Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: ixus 40

Hybrid View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moja greska! Ispricavam se!

Potpuno sam te zamijenio sa drugim korisnikom koji je nedavno kupio SD 500.

Sto se ostaloga tice...uvijek ce biti pozitivnih i negativnih iskustava, oko jednoga te istoga proizvoda, mislim da kod Ixus serija negativni ne prevladava. Ako ti se svidja, prema mojim iskustvima i iskustvoma ljudi koje znam, a nekoga Ixusa posjeduju, mozes se slobodno upustiti u kupnju.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    ...Sto se ostaloga tice...uvijek ce biti pozitivnih i negativnih iskustava, oko jednoga te istoga proizvoda, mislim da kod Ixus serija negativni ne prevladava. Ako ti se svidja, prema mojim iskustvima i iskustvoma ljudi koje znam, a nekoga Ixusa posjeduju, mozes se slobodno upustiti u kupnju.
    Potpuno se slažem. I da dodam. Bio sam ponosni vlasnik Ixusa 40, a sad Ixusa 50 (Ixus 55 je isti uređaj s malim razlikama). Zadovoljan i prezadovoljan.
    Prije sam imao Oly digitalce: C-700 i C-750. DSLR like aparati, znači ne velikih dimenzija, a opet nisu ni kompaktni. No, nisu za stalnu nošnju. Zašto? Prvi digitalac sam kupio da ga stalno imam uza se. I tako je bilo prve dvije-tri godine. 350 grama, i ako se nosi u orriginalnoj torbici veličina se povećava. Tada sam ga počeo sve rjeđe nositi. Ne moram ni spominjati da mi je sad za pasom Ixus 50!
    Ultrakompaktan, a slike zakon!
    Baterija mi traje oko 120 slika s LCDom (pa i sam blicom), a bez oko 300.
    Jedna od opcija koja mi se jako sviđa je 3cm macro.
    Jest da je moj stary Oly imao 10x optički zoom, ali što mi to vrijedi kad ga nisam nosio sa sobom. Sad imam 3x optički i moram priznati da sam rijetko u situaciji da mi treba veći (nedavno na utakmici Pula-Hajduk ne bi bilo loše da sam imao veći zoom). Btw, mala digresija, sitnica koja se često navodi (može se naći i u 1-2-3 of digital imaging e-book knjizi) je način kako doskočiti malom otpičkom zoomu. Rješenje je u kompenzaciji korištenja digitalnog zooma. Odnosno, može se bez gubitka kvalitete koristiti toliko digitalnog zooma koliko je kvadratni korjen od multiplikatora smanjivanja različivosti. Evo primjer: ako na 8Mpx senzoru slikamo 2Mpx slike (multiplikator smanjivanja 4), možemo rabiti 2x digitalni zoom. To znači 6x zoom na nekom kompaktnom digitalcu. Na mojem bi to bilo (zbog max razlučivosti od 5Mpx) 4.7x zoom za 2Mpx sliku. No, markeri su postavljeni na 3.8, 4.9 i tako dalje pa je onda znači uputno rabiti 3.8x illi 4.9 ukupni zoom samo. Nije baš neka dobit (no na nekom budućem Ixusu 80 će već biti fina dobit). Ali ne rabim baš ovakav postupak - ovo je bila samo digresija i tip za one koji bi htjeli veći zoom kod slikanja, ali bez smanjivanja kakvoće rezultata.
    Ok, što bih još rekao? Izrada mi se jako sviđa. Metalik, otmjeno. LCD mi nije pukao još - možda zato što Ixusa nosim u torbici
    Postoji nekoliko modova slikanja, kao i na svakom kompaktnom. Ja ga držim večinu vremena na manualnom modu. Naravno, nije to pravi manualni mod. Ne mogu se podešavati otvor blende i brzina zatvarača, no moguće je napraviti brzo exposure compensation, podesiti ISO osjetljivosti podesiti white balance.
    Zgodna je opcija online preview histogram, digitalni sat koji se pojavi nakon što se FUNC tipka dulje drži pritisnutom, automatska orijentacija slike.
    Zamjerka mi je jedino što se ne vidi ni u recording, a ni u preview modu shutter speed vrijednost!
    S aparatićem sam prezadovoljan!
    MDA Compact IV

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon Digital IXUS 700
    By YooHoo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 14-08-2005, 12:22
  2. CANON PowerShot Digital Ixus 330
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 22-05-2003, 19:33