Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 46

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gesaugen
    za najlakše probijanje algoritma su potrebna tri bona u nizu serijskih brojeva (dakle npr. 555 555 5551, 555 555 5552 i 555 555 5553).
    a to si probao pa znaš? mislim, ajmo uzet da tri generirana broja zaredom omogućavaju izračunavanje četvrtog, misliš da to onaj tko je radio algoritam nije uzeo u obzir pa nakon generiranja svih brojeva ih nije redom postavio po serijskim brojevima nego napravio permutaciju?

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    149.474
    Nivo
    92
    Bodovi: 149.474, Nivo: 92
    Bodovi: 149.474, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stvarno svašta sam ovdje pročitao...
    kao prvo, jedna od najbitnijih stvari, taj algoritam radi na tom principu da po određenom ključu iz serijskog broja bona generira 14-znam broj. Tako trebate pogodit te dvije stvari. Bez jedne nema druge.
    Uz to, ključ u algoritmu se mijenja, opet po nekom određenom pravilu. A pošto je riječ o velikom broju, a u igri su permutacije s ponavljanjem, broj kombinacija je prevelik da bi ga probijali čak i uz pomoć CPUa, a kamoli iz glave. A kažem, dodatan problem je taj što je bon obilježen serijskim brojem.
    Taj algoritam uopće ne mora biti kompliciran, no stvar je u tome da treba znatno više vremena da se iz generiranog broja dođe do algoritma, nego da se obrne postupak. Poznato je da je iznimno teško iz gotovog matematičkog rješenja doznati na koji način je to rješenje dobiveno...
    Većina sistema koji se izvode na ovaj način radi na principu da se recimo taj serijski broj tretira kao username, a sam kod je lozinka. E sad u većini slučajeva se koristi podjela na dva dijela od 7 znamenki, koja se onda oba spajaju u jedan tzv. DES šifriranjem. Sad vam je jasno da je time još više otežan pronalazak rješenja, Tim više jer se blokovi mogu dijeliti i na više zavisnih blokova, pa onda opet enkriptirati u jedan.
    Po meni je vrlo vjerovatno da operater, odnosno vlasnik bonova, ima u svojoj bazi hash vrijednosti svih tih znamenaka, kojima su pridodjeljeni ti serijski brojevi. E sad, kad bi se mogli domoći tih hash vrijednosti, iz njih bi se mogao očitati ključ šifriranja, ali on nam opet ne bi ništa pokazao. S obzirom na vrijednost tih podataka, ne bih se začudio da se čitava stvar dijeli na više dijelova i svaki se dio enkodira različitim algoritmima, tako da i ako jedan iscuri, opet je beskoristan. Na sličan način je očuvan source kod Windowsa.
    opet, to su sve insinuacije, stvar može biti i znatno kompliciranija, jer ipak su ogromne pare u pitanju.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Izvorna cijena bonova za mob?
    By Atno in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 26-06-2005, 15:38

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove