Super su mi mobiteli (možda zato jer su preklopni :-)
surfajuči naletio sam na nešto za što uopče nisam znao da postoji,symbian mobiteli namjenjeni očito ne našem tržištu,odazivaju se na ime foma,pogledajte sami: http://www.nttdocomo.co.jp/english/p...cts/index.html
i još jedna od zanimljivih funkcija je snimanje tv programa i tv out koji se moze vidjet na modelu 901ic pod features
Super su mi mobiteli (možda zato jer su preklopni :-)
Bom Chicka WahWah
Meni baš i nisu nešto izgledom privlačni. Možda zbog tog japanskog dizajna.
jel to moze uopce radit na nasoj mrezi????
May the Force be with you!
pa naravno da ne
dobar grah daleko se čuje
da,nažalost samo japanci mogu uživat u ovakvim i opčenito najnaprednijim tehničkim dostignučima![]()
nije bogzna kaj!
meni se baš ne sviđaju! inače baš ne volim preklopne mobitele pa me se ni ovi baš nisu dojmili!
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
@sodom ne radi se o najnaprednijim tehničkim dostignučima nego o percepciji korisnika. prije dvije i pol godine sam u Japanu normalno upotrebljavavo video telefoniju i to je bilo normalno za njih dok u Europu tek dolazi. Konačno je došlo ostatku svijeta iz dupeta u glavu odnosno tek sada operateri naručuju telefone s mogučnostima koje će hendlati mreža i to se uredno pomalo naplačivati. Primjetili ste da na japanskim inačicama nema oznake proizvođaća već ime telefonu daje operater. Japan je u velikoj prednosti jer nije kao u ostatku svijeta naplačivao milijarde dolara za #g koncesiju već ju je dao besplatno i ostavio operaterima lufta za izgradnju kvalitetne infrastrukture i istraživanja u tom području.
Ne mislite valjda da će u prodaju ući mobilni telefon s TV prijemikom. Pa ko bi bio tolko blesav kad sada imaš streaming TVa preko UMTSa i na tome operater zarađuje. Imao sam prilike se nekoliko dana igrati sa Samsungom koji je imao TV prijemnik u sebi (bio je samo prototype) naravno da njegovo pojavljivanje nije dočekano niti danas. Operateri bi ih zabili na križ. Nešto slično kao da netko proizvede automobil na gorivo (energenat ili pogonsku tekučinu ili bilo što) koje je 1000 puta jeftinije od današnjeg ili je besplatno.U budučnosti će se sve mogučnosti telefona pokušavati što više bazirati na nekoj od usluga operatera kao što je već odavna u Japanu.
dobar grah daleko se čuje
nisam mislio na mobitel kao tehničko dostignuče nego opčenito na uređaje za koje ljudi diljem svijeta niti neznaju da postoje,hibride svega i svačega koji se prodaju upravo na njihovom tržištu i nigdje drugdje....za ovaj samsung se sjecam da sam cito u moj moby mislim 6.broj,imo je gigantsku antenu:-)),a zavidim ti na tome što si bio u japanu![]()
nevjerojatno koliko je ta tehnika naprednija u japanu nego kod nas u evropi, frend je bio u tokyu pred godinu dana i donio je 3 mobitela, cijena im je bagatela bila nekakvi panasonic i samsung koje nikad nisam vidio .2 nisu radila ovdje a jedan je...on to nije znao.i sad mu stoje doma na polici za ukras
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Bookmarks