To sve vrijedi i za obični MD.Kaj je to "NET" u imenu?To mi reci!!!
Za sve koji su ste postavili ovo pitanje a još niste dobili odgovor...
NetMD is the next generation in MiniDisc technology. It further expands the MiniDisc format by allowing direct PC-to-MD “drag and drop” transfers through a USB connection— at faster than real time speeds. Using your computer, you can transfer audio files (MP3s, WAV files, etc.), title and edit your MiniDisc tracks, rip CDs, and (hopefully) more!
NetMD-enabled MiniDisc recorders have a USB port built into either the unit itself or its accompanying charging cradle. Using the OpenMG Jukebox software you can perform high-speed transfer and editing functions directly on your computer screen
Is it a new ATRAC format, like MDLP?
No, the NetMD interface converts digital audio files into ATRAC or ATRAC3, so you can play MDs recorded with netMD on other MiniDisc units. Remember that ATRAC3 is MiniDisc Long Play compression, so you can only play back ATRAC3 recordings on MDLP-enabled MiniDisc units.
How fast is the download time?
According to Sony USA’s most recent press release, the download times are as follows: 4 times high speed transfer on Standard ATRAC; 16 times high speed transfer in LP2 mode; 32 times high speed transfer in LP4 mode. That means that you can transfer over 5 hours of audio in just 10 minutes! Actual times vary slightly between the different NetMD models. In general, the Sony units are slightly faster than all others, and the MZ-N1 has the fastest transfer rates. Sharp and Panasonic models are slower by a few seconds per track. The new 10th Anniversary Sony MZ-N10 is reportedly MUCH faster, we can't wait to test it!
What computer platforms will it work with?
Windows 98/98SE/2000/ME/XP. No official Mac support, but see our news item at the top for the first steps towards an OS X NetMD interface!
Does NetMD also allow uploads from MD to PC?
Not really. You can “check in” MD tracks, but only if they originated from the OpenMG Jukebox application on your computer. However, you cannot use OpenMG to transfer independently recorded MD tracks to your PC. You CAN use the handy WinMD utility by Christian Kuklas to make uploading in real time a breeze
What’s with OpenMG Jukebox 2.2?
OpenMG is the music management software program that will come bundled with all NetMD units. It provides secure audio downloads, playlist organization and titling features directly from PC to MD. It’s also a copyright protection technology, so it restricts transfers that the software doesn’t authenticate as legitimate for transfer. All NetMD software which is shipped with current models, regardless of manufacturer, is based on Open MG and will be subject to the same restrictions.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
To sve vrijedi i za obični MD.Kaj je to "NET" u imenu?To mi reci!!!
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
Net je jednostavno ime koje su izabrali za predstavljanje te nove tehnologije! Kao, MD se može umrežiti (net) s kompom i s kompa skidati mjuzu! Nema veze s spajanjem na internet, ak te to brine. Možda u budućnosti...
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
E hvala!
Sad mi frend veli da ak nemam NET MD da nemrem s PC-em preko usb-a snimat mjuzu u njega.Kaj je to istina?
Povezivanje s kompom i jest bit NetMD-a. Mogao bi teoretski snimat s kompa ali samo ako je svira muziku s CD-a u real time-u i ako komp ima line out na zvučnoj kartici pa da ih tako povežeš. Ne preko USB-a i ne komprimirane audio formate.
1 model u sonyevoj seriji prije ove NetMD serije je mogao snimat s kompa uz odgovarajući USB kabel.
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
Kakav to?Imam za sonyev fotić usb kabel i mislim da je nastavak isti kao i za MD.U svakom slučaju ne želim snimati mjuzu u real time-u.Sva mi je muzika u kompu a neke cd-ove sam i posudio...A kaj znači PC u imenu?Recimo N-505 PC?uz odgovarajući USB kabel.
evo baš sam pogledao u stari sonyev katalog proljeće/ljeto 2001 i našao sam model MZ-R700PC.o tom sam modelu pričao.pa PC u imenu očito znači da se može spojiti na PC,samo što mislim da je snimanje na ovom modelu real-time jer nigdje nisam našao neki drugi podatak.ne bi ti preporučio spajanje kabla od fotića sa MD-om.na slici u katalogu je usb kabel u 3 dijela i čisto sumnjam da je isti kao i za fotić.zapravo,nema šanse da je isti!
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
Može bit...Ali sam sad zbilja zbunjen.Očito ću morat kupit Net MD.Baš su mi se svidjeli oni modeli MZ-R501 i R909.(katalog jesen/zima,2002/2003).Ti Net MD su dosta skuplji u odnosu na obične...Bum još vidio...PS. na kojoj stranici bi mogao pronaći podatke o dostupnim Net MD-cima u Hrv i njihove cijene?Thanx unaprijed!!!!!
Bookmarks