Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Program za lociranje istih fileova na HDD?!

U posljednje vrijeme primjetih (pri nekim scaniranjima diska) da mi se podosta stvari u mp3 formatu ponavlja. Naime, imam dva diska po 200 GB i jedan od 120 GB! Muzike imam negdje cca 150GB! Ovu je kolicinu mp3-ojki nemoguce rucno pretraziti u potrazi za istim fileovima, a definitivno ima istih (neke stvari sam nasao da se cak i po 5 puta ponove)!

Na netu sam trazio software za identifikaciju takvih istih fileova, medjutim dva programcica koja sam skinuo nisu mi dala neke zadovoljavajuce rezultate, pa vas molim ako ste imali iskustva sa slicnim programima koji bi mi mogli biti od pomoci da postate barem ime programa da dalje znam sto da trazim!

Hvala!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    System Mechanic ti moze to odradit. Ima tamo neka opcija.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2003
    Bodovi
    15.594
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.594, Nivo: 30
    Bodovi: 15.594, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    U posljednje vrijeme primjetih (pri nekim scaniranjima diska) da mi se podosta stvari u mp3 formatu ponavlja. Naime, imam dva diska po 200 GB i jedan od 120 GB! Muzike imam negdje cca 150GB! Ovu je kolicinu mp3-ojki nemoguce rucno pretraziti u potrazi za istim fileovima, a definitivno ima istih (neke stvari sam nasao da se cak i po 5 puta ponove)!

Na netu sam trazio software za identifikaciju takvih istih fileova, medjutim dva programcica koja sam skinuo nisu mi dala neke zadovoljavajuce rezultate, pa vas molim ako ste imali iskustva sa slicnim programima koji bi mi mogli biti od pomoci da postate barem ime programa da dalje znam sto da trazim!

Hvala!
    Mogu predpostavit da koristiš Winamp...i da si tamo našao iste...problem je u tome da ti neke pjesme nemoraju iamti isit naziv fajla ali su iste i "id tag" im je isti...a id tag ti je podaci o pjesmi koje možeš mjenat samo u Winampu,a kod searcha ti ih windowsi nemogu nać
    Treći Put...više sreće četvrti put ;)
    Drugi put
    Prvi Put

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MA koristim i Winamp i Media Player, ali nije to bitno! Bitno je to da sam na diskovima usao u trag istim pjesmama u mp3 formatu! Skinuo sam neki soft za lociranje istih fileova (kom. 2) medjutim, ispostavilo se kako sam vec negdje i nacuo, da neki traze identicne fileove prema njihovoj velicini (prostoru koji zauzimaju na disku), a neki prema imenu filea. Posto manje vise svatko drugacije biljezi naziv pjesme, ovo s imenima bas ne pali, a sto se tice kriterija zauzimanja prostora na disku, cesto se kod komprimiranja u mp3 koristi razliciti bit rate, pa je onda i velicina fileova razlicita!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Posto manje vise svatko drugacije biljezi naziv pjesme, ovo s imenima bas ne pali, a sto se tice kriterija zauzimanja prostora na disku, cesto se kod komprimiranja u mp3 koristi razliciti bit rate, pa je onda i velicina fileova razlicita!
    ...i to je najveći problem jer onda program nema točni kriterij po čemu jednake fileove tražit...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Nekakav Samsung
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    34.547
    Nivo
    45
    Bodovi: 34.547, Nivo: 45
    Bodovi: 34.547, Nivo: 45
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...stvar je u nazivu datoteka jer ako imaš i jedan karakter različit - tretira ga kao zasebni file - s ovim sam se namučio dok nisam kategorizirao sve na kompu - rezultat 12 GB manje stvari...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zahvaljujem ljudi na komentarima i savjetima! Pronasao sam predobar alat za rijesavanje ove problematike! Ako ikome ikada zatreba program se zove Ace Utilities (savjetujem verzije od 2.4 na vise, v2.5 je zadnja). Sa neta mozete skinuti trial verzije (full na 30 dana) sto vam je dovoljno za srediti si stanje na diskovima, a i crackovi su dostupni na netu za manje vise svaku verziju ovoga programa, pa ako vam se tako vise svidja...

Program inace, kad je rijec o duplikatima (ima jos namjena reg clean, temp files clean...) pri njihovi trazenju koristi vec navedene kriterije velicine filea, imena filea i CRC-32 analizu sadrzaja fileova, te pronalazi (prema testovima na nekim forumima i siteovima) preko 95% duplikata bez obzira na njihovu velicinu ili ime!

Tako da je ovo !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Program za lociranje
    By dakinho in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 23-05-2009, 19:49
  2. Program za prevođenje
    By Irena in forum Aplikacije
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 19-08-2005, 17:29
  3. ftp program
    By .:SlayeR:. in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 08-07-2005, 21:43
  4. fw 36 ta c65 i java program za snimanje videa na c65
    By .:SlayeR:. in forum Siemensi X6x i X7x
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 29-04-2005, 01:35
  5. Koji program umesto Siemens Data Exchandge?
    By bruyoni in forum Siemens - Ostalo
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 06-10-2003, 21:55

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove