Zanima me kaj je to?
![]()
Zanima me kaj je to?
![]()
ti misliš na mobu je tak?
u gotta be kidding me...
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
..pa odgovori mi ...Izvorno postao flOorKilla
dok bi ja dočekala vas-THX
Otišla ja na google!![]()
Zadnji uredio lili : 26-08-2005 u 16:47
ako nisi znala to ti je hrvatski jezik u pisanju na mobu!
...Hvala!!!Izvorno postao n-gage
![]()
...Izvorno postao n-gage
, što sam ti savjetovao na forumu Računala - prvo razmisli prije nego nešto napišeš...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
stvarno? to nisam znao da je to hrvatski jezik...
to je tehnologija pisanja sms-ova sa pretpostavkom nadolazece rjeci...
takodjer pisanje bez samoglasnika. recimo da zelis napisati rijec 'tehnologija', pocinjes pisat thnl i on ce sam automatski prikazat kompletnu rijec
Zadnji uredio flOoKi : 26-08-2005 u 20:35
T9 je tehnika pisanja prediktivnoga teksta što znači da mobitel u svojoj memoriji (zavisi od proizvođača softa) ima zacrtan redoslijed riječi i da kada želiš napisati
>"hocemo ici u kino veceras"<
nemoraš pritiskati za zadnje slovo na tipci tipku tri puta nego samo jedamput i za svako slijedeče slovo jednom bez obzira dali je slovo koje ti je potrebno prvo ili zadnje po poretku na tipci;tako da dobiješ željenu riječ ili neku drugu ako se slova preklapaju odnosno iste tipke mogu složiti više riječi a ti ih možeš mjenjati listanjem ili ako je nema onda ima funkcija učenja tako da mob iduči put prepozna odmah traženu riječ.
Onome tko se prvi put susreče s T9 izgleda komplicirano ali nije i T9 ne ovisi o jeziku jer on kao program ga neprepoznaje nego drži do samo redoslijeda umemoriranih riječi.
Jedan primjer je evo da sam ja naučio C55 hrvatke riječi iako u programu ima samo njemački i engleski jezik kao T9(ako se dobro sječam).
T9 je zakon i ja sam izgubljen bez njega.
Zato bi mi mogao netko odgovoriti na moje pitanje u drugome postu
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=200171&postcount=65
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Iskreno rečeno,to je s*anje!
Govoriš tako zato što se nisi koristio dovoljno dugo s njim .Izvorno postao 091VIPkorisnik
Tako sam ja govorio za engleski jezik kada sam bio u osnovnoj školi a vidi me danas - nemogu da se ne nasmijem na bar jednu loše prevedenu rečenicu u našim tilovanim filmovima(bez njega si danas ko nepismen)
ali tko kako voli nek izvoli -- dano mu je na biranje![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
istina.Izvorno postao Vuki
i ja sam prvo sumnjo u to,onda sam skuzio da t610 od starog ima to i nisam se mogo odvojit!!!
tak da oni koji seru po tom nek prvo probaju .. i da .. ak neko ima t9 hrvatski za otorolu , nek mi se pliz javi!!!imam DEU ENG ceski poljski al nema Hrvatskog!!!
ja ne koristim t9 lakse mi je bez njega pisat
Ma nema problema @Vuki,hvala ti na objašnjenju za T9.
Kao što si reko 'ali tko kako voli nek izvoli -- dano mu je na biranje'
Bookmarks