skinuo sam ventilator sa coolera za procesor. taj ventilator ima tri zice. crnu,crvenu i zutu. crvena je + , crna je - , i sto je zuta???
skinuo sam ventilator sa coolera za procesor. taj ventilator ima tri zice. crnu,crvenu i zutu. crvena je + , crna je - , i sto je zuta???
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
...ground (uzemljenje)...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
nope... treća žica je za kontrolu broja okretaja iz dijagnostičkih programa preko kontrolera na matičnoj ploči preko kojeg to može očitati i prikazati u nekom softu
sad mi recite jeli na kraju to uzemljenje ili ta neka zica kaj broji okretaje il nekaj drugo?
ocitava brzinu ventilatora(rpm).
Resistance is futile. You will be assimilated!
hvala na odgovoru.
sad imam jedno novo pitanje.necu otvarat novu temu jer mislim da je i ova dobra za to. ja imam na svojem kucistu od pca jednu rupu za ventilator viska. sada sam kupio vntilator . i hocu ga spojit na maticnu. imam tri izlaza za ustekat vent. prvi mi je FAN 1-CPU FAN > na ovog mi je spojen cooler procesora.
E sad jos imam ova dva slobodna : FAN 2-PW FAN i FAN 3-CHASSIS FAN. Na koji od ova dva izlaza da spojim ventilator koji cu zasarafit na pozadinu pc-a????? Koji kaj znaci???
na chassis fan konektor - chassis = kućište. kaj im je PW nemam pojma, ali ako bi stavljao vent i na prednju stranu kućišta, onda bi u biti potrošio i 2 i 3 (ako je isti konektor, tada je u biti i svejedno)
hvala na objasnjenju. jel se moze kaj desit ako bude prehladno u kompu. odnosno koja je njegova temperatura rada.koja mu je najpovoljnija. jel istina da cim je hladnije u njemu to bolje?
Zadnji uredio danijel_13 : 18-08-2005 u 20:14
pa nemoze mu nist bit sto hladnije to bolje. ljudi hlade komp tekucim dusikom radi overclockinga.Izvorno postao danijel_13
Resistance is futile. You will be assimilated!
teorecki nije dobro ni da bude pre hladan jer zna se da procesor radi na bazi tranzistora, kojima je osnovni element siicij koji je NTC iliti Negativne Temperaturne Karakteristike ( Suprotan od bakra) štop znači da padom temperature mu raste otpor, ali da bi ti komp doslovno zamrznuo treba to biti jako niska temperatura.
ukratko deri kulera koliko hoćeš !!![]()
We'll tear your soul apart - Pinhead
Hvala ljudi ! sad mi je puno jasnije ! kaj se mene tice ova tema je!!!
Bookmarks