Sad si mi bacio bubu u uho...imam taj isti DVD ROM i pokušat ću nabaviti DVD sa data podacima, pa da vidim da li imam taj problem...
Dakle, kako i u naslovu stoji imam problem sa navedenim uredjajem, koji mi je trenutno nerijesiv, a kojega u 15-ak godina intenzivnoga rada na kompovima nikada, ni kod koga nisam sreo. Naime navedeni DVD rom po device manageru radi savrseno, jednako tako savrseno cita CD-ove bilo kakvoga sadrzaja, te DVD-ove ako se na njima nalaze filmovi u DVD formatu ili komprimirani sa recimo DVD Shrinkom.
Problem nastupa kada se u DVD ubaci DVD medij, koji je recimo data karaktera, dakle na njemu su snimljeni programi ili mp3 muzika. Tada jednostavno odbija procitati navedeni DVD medij i bilo u Win Exploreru ili Total Comanderu javlja da je medij koji je ubacen u njega corupted ili not compatibile with these device! Koji se medij u njemu nalazi ne bi trebalo biti bitno jer sam probao i sa +R i -R, a po specifikacijama bi trebao citati oba!
Osim navedenoga skinuo sam i najnoviji FW za uredjaj i nakon uspjesne instalacije problem je ostao isti. Ako sto moze pomoci uredjaj je pristekan na MB Epox 8 RDA 6+ PRO, na IDE1 (Slave), master na IDE1 je Pioneer DV109! IDE0 su dva harda!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Sad si mi bacio bubu u uho...imam taj isti DVD ROM i pokušat ću nabaviti DVD sa data podacima, pa da vidim da li imam taj problem...
Bom Chicka WahWah
Dakle, @Phyto, i ostali koji mozda imate ili cete imati slican problem sa navedenim uredjajem, rijesenje je sljedece!
Ponajprije nikada postavljati ovaj uredjaj kao slave uz przilicu! Manje vise sve przilice stabilnije i bolje rade, a pogotovo ako su u kombinaciji sa jos jednim optickim uredjajem na istom IDE kanalu, postavljene na taj kanal kao slave. U mome slucaju je Toshiba bila slave a Pioneer DVD rw master i to prema bios odabiru. Dakle postavke na samim uredjejima su bile Cable Select, a bios je prema kabelu birao postavke! Ovo treba izbjeci. Nasao sam na nekim tematskim forumuma koji su istu Toshibu imali spojenu ka CS i radila im je probleme!
Stoga jumpere na uredjaju podesiti na master (ako je u kombinaciji sa nekim drugim optickim uredjajem, a pogotovo przilicom), a ako je u kombinaciji na IDE kanalu sa HDD om, tada jumpere na slave, a na HDD u master. CS izbjegavati! Preporucljivo i instalirati zadnji FW dostupam na netu!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Izvorno postao Bimbi
svaka čast)
Bookmarks