nemam problema sa brisanjem CMOSa).
Pitanje: zašto se ne želi pokrenuti, dali memorija nešto "pamti"???
Nikako nisam uspio pokrenut komp na ovim postavkama (iako podržava 400mhz mem.) dok nisam stavio neki "CPU interface" na Agressive (bio na normal) što uključuje neke overklokerske parametre...
Problem drugi: sad je sve proradilo i idem vidjet kolko ide max FSB pri 2ghz. Kolko sam čitao po netu i u Vidi-ju čak, kruže priče da može povući veliki FSB (225mhz). Stavio sam na 210mhz i tu se nije pokrenuo (opet). Tad mi je sve dosadilo, morao sam vaditi memoriju i vračati svoju, odustao sam..
Pitanje: Ima li netko ovu ploču i kolki je uspio napravit oc? Ovo je jadno, jedino ostaje pitanje dali su ovi na netu modali voltažu i mjenjali napon čipseta (što po defaultu ne postoji u rev.1.1, tek u rev.2.0)...
Hlađenje je odlično,tu nema problema.
I još jedno pitanje: što bi dobio kad bi u biosu uključio "FSB spread spectrum" koje navodno reducira elektromagnetske interferencije nastale od strane CPU-a?
EDIT: svemu ovom je bio povod da provjerim radi li mi 400mhz-na memorija kao što piše u manualu. U dva primjera sam vidio da to nemora biti istina a jedan primjer je bio na 8RDA+ rev2.0 ploči...

Odgovori uz citat
Bookmarks