Slažem se s ovim zadnjim

UT3 Engine je jako dobar, ali ne zaboravi da se u enginu ne gledaju samo teksture. Engine je po mom mišljenju najprije fizika i netcode. Teksture se rade prema žanru igre i normalno da jedan RS Vegas neće imati fensi šmensi flek ili RL nego vjerno dočarane uniforme sa decentnim prslucima od kelvara. Osvjetljenje je isto priča za sebe i prema svemu što sam vidio ovih 2-3 godine, napravili su ***en posao.

Fizika i netcode je ono što se u UT-u tražilo svih ovih godina. Netcode je napredovao kao i brzina interneta zadnjih godina, ali fizika je po mom mišljenju podbacila. UT99 je imao (za mene ima i danas) najbolju fiziku koju sam imao prilike isprobati u zadnjih 7 godina. Igrao sam i Quake 3 i štošta drugo, al ništa me nije odvratilo od dobrog starog UT-a. Fiziku su malo zeznuli u UT2 enginu tako da UT04 nisam nikad ozbiljnije igrao. Igra je takva da većina igrača ne traži nikakav eye-candy, nego agility i movement.

Zadnja stvar: optimiziranost, a nju mnoge igre ne nude niti u dodatnoj opremi. Kako god, samo nek je kruha i igara Jesam spomenuo negdje UT? Nisam off..?