I sad će se opet naći paranoični koji će misliti da je ovo opet neka zavjera i da google želi kontrolirati šta ljudi međusobno pričaju![]()
...maznuto sa VIP portala...
Google Talk omogućit će onima koji se odluče za njega da nazovu ili pošalju poruku znancima i prijateljima u bilo kojem trenutku s bilo koje točke na svijetu, potpuno besplatno. Neka ograničenja beta inačice Googleove Pričalice započinju tek operativcima (Macani i Linuxaši nisu podržani, no mogu se povezati s Pričalicom nekim drugim IM klijentom), a minimalni zahtjevi spominju Windowse XP/2000 i 56K modem (širokopojasna veza toplo se preporuča). Nadalje, Google Talk u beti zahtijeva od korisnika da posjeduju i Gmail račun s kojim Pričalica fino surađuje te su chatanje ili razgovor s prijateljima na udaljenosti od svega jednog klika. Također, chat usluga ima svoje mjesto i u Googleovom Sidebaru u sklopu nadograđenog Desktop Searcha.
U Googleu se nadaju da njihova Pričalica može maznuti dio tržišta i malčice utišati veliku četvorku (AOL, Yahoo, Microsoft i Skype), a pronalazite li se među onima koji zadovoljavaju osnovne uvjete, Googleove Pričalice možete se dočepati na adresi www.google.com/talk/
Naravno da to žele
Isprobat ću kasnije ako ću imati s kim![]()
Instaliral sam to. Ne izgleda loše, ali trebat će vremena dok ljudi to počnu koristit.
...vidjeh danas na, mislim Sat1, test tog Googla talk...još ima puno propusta, al ipak je to još Beta...
kod men nece da se loguje upisem user i pass 100% ispravno. Javi mi Gresku "Cloud not authenticate to server" kako se logovati ?
Lineage 2 user
...meni radi...
pod pass upisuješ (ako imaš kreiran Gmail acc) sve ispred gmail.com, a lozinka je lozinka acc-a...
Ima par odlicnih funkcija koje nedostaju skype-u. Za pocetak tu je stvarno maleno memorijsko zauzece, a ono sto me stvarno oduseilo je sto incoming evente (zvonjavu i sl) moze pustati na sve audio device-ove ili samo na odabrani, a koji ne mora biti isto kao device za razgovor.
Ovo mi je full bitno jer imam 2 zvucne, na jednom su mi zvucnici koje koristim kada gledam filmove i slusam muzika, na drugoj su mi slusalice i mikrofon, kada pricam s nekim ili se igram, pa ti slusalice moraju biti spojene na defaultnoj zvucnoj kartici. Tako da kada me netko zove na skype-u, kao i svi drugi win zvukovi, to se pusta na slusalice, a naravno da ih ne drzim na glavi citavo vrijeme...
evo upravo sam završio jedan razgovor trajalo je cca 15 minuta potrošnja upload + download bila je 5,5 mb (tako kaže netlimiter), odlična stvar, prezadovoljan sam i zvuk je čist bez kašnjenja....mislim da svi možemo željno iščekivati cijelu verziju
Koliko je u prosjeku? Ja sam isto malo klafrao, ali nisam gledao, kod skype-a je otprilike između 1-4kB/s u jednom smjeru...
...baš me zanima kak to šljaka na dial-up...
Ja sam se neko vrijeme igrao s voip-om dok sam bio na modemu i tu i tamo je i radilo uz znatna kasnjenja, ako si na carnetu situacija je jos gora...
nece nikako da se loguje ...
Lineage 2 user
čini mi se da troši više od skype-aIzvorno postao gog
...onda imaš problem s accountom...meni radi...Izvorno postao Celikkk
neee probao sam sa njih vise ali neradi ...
Lineage 2 user
Skype drži prko 90% VOIP tržišta i ima najbolju kvalitetu zvuka i brojnost usluga i dodataka, addons, pa čak ima i skype hrvatska koja pruža info rmacije za skype.
http://www.skype-info.com
90% voip tržišta, iskreno sumnjam...
Bookmarks