Popis opreme u Kit-u
Canon EOS 350D + EF-S18-55 + 55-200 KIT, baterija, punjač, battery grip .
Izgled :
![]()
Kupovina je prosla skoro pa bezbolno - dio na koji se odnosila bol je LOVA !
Napomena za buduce vlasnike aparata !!!
Procitajte upute !!!
Na sta treba paziti :
Pri stavljanju objektiva treba paziti na tockice na objektivu i tjelu ! Crvena tockica na crvenu i bijela na bijelu - to je zato sto na ovaj fotoaparat idu dva razlicita objektiva EF i EF-s !!!
![]()
Kada umecete CF ili Micro Drive karticu polako ne na silu nista gurat . Kod micro drivea se nemozete zeznut ni da hocete ali cf kartica ima svoje sine i "moguce" ju je staviti naopacke !!! Gledajte strelice na kartici i na fotoaparatu !!!! PAZLJIVO !!! - popravak ak zeznete aparat je cca 300€ !!!!
![]()
Vjerovatno ce te prvo vrijeme dosta mjenjati objektive ... ok ali i to nije bas najbolje ! Odlucite se za jedan koji cete "stalno" koristiti a drugi koristite po potrebi !!!
Prilikom postavljanja battery gripa pripazite da skinete poklopac pretinca za baterije !
Posto je baterija jednim djelom puna prvo punjenje ce trajat cca 45 min ! Inace baterija se puni oko 90min.
Trajanje orig. baterije ovisi o kolicini blica i radnoj temperaturi . S prvim dopunjavanjem je baterija izdrzala cca 380 slika s 50% blica . Po tablicama bi trebala izdurat 400 slika . Znaci sasvim ok drzi !
Vrjeme paljenja : Istog trena ! - ne mjerivo .
Izbornici su jako pregledni i vrlo lako se mozete saci u njima .![]()
Osnovne funkcije koje koristite su vec dodane na strelice na pozadini aparata !
![]()
Gore = Iso
Dolje = Balans bijele boje
Lijevo = Nacin mjerenja svjetla
Desno = AF mod
Sve sta odaberete potvrdjuje se s gubmog set koji je u sredini tih strelica .
LCD Status panel ima mogucnost dodatnog osvjetljavanja sto je jako pozeljno narocito po noci![]()
Eos 350D je maleni aparat i ukoliko imate "normalne" ruke trebat ce vam battery grip ! Naravno s njim cete povecat samu tezinu aparata ali i uz mogucnost dodatnih baterija dobijete jos jednu dobru opciju ! Drugi okidac tj okidac na Battery gripu tako da se nemorate kriliti kad slikate okomite slike
Kontrole na vrhu EOS-a izgledaju kao i kod velicine digitalaca - znacenja oznaka su ista .
Objektivi :
18-55 EF-s II Objektiv .
Izgled : Plastican
f/3.5-5.6
Auto fokus : Zadovoljavajuci - cak je dosta brz i tih !
Ukoliko zelite dobiti pozadinu da vam je "blured" morate ici na manual focu . Tesko da ce te to postici na AF-u
EF 55-200 II USM Objektiv .
Izgled : Plastican
f/4.5-5.6
AF: Dobar - brz i tih malo zeza pri 200mm
Ostalih zamjerki za sad nemam . Ups imam - steta sto nema IS
Ukoliko kupujete micro drive starije generacije 2k4 onda vam u izborniku za kvalitetu slika nece ponuditi RAW mod snimanja !!!!!
Ukoliko se odlucite na kupovinu ovako necega preporucio bih vam da ne stedite na torbama - rupsacima !!! Kupite posteno i ne gledajte na lovu jer vam torba vecim djelom cuva opremu .
Ja sam uzeo all wather conditions torbu od Lowepro-a i jako je dobra a nije pretjerano skupa - za cash 249 kuna !!!! - He he jadna prodavacica jos je i sada zalim .... izvrnuo sam joj minimum desetak torbi dok sam ovu uzeo
Sve u svemu jako sam zadovoljan i uopce mi nije zao novaca koje sam potrosio .
Slike uskoro mozete ocekivati na g-mailu
***Skrecem paznju zainteresiranima za doticni foto aparat da na forumu imamo i temu koja izvrsno dopunjuje ovaj topic sa testnim fotografijama nacinjenima doticnim foto aparatom. Testne fotografije nacinjene Canon EOS 350D foto aparatom i Sigma 70-300 objektivom, mozete naci ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=24802
Bimbi***
Zadnji uredio Bimbi : 09-07-2006 u 15:05
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !