Dakle, ponajprije, svakako pogledaj ovaj link:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11445
Ovo je link na dio foruma u kojemu korisnici objevljuju recenzije foto aparata koje kupe! Kao sto vidis link je na recenziju Canon-a A510! U navedenoj temi ja sam dao i tablicu koja ti ugrubo prikazuje koliko filmica stane na SD karticu odredjenoga kapaciteta (naime SD i MMC su dvije vrste kartica jednakih dimenzija, MMC je nesto tanja, a uredjaj koji prima jednu prima i drugu karticu).
Dakle kako si i iz navedebe tablice mogao zakljuciti 16 MB je smijesna cifra koju proizvodjeci uz aparat daju vise simbolicki nego li za stvarnu uporabu (na nju bi ti stalo u rez. 640x480 svega cca pola minute filmica)!
E sad lagani proracuncic:
U max rezoluciji (govorimo o fotkama) dakle ako se za Canon odlucis to je 3MP, slika ce ti zauzimati cca 1.2 - 1.5MB (ovisi o nekim faktorima, ali tu negdje), dakle 100 slika = 120 - 150 MB
U max rezoluciji filmica (dakle za Canon 640x480), tvoji su zahtjevi 10 clipova po 2 min, ukupno 20 min filmica = 1200 sek filmica sto je prema tablici cca 1GB mem kartice, dakle samo sa filmicima smo vec prekrdasili.
Evo nadam se da su ti ovi kratki primjeri pomogli da shvatis sto trazis!
Po meni, sudeci po tvojim zahtjevima treba ti SD ili MMC kartica kapaciteta 512MB. Ona bi ti omogucila 100 njak slika, s time da bi ti uz tih 100 slika ostalo jos baram 350 MB za filmice!

Bookmarks