...pa to će onda biti jači procesor i od onoga u N9300 i 9500...a kolko znam i od SE P910i...
Čuo sam da od sljedeće godine kreće "hardwerski redizajn" Nokia symbian mobitela. Biti će ugrađen novi procesor ARM11 koji će imati takt od 200-500 MHz, da će biti kvalitetniji ekrani veće rezolucije, manjih dimenzija boljeg zvuka. Sad neznam koliko je to istinito kad znamo da sve to polako ide pogotovo kod nokie (od 6630 nema ništa novo osim kamere i UMTS-a kod 6680).
Što vi mislite?!?!?
Ja mislim da dok se oni razviju do tad će doć windows mobile na mobitelima manjih dimenzija sa touchscreenom i istom specifikacijom kao i ovaj (čak i bolji) koji sam sada naveo. Nekako mi sporo ide taj razvoj.
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
...pa to će onda biti jači procesor i od onoga u N9300 i 9500...a kolko znam i od SE P910i...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
pa i u n6630 je jači procesor nego u p910
Ne vjerujem da ce Windows prestici Symbian. Ipak je Symbian u rukama Nokije, a svi znamo ko je i sta je Nokia.
SKR. je SKR. za SKR.
...offtopic:Izvorno postao sodom
...a koji je u 6630...
po meni su vec trebali preci u rezu 320*240.
u 6630 i 6680 je 220 MHz
Molim?!?Izvorno postao djomla
On je već stigao symbian samo što korisnici baš ne koriste zbog mase i dimenzija. Pogledaj recimo neki MDA (MDA compact od T-mobilea - 3300 kn)
...ček malo, pa ovdje se radi o mobilnom phoneu, a ne PDA...Izvorno postao Symbian FAN
Zar windows mobile2003se for smartphone nije bolji od symbiana?Da ne govorim o wm05.![]()
...zašto bolji, u kojem smislu...objasni...Izvorno postao ziksy
Eminem, probaj naći nekog tko ima npr. MDA compact (on se sastoji od GSM + Pocket PC). Vidjet ćeš o čemu pričamo, daleko bolji softver od symbiana, samo to što nema tipkovnicu malo otežava. Ili Samsung SGH-i750 koji će doć, pogledaj na gsmareni. Sve će to potuć ako nokia nešto ne poduzme i obnovi modele.
postoji razlika izmedju smartphonea i symbian uredjaja
a koja je to razlika?
Motorola MPx100 je smartphone, ali ubiti i symbian je smartphone. Postoje dvije vrste: onio sa symbian i oni sa microsoftom, i postoji posebno Pocket PC (gsm + PDA) i posebno samo PDA (bez gsma, znači laptop u malom)
mobovi sa symbianom su po meni obicni telefoni samo sto imaju napredni OS, po cemu je razlika izmedju njega i k750? jedino sto za njega imas puno aplikacija zbog jedinstvenog os-a. smartphonovi su treo 650, p900 i takvi
pričaš totalne gluposti,po čemu si zaključio da je symbian jednostavan os? zato jel je grafičko sučelje prilagođeno da bi bilo shvatljivo i "običnom smrtniku"?! btw. p900 se također vrti na symbianu
Ovdje se slažem sa sodomom.... p900 je isti kao i npr 6630 samo što ima touchscreen i veći display. sve je slično.
ajde malo usporedite k750 i neki series 60 mob. gledajuci ih po defaultu, bez aplikacija u njima
A otkad se aplikacije izbacuju, odnosno ne racunaju kao sastavni dio mobilnog telefona???
SKR. je SKR. za SKR.
Po meni ako recimo gledamo 6630 i k750, meni je 6630 bolji.
molio bi moderatora da podijeli ovu temu
govorio sam o dodatnim aplikacijama, ne o onima koji vecu jesu u mobu. razlika u symbian mobu i ostalima je samo o naprednijem os-u (nije bitno koliko) to kao da govorite da windowsi jesu OS, a linux nije jer ga koristi 1% ljudi i za njega nema tolko aplikacija
Edit by sodom: nema potrebe za djeljenjem teme
Zadnji uredio sodom : 24-08-2005 u 16:58
...a zašto onda u Mobilu u sekciji Cjenik Symbiani 6630,7610 i ostali nisu u sekciji Smartphone...nego su tako p900, p910i, 9300, 9500 i ostali (iako i oni jesu Symbiani, ali ne series 60 nego S90 i UIQ...objasni...Izvorno postao Symbian FAN
Ali nije niti običan mobitel...nikako nije običan...
...pa nisam to ni rekao...
Bookmarks