Za slučaj da se radi o virtualnom operateru situacija je slijedeća:
Mi forumaši se skupimo, napravimo firmu koja se zove
CHEAP NET, dođemo u VIPNET ili CRONET i kažemo im: slušajte majstori, mi smo došli kod vas da u veleprodaji kupimo vaše resurse koje ćemo onda mi prodavati u maloprodaji, ali dajte nam dobru cijenu tako da i mi uzmemo neku pinku.
Onda oni nama prodaju minutu razgovora za 20 lipa, tako da je mi možemo prodavati za 30 lipa, a SMS nam prodaju za 15 lipa tako da ga mi možemo prodavati za 20 lipa.
Oni znaju da im mi ne možemo uzeti sve njihove korisnike jel' se ljudima neće dati maltretirati se za tako male novce i mjenjati broj.
Marketinški će uvijek biti jači od nas tako da se ni zbog toga ne boje.
Mrežu im naši korisnici neće zagušiti zato što i sad rade s tek 15% kapaciteta.
Tako dakle to njih ne košta ništa, a neku lovu ipak dobiju na način da ožive kapacitete koji im ionako stoje neiskorišteni.
VIPNET-u bi bilo baš interesantno da oni budu naša majka firma i da oni zarade, a CRONET-u isto tako, pa bi onda mi tu licitirali do najbolje ponude.
E onda bi samo na nama bilo da riješimo sitnice oko uposlenika, kvalitetne službe za korisnike, razvijanja prodajne mreže za naše SIM kartice i Pre-paid bonove, razvijanje strategije za Post-paid, dakle pretplatnike, jakog marketinga i novih usluga koje postojeći operateri nemaju.
Bookmarks