Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Toshiba DVD rom SD-M1912 problem?!

Dakle, kako i u naslovu stoji imam problem sa navedenim uredjajem, koji mi je trenutno nerijesiv, a kojega u 15-ak godina intenzivnoga rada na kompovima nikada, ni kod koga nisam sreo. Naime navedeni DVD rom po device manageru radi savrseno, jednako tako savrseno cita CD-ove bilo kakvoga sadrzaja, te DVD-ove ako se na njima nalaze filmovi u DVD formatu ili komprimirani sa recimo DVD Shrinkom.

Problem nastupa kada se u DVD ubaci DVD medij, koji je recimo data karaktera, dakle na njemu su snimljeni programi ili mp3 muzika. Tada jednostavno odbija procitati navedeni DVD medij i bilo u Win Exploreru ili Total Comanderu javlja da je medij koji je ubacen u njega corupted ili not compatibile with these device! Koji se medij u njemu nalazi ne bi trebalo biti bitno jer sam probao i sa +R i -R, a po specifikacijama bi trebao citati oba!

Osim navedenoga skinuo sam i najnoviji FW za uredjaj i nakon uspjesne instalacije problem je ostao isti. Ako sto moze pomoci uredjaj je pristekan na MB Epox 8 RDA 6+ PRO, na IDE1 (Slave), master na IDE1 je Pioneer DV109! IDE0 su dva harda!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad si mi bacio bubu u uho...imam taj isti DVD ROM i pokušat ću nabaviti DVD sa data podacima, pa da vidim da li imam taj problem...
    Bom Chicka WahWah

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle, @Phyto, i ostali koji mozda imate ili cete imati slican problem sa navedenim uredjajem, rijesenje je sljedece!

Ponajprije nikada postavljati ovaj uredjaj kao slave uz przilicu! Manje vise sve przilice stabilnije i bolje rade, a pogotovo ako su u kombinaciji sa jos jednim optickim uredjajem na istom IDE kanalu, postavljene na taj kanal kao slave. U mome slucaju je Toshiba bila slave a Pioneer DVD rw master i to prema bios odabiru. Dakle postavke na samim uredjejima su bile Cable Select, a bios je prema kabelu birao postavke! Ovo treba izbjeci. Nasao sam na nekim tematskim forumuma koji su istu Toshibu imali spojenu ka CS i radila im je probleme!

Stoga jumpere na uredjaju podesiti na master (ako je u kombinaciji sa nekim drugim optickim uredjajem, a pogotovo przilicom), a ako je u kombinaciji na IDE kanalu sa HDD om, tada jumpere na slave, a na HDD u master. CS izbjegavati! Preporucljivo i instalirati zadnji FW dostupam na netu!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Nokia 9110
    Operater
    VIP
    Godina
    56
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Dakle, @Phyto, i ostali koji mozda imate ili cete imati slican problem sa navedenim uredjajem, rijesenje je sljedece!

Ponajprije nikada postavljati ovaj uredjaj kao slave uz przilicu! Manje vise sve przilice stabilnije i bolje rade, a pogotovo ako su u kombinaciji sa jos jednim optickim uredjajem na istom IDE kanalu, postavljene na taj kanal kao slave. U mome slucaju je Toshiba bila slave a Pioneer DVD rw master i to prema bios odabiru. Dakle postavke na samim uredjejima su bile Cable Select, a bios je prema kabelu birao postavke! Ovo treba izbjeci. Nasao sam na nekim tematskim forumuma koji su istu Toshibu imali spojenu ka CS i radila im je probleme!

Stoga jumpere na uredjaju podesiti na master (ako je u kombinaciji sa nekim drugim optickim uredjajem, a pogotovo przilicom), a ako je u kombinaciji na IDE kanalu sa HDD om, tada jumpere na slave, a na HDD u master. CS izbjegavati! Preporucljivo i instalirati zadnji FW dostupam na netu!

svaka čast)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Problem sa USB kabelom
    By Whisper in forum Motorola
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 11-06-2005, 15:25
  2. problem prilikom sejvanja slike sa formatom
    By Gattsu in forum Aplikacije
    Odgovora: 23
    Posljednji post: 18-03-2005, 18:38
  3. Problem sa punjenjem!?