@pinocio - malo si pretjerao s tvrdnjom da je time promijenjen tvoja izjava, odnosno njena bit. nije.
@svi - inače nije pravilo, čak niti običaj mijenjati takve detalje. ako razumijemo ljude iz bosne, srbije i slično, i slovence i makedonce i sve ostale koji znaju napisat tako da ih razumijemo, nema potrebe mijenjati... a sad, to ako je sodom promijenio jer mu je zapelo za oko i to mu je nekakva automatska reakcija da će promijenit kako je njemu uobičajeno, nemoj mu pinocio zamjeriti zbog toga... čovjeku se to činilo u tom trenutku kao dobra stvar za napraviti i napravio je. ne možeš stvarno reći da je time učinio nešto loše po sadržaj i smisao rečenice...
inače, kažem, nije potrebno takve detalje mijenjati, ali ako autor promijeni na hrvatski jer je eto i forum hrvatski (obzirom na to tko ga je pokrenuo i tko ga vodi), mislim da mu nije za zamjeriti. mene osobno ne bi smetalo ako bih visio na forumu koji vode ljudi iz srbije da mi tako neke riječi prebace onako kako oni govore, zato da bi im eto bilo oku ugodnije jer su tako navikli gledati riječi na srpskom a ne na hrvatskom... mislim, ako ljudi to vode i ako svojim postupkom ne čine ništa loše (a ne mijenjaju bit izjave, dakle ne čine) to je po meni okej jer ako ja visim na takvom forumu gdje ipak moj materinji jezik nije jezik foruma odnosno ljudi koji ga vode, onda je na meni da se prilagodim ako mogu i ako razumijem, ili da odustanem ako ne razumijem (recimo forum u sloveniji ili makedoniji...). mislim da je ovo dovoljno objašnjenje i da nije okej zamjeriti sodomu na takvoj reakciji.
Bookmarks