...ma hebem ti Corsu...i ja je vozim, al u autoškoli i nimalo mi se ne sviđa...svaka rupa se osjeti, tu još i lupa...ma užas...
...e "šile", na šta si ti nabasao...
Eeeee da i to prvi put nakon 5000km odem u auto Will bez beda ju promjenili. Nakon 2mjeseca eto vrisnula opet sad na 10000Km prije neki dan sam ponovo bio u servisu kazu promjenice je ali vec su ovaj put cviljuci potvrdili.
E sad se ja pitam da se pripremin na 15000 ili nakon 2mj. ponovo na mjenjanje ili sta!!!!
Mislim ovo nije normalno sta citam po internetu. Odlaze letve kao lude. Mislim jedna kosta 12000Kn!!!!!
Kazu oni nema problema kad opet ode zamjenicemo ma kazem super sve tako dok je pod garancijom a sta kad istekne garancija onda da coltam. Nek nadu uzrok tome zasto dolazi do toga!?!?
Auto se normalno vozi, po dobrim cestama, ne divljam s njim gume su 185/55/15 s al. naplacima orididi opelovim, kupljen u 4mj. eto sad 110000km, 1.2 twinport a treca letva ide na njega mislim koji je razlog tome?!?!?!?
Kad prelazim preko rupa, neravnina, pruge da ne govorim kaldrama to lupa kao da vozim bez amortizera onako non stop tupka neki zvuk. I to sve 1 i 2 brzina vec kako se ubrzava gubi se zvuk. Ali mislim po tako losoj cesti i nevozis brzo. Ne pomaze ni da radio pojacas do kraja![]()
...ma hebem ti Corsu...i ja je vozim, al u autoškoli i nimalo mi se ne sviđa...svaka rupa se osjeti, tu još i lupa...ma užas...
...e "šile", na šta si ti nabasao...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Na drek mater mu j******!!!!! Ma ima da ju mjenjaju svaka dva mjeseca. De vidi s instruktorom jel imo on kaka slicna iskustva s njegovom.
A evo sta kaze jedan clanak
SVE ŠTIMA, OSIM ZUPČASTE LETVE VOLANA
Najveća mana svih Corsi je zupčasta letva volana, koja nije konstrukcijski ojačana nakon ugradnje elektro-mehaničkog servo uređaja. Za razliku od klasičnog hidrauličkog, ili elektro-hidrauličkog serva volana, gdje hidraulički cilindar smanjuje opterećenje zupčastog sklopa, u ovom slučaju elektromotor ga dodatno pojačava (posebice kod vozača koji vole vrtjeti volan ‘u mjestu’). U Corsama iz 1997. do 2000. godine zupčasta letva teško je izdržala više od tri godine. U modelu iz treće generacije problem je znatno umanjen, ali nije potpuno riješen.
Zadnji uredio Šile : 23-08-2005 u 21:59
to ti strüčnjaci nazivaju dječje bolesti!
zato je najbolje kupovati auto iz zadnje generacije, ispravljene su sve greške, barem većinom.
moj savjeti ti je guzit taj auto sve do pred kraj garancije i prodat, jer ako ćeš ssvakih 5k km mjenjat letvu, nećeš baš daleko stići. Uzmi u obzir da je auto sad još nov, sve je balansirano, a zamisli kasnije kad dođe do zazora, lufta i sl., na ovjesu? ustvari nemoj zamišljat.
sretno s tim!
E moj šile - daj ti kada uspiješ uhvati nekoga majstora (po mogučnosti iz servisa) pod ruku objasni problem i neka te savjetuje ( jer oni što otvaraju nalog za servis su ko iz vica o bebi-bit će političar, kaka i gleda me u oči ) možda nije sve u letvi nego i do zupčastog sklopa koji se tu nalazi (milimetri igraju ulogu).
Mrzim te njihove "dječije bolesti" jer pored njih nedaju mu ni ostarit.![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
@inovator
Pa Corsa i je iz zadnje generacije kupljena u 4mjesecu.
btw: 100 000Kn i da ima djecije bolesti pa sta da sam dodo jos 20 000Kn i uzo GSI isto bi mi se desavalo!!! Mislim.
@vuki
Ma sam majstormi u servisu otvoreno u oci kaze da odlaze letve. I onda mi ladno iz radnog stola vadi komplet letvu volana i pokazuje kako ona dolazi u cijelosti s balans stanglom, sponama oni ju samo prisarafe i voala.
Na VW kada se cuje taj zvuk moguce je da je sve uzrok gumice balans stangle ako sam to dobro razumio. E sad dal je toikod opela neznam.
da si polača uzo .... al ajde corsa je ljepša
a imo sam bolje misljenje o tim corsicama .. .recmo najbolji frend stalno vozi od dede corsu iz 91 auto ide ko zmaj nis ne odlazi . jest da je interijer nikakav , kad iz golfa sjednem u to slatk ose nasmijem al to je ipak 10 godina razlike.jedino kaj ej crklo na toj corsi je naj plovak za bengu al to je boljka svih starijih autiju.
nevjerovatno ej da tak kupis novi auto i onda te tak zeza.zao mi je![]()
Zadnji uredio Gruntovčan : 24-08-2005 u 14:29
Nema veze ako ti istekne garancija, ako se je kvar prvi put dogodio pod garancijom, jer to onda znaci da nije adekvatno otklonjen. Uostalom na svaki novi dio i na rad imas dodatnu garanciju.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Dobro, a šta se desi kad se voziš na more, na autoputu, oko 130, pa ta letva volana "opali" usred spuštanja nizbrdo nakon Roka? Skupljamo te žličicom po stijenama, ili?
Ma frkni ti to, nemoj se zamarat. Očito ćeš stvarno svakih 5k mijenjat to - frkni auto i kupi nešto drugo.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
treba si kupit punta...jeftiniji je a isto ne valja![]()
due to budget cutbacks, the light at the end of the tunnel has been temporarily shut down. we apologize for the inconvenience.
Uff, koji bad luck... Bas mi je zao...![]()
@bd
Da to sam i ja razmisljo zato sam isao preko bosne na more
@cyber
E ziher sam se zeznio to je 11 000Km my bad.
@wb
DA i kontam da garancija ide na ugradeni dio tako da opet dobijam 12 ili 24 vec koliko mjeseci.
E to je već prihvatljivoIzvorno postao Šile
![]()
I moja korsa je na prvom servisu (5. mjesec) imala pizdarije - 1 godina i 14000 km. Baca ulje na čep, crkla pumpa za vodu od brisača, crka prekidač rikverc svjetla. I dont give a shit za rikverc i brisače, ali me yebe ono bacanje ulja na čep, nikako mi se ne sviđa.
Pa mene bi poprilicno smetao nedostatak rikverc svjetla, kao i brisači...
Ma sve je to promijenjeno, ali uspoređujući s bacanjem ulja je ništa
...hebem ja Corsu, naprema mom Audiju 80 koji je stariji od nje za koji 10-tak godinica, ona je nula...ipak kad sjednem u Audi - to je masivno, udobno... pa svako svog konja hvali, zar ne...
...al stvarno, razlika je velika iako je Corsa novija...i da, a mjenjač da ne spominjem, na Corsi je shit naprema Audijevom...stvarno me iznenadilo...
vec smo pricali o opelovom mjenjacu da nis ne valja.audi 80 1,9tdi + loža je izvrstan ali brijem da su djelovi carski skupi
+ moras shvatiit da je audi ment to be visa klasa nego corsica
...inače imam Audi 80, 1.6 benzinac , `89. god. ...a dijelovi, pa nisu baš ni jeftini, al dobro je što odgovaraju dijelovi i sa VW pa tako se nađe i poneki polovni za manje novceIzvorno postao Gruntovčan
...
...a što se tiče klase - je viša klasa al je bome i 10 godina stariji...
tvoj?racunam od staraca , svaka čast ak je sa 18godina u leđima tvoj
moras shvatit da je tvoj auto u startu bio jedno duplo skuplji od corse...pogle si usporedbu danasnjeg audija a 4 i corse
Gruntovcan potpisujem ovaj zadnji post.
@eminem
Moras shvatit da su se nekad auti radili na kvalitetu a ne na kvantitetu otud valjda i danasnje boljke samo se stancaju i silaze s trake.
@drug mile
A o kojoj corsi se to radi b, c kontam da je c ak je stara 1godinu?
...dobroIzvorno postao Gruntovčan
, naš...
..."šile", znam to...
Sile bas mi je zao sto imas problema... inace nisam puno losega cuo o opelima, corse se takodjer nisu posebno isticale, ali ocigledno je da imaju loseg dobavljaca letvi, ali i dalje ih kupuju od istog, sto mi nikako nije jasno...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
neznam kako je kod tvoga dobavljaca gdje si ti kupio auto al kod nas u bj navodno opeli dolaze iz Mađarije..
Bookmarks