Evo, da to rijesimo konacno, bez nadmudrivanja:
Sljadece dvije slike prikazuju Memory Stick memorije (s prijeda i straga, o kvaliteti slika dalo bi se raspravljati, ali bitno se vidi):
Opis (vrijedi za obje slike, s lijeva na desno): prva kartica jest Memory Stick (dakle ona vecih dimenzija), konkretno ova na slici je Pro, sto samo znaci da je brza, aparati koji koriste Memory Stick mogu koristiti i Memory Stick Pro. Druga na slikama jest Memory Stick Duo (to je ona o kojoj sam pricao, manjih dimenzija), ova na slici je takodjer Pro, ali to opet znaci samo da je brza, i opet aparat ili bilo sto sto koristi Memory Stick Duo moze koristiti i Memory Stick Duo Pro. Treca na slikama jest Memory Stick Duo/Memory Stick Adapter. Dakle on omogucava uredjejima koji rade na Memory Stick ili Memory Stick Pro kartice da prime i rade sa Memory Stick Duo ili Memory Stick Duo Pro karticama (jer ocito takvi uredjaji moraju imati veci slot da bi ubacili Memory Stick, pa treba adapter za Memory Stick Duo koja je kako se i sa slika vidi manja)! Ne znam koliko adapter kosta, ali ja sam ga dobio i uz manje vise svaki Sony fotic koji sam imao, a dobio sam ga i uz P900 i P910.
Sto se tice tvog W5. On moze primati samo Memory Stick ili Memory Stick Pro (vrlo savjetujem da kupis pro) ili si moras nabaviti adapter ako mislis koristiti Memory Stick Duo ili Memory Stick Duo Pro (iako ne kuzim zasto, odmah si kupis Memory Stick Pro i ne traba ti adapter, ako vec kupujes memoriju)!

Bookmarks