Stativi su obično univerzalni i obično imaju još namjenu stativa za fotić ili obrnuto, e sad gdje sam ja god naišao na njih bolesno su skupi, a i meni bi trebao jedan. Tako ako tko zna gdje ih u Splitu ima za kupiti jeftino neka javi. 10X
Treba mi stativ za dalekozor koji sam nedavno dobio, radi se o Olympusu 7x35 DPS I, super dalekozor.
Da li netko zna gdje se može kupiti stativ za dotični dalekozor?
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Stativi su obično univerzalni i obično imaju još namjenu stativa za fotić ili obrnuto, e sad gdje sam ja god naišao na njih bolesno su skupi, a i meni bi trebao jedan. Tako ako tko zna gdje ih u Splitu ima za kupiti jeftino neka javi. 10X
Da, moguće da su univerzalni ali onda treba nastavak u obliku slova L da se pričvrsti na dalekozor, jer je na njemu navoj ovdje(vidi sliku), ispod ovog plastičnog kruga koji se skine.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
da tako je i meni ja imam Bushnellovu mrcinu
Dečki promatraju "ptičice" LOL & LOL pa im se zamori ruka od držanja dalekozora!!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
To bi se možda moglo i napravit. I sam trebam stativ za dalekozor pa ću nešto probat iskemijat.Izvorno postao whiteboy
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
molim vas nemojte ovo u off pretvorit. već sam jedan post obrisao, neda mi se više...Izvorno postao Vuki
a stativ je potreban zato što (ovaj) dalekozor nema optički stabilizator, pa svaki minimalan pokret ruke uzrokuje nemirnu sliku, što zamara oči...
jednom sam imao priliku gledati na dalekozor s optičkim stabilizatorom (na jednom brodu) i to je stvarno predobra stvar. nevjerojatno, more ljulja, ti se drmaš, a slika stabilna. fantastična stvarčica. isto kao i cijena za takvo što...![]()
@whiteboy moj dalekozor nema navoj, pa ako možeš doći do podataka o dimenzijama navoja na dalekozoru ili ga izmjeriti, moglo bi se napraviti L-adapter.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
@whiteboy pomoglo bi puno da uzmeš digitalni fotić pa "okineš" koju detaljniju da vidimo otprilike kakva je mogučnost spajanja sa stativom!
mene sve ovo zbunjuje jer fotić, kameru,dalekozor i (nečete vjerovat) libelu iliti vaservagu s laserom sve stane na jedan "noname" stativ koji sam platio svega 85kn i super je.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Kad malo razmislim, ako je priključak tu gdje kažeš onda ti trebaju dva adaptera. Jedan u obliku položenog slova U s jednim kraćim krakom i drugi u obliku slova L.
Ako staviš samo ovaj u obliku L dalekozor će se nalaziti van težišta stativa i težiti će prevrtanju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks